No tak, pisałem przecież, że to tylko kwestia dopisania nazwy tłumika w ulepszeniu, bo gra nie umie sobie go odczytać z configu broni.
Swoją drogą, zastanawiałem się nad dodaniem zegarka pod minimapę. Pamiętałem, że taki temat jest (
viewtopic.php?p=166324#p166324), ale nie pamiętałem już, że sam o to pytałem prawie rok temu
Ma ktoś pomysł, w jaki sposób NPC definiuje, że jedna broń jest lepsza od drugiej? Bo po rozdysponowaniu sprzętu na nowo część Powinnościowców strzela z Fortów-12 zamiast z głównej broni.
I jeszcze gdzie mógłbym szukać skrótu klawiszowego z radia? Gdy już wreszcie wszystko miałem ze Steamem zgrane, to okazało się, że w TFW pod F1 jest skrót do radia frakcyjnego i nie mogę przez to zejść do Steam Overlay, bo radio mi wyłącza pauzę w grze… ui_main_menu.script i szukać frazy „f1”, chyba da się to łatwo wyłączyć.
OK, dojechałem do przejmowania bazy Bandytów w Dolinie Mroku, niczym w „Zabójczej broni 3” za♥ebało mnie przez ścianę, gdy siedziałem za osłoną. Ach, to 9x39 BP… Ale ogółem gra nie wywala się chyba częściej niż normalne TFW, czyli notorycznie, bezustannie i poza granicą k♥rwicy gracza. Stałym elementem programu jest stack overflow w drugiej bazie w Agropromie, taki crash powinien też być oczekiwany przy walkach blisko przejść na Wysypisko z Doliny Mroku. 20 FPS w Składzie. Ale to chyba tylko ja taki niefartowny do TFW jestem, bo nikt tyle w temacie na stabilność nie marudził
Pogrzebię jeszcze w „możliwościach” mechaników, poprawię jedno niedociągnięcie z handlarzami (część ma inny inwentarz niż reszta, a mimo wszystko nie to chciałem osiągnąć), podociągam configi i rzucę linka. Grałem jako Powinność, poza tym co wyżej pisałem, że część biega z pistoletami to jest OK, a przynajmniej Opór, bandyci i najemnicy nie mają kłopotów, bo zanim doszedłem do frakcji, to Wolność i Czyste Niebo już dawno byli rozniesieni w pył.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!