[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Varios w 09 Lut 2015, 14:16

Pierwsze 3 razy nie miały nic wspólnego z żelaznym lasem, 2 razy brak kolejnej misji wątku głównego, npc w samej prypeci pod sam koniec gry nie chciał mi dać misji, identyczna sytuacja jak teraz, a raz w trakcie misji gra mi się crashowała, wczytywanie poprzednich save'ów nie pomagało :)
Varios
Kot

Dołączenie: 14 Sty 2011, 22:15
Ostatnio był: 13 Kwi 2015, 17:13
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1

Reklamy Google

Postprzez Imienny w 09 Lut 2015, 15:07

W przypadku dokumentów musisz cofnąć się do momentu w którym ich nie miałeś i wszystko powinno być w porządku.

Ostatnio byłem świadkiem dziwnej sytuacji - Po podejściu do Pietruchy przy anomalii Kocioł ten zamiast wejść w anomalie wyciągnął UMP45 i zaczął strzelać, a jego kompan stał jak wryty. Wczytanie wcześniejszego zapisu i ponowna próba podejścia skończyła się tym samym.
Zwiastun czegoś poważniejszego czy drobny niegroźny błąd?
"-Jesteś tchórz - nagle wyraźne powiedział chłopiec. (..)
-Jak to - tchórz? - zapytał Malanow - Dlaczego mnie obrażasz?
-A ja cię nie obrażam - oznajmił chłopczyk patrząc na mnie badawczo, jak na jakieś niespotykane zwierzę - Ja cię zdefiniowałem..." - Arkadij i Borys Strugaccy "Miliard lat przed końcem świata"
Niektóre moje koncepty: S.T.A.L.K.E.R. Przekleństwo, "Przeklęci Łowcy", Przeklęty, Sieroj Nikołajewicz Bondaruk, Bronie+dodatki, cz. I, S.T.A.L.K.E.R. Początki (w przygotowaniu)
Awatar użytkownika
Imienny
Weteran

Dołączenie: 28 Sty 2014, 12:37
Ostatnio był: Wczoraj, 01:18
Miejscowość: Warszawa/Tarnobrzeg
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 227

Postprzez Mito w 09 Lut 2015, 16:09

Może rzeczywiście do czegoś strzelał? Kto go tam wie, może jakiś mutek usadził się po drugiej stronie anomalii, Pietrucha wali do niego, bo jest w jego zasięgu wzroku, przy okazji pewno efekt widzenia przez ściany, a jego kompan stoi w miejscu, bo jego skrypt czeka, aż Pietrucha dostanie gejzerem w twarz.
Spolszczenie do Misery: The Armed Zone (Ja & Imienny)
Ciekawe kiedy ilość moich kozaczków przekroczy moje IQ Image
Awatar użytkownika
Mito
Legenda

Dołączenie: 17 Sie 2014, 21:21
Ostatnio był: 29 Mar 2019, 02:46
Kozaki: 271

Postprzez Imienny w 09 Lut 2015, 16:20

@up

Zapomniałem o ważnym szczególe - Pietrucha strzelał do Majora, a nie jakoś przypadkowego snorka czy dzika. Chociaż śmieszne wyglądało, gdy schowałem się za plecami jego towarzysza, to zamiast zajść mnie i strzelić w plecy, zaczął tańczyć w anomalii.

Sytuacja sprzed kilku dni - Idę opłacić dług Wano, a tu z bandytów z Parkingu został tylko 1(!). :P
-A ja cię nie obrażam - oznajmił chłopczyk patrząc na mnie badawczo, jak na jakieś niespotykane zwierzę - Ja cię zdefiniowałem..." - Arkadij i Borys Strugaccy "Miliard lat przed końcem świata"
Niektóre moje koncepty: S.T.A.L.K.E.R. Przekleństwo, "Przeklęci Łowcy", Przeklęty, Sieroj Nikołajewicz Bondaruk, Bronie+dodatki, cz. I, S.T.A.L.K.E.R. Początki (w przygotowaniu)
Awatar użytkownika
Imienny
Weteran

Postprzez Mito w 09 Lut 2015, 16:25

Pffff :P
Ja też przed chwilą zgniłem, bo wyjąłem mojego nowiutkiego Wielesika, a tu *jeb* - major trzyma go po prawej (ale w lewej ręce)... bokiem. Szkoda, że screena nie walnąłem, ale nastąpił crash z logiem "Application is aborting" :D

This. Is. XRayyyyy!
Spolszczenie do Misery: The Armed Zone (Ja & Imienny)
Ciekawe kiedy ilość moich kozaczków przekroczy moje IQ Image
Awatar użytkownika
Mito
Legenda

Dołączenie: 17 Sie 2014, 21:21
Ostatnio był: 29 Mar 2019, 02:46
Kozaki: 271

Postprzez raffi30 w 10 Lut 2015, 17:53

Znalazłem dzisiaj na forum Patch 1602. Czy zainstalować go przed Misery? Czy jest on potrzebny, czy nie gryzie sie z Misery?
Wróciłem znowu do CoP właśnie w odsłonie Misery i już powoli posuwam się w głąb zony. Jeśli sie nie mylę to musiał bym wszystko od początku instalować...
raffi30
Kot

Dołączenie: 23 Sie 2014, 19:19
Ostatnio był: 10 Lut 2015, 23:37
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 0

Postprzez Pangia w 10 Lut 2015, 18:10

To skąd masz grę, że nie ma ostatniego patcha zainstalowanego?
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez raffi30 w 10 Lut 2015, 23:27

yyy... mój błąd. Nie zwróciłem uwagi że ja mam już 1.6.0.2 :facepalm:
Tak to jest jak się w otchłani forum zajdzie w jakiś stary zaułek. OK, nie było pytania. lol
raffi30
Kot

Dołączenie: 23 Sie 2014, 19:19
Ostatnio był: 10 Lut 2015, 23:37
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 0

Postprzez SkullDagger w 11 Lut 2015, 00:48

Pangia, ja mam jakąś wersje premium z Allegro i miałem patcha 1.6.01.
I5-3570K 3,40Ghz 3,80Ghz in Turbo
GA B75M-D3V GoodRam 8GB 1600Mhz
GTX 660 2GB Win 7 64bit
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Dołączenie: 26 Sie 2011, 01:04
Ostatnio był: 14 Lis 2024, 23:32
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 63

Postprzez Magister w 11 Lut 2015, 01:13

Niesamowity Mod, bardzo wymagający, Pachnie lekko falloutem ;) Takie zniszczenie i panujący smutek. Cudowny Klimat.
Szczęście dla wszystkich za darmo! I niech nikt nie odejdzie skrzywdzony!

Za ten post Magister otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive swirekster.
Awatar użytkownika
Magister
Stalker

Dołączenie: 16 Mar 2014, 00:27
Ostatnio był: 12 Lip 2020, 11:39
Miejscowość: Nowosybirsk
Ulubiona broń: PMm
Kozaki: 4

Postprzez Imienny w 11 Lut 2015, 18:32

@up
Coś w tym jest, chociaż są osoby narzekające na - dla nich - wydumany poziom trudności. Tylko szkoda, że tak mało zadań do wykonania. :(

Tym razem Misery znowu sprawiło mi niespodziankę. Wcześniej był to martwy Noe i agresywny Pietrucha, teraz problem z ocalałymi z "Monolitu" - idę, coby zgarnąć ich przywódcę do przeprawy przez tunel. Zachodzę na miejsce, a tu tylko został jeden stalker, który dodatkowo krótko po moim przybyciu wdał się w walkę z najemnikami i zginął.
Pytanie tak z ciekawości: Co należy wpisać, by "zrespawnować" Włóczęgę wraz z jego gromadą?
Awatar użytkownika
Imienny
Weteran

Postprzez Pangia w 11 Lut 2015, 19:34

To samo, co z martwym Noe – zacząć nową grę i liczyć na łut szczęścia ;)
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości