[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez Pangia w 16 Gru 2014, 00:19

No to w TFW masz dokładnie to samo, tylko że jeszcze dodajesz do configu broni w drugim slocie i listy broni, które można przełożyć między slotami. I nie mam pojęcia, po co broń ma być przy zwłokach, skoro broń główna i tak wypada z NPC po śmierci (bo miał ją w rękach), a broń podręczna jest takim samym elementem ekwipunku jak każda inna, a AI w Stalkerze i tak z niej nie korzysta (robi to tylko w jednym wypadku: dobijaniu rannych, i zazwyczaj na tyle nieudolnie, że trzeba to samemu zrobić, bo NPC po prostu nie trafia w leżącego przeciwnika z 50 centymetrów).
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Reklamy Google

Postprzez Junx w 16 Gru 2014, 01:52

A to tak zapomniałem, o tych slotach.

Teraz bawię się w CoP'ie z AF3, AO 2.4 i z modem Reborn (Nowe AI) i powiem, że robi się ciekawie bo gość od Reborna zwie się Alundaio, który zrobił zaje*iste AI do Stalkera. W TFW też ma dobre AI, ale czasami kuleje w niektórych przypadkach jak napisałeś wcześniej np w...

... AI w Stalkerze i tak z niej nie korzysta (robi to tylko w jednym wypadku: dobijaniu rannych, i zazwyczaj na tyle nieudolnie, że trzeba to samemu zrobić, bo NPC po prostu nie trafia w leżącego przeciwnika z 50 centymetrów)
Ryzen 5600x || 32gb DDR4 || RTX 2080 Super
Awatar użytkownika
Junx
Modder

Dołączenie: 15 Kwi 2008, 09:39
Ostatnio był: 11 Lis 2024, 21:50
Miejscowość: Na co Ci to :)
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 358

Postprzez igla2008 w 16 Gru 2014, 10:26

Wszystko pięknie, tylko, że dodanie nowych broni samo z siebie nie rozwiąże podstawowego problemu moda. Nad którym mam nadzieje już ktoś pracuje. Problem ten to celność NPC.. a w szczególności kompanów. To jest skandal jakie ile amunicji zużywa nasz kompan w RPK.. Trzeba było by coś z nimi zrobić. Chyba, że mają służyć jako takie ciężarówki opancerzone w Zonie.

Koledzy dacie radę coś z tym zrobić?

Co do ulepszania broni, lepiej niech już tak zostanie jak jest. Nie ma co na siłę tego zmieniać, szczególnie, że nie za bardzo wiadomo co miało by się znaleźć na tym miejscu. A wywalenie nic nam nie da. Jednak możliwość ulepszania zawsze dodawała jakiegoś smaczka tej grze. A czy działała to już inna sprawa.
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 02 Paź 2024, 07:56
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 48

Postprzez Pangia w 16 Gru 2014, 17:39

Waniliowy system moim zdaniem się sprawdzał, bo był sens w ulepszaniu broni i gracz miał wybór. Niestety, umieszczenie tego systemu z powrotem zakończyło się fiaskiem, najprawdopodobniej dlatego, że jakiś skrypt losuje ulepszenia dla broni posiadanej przez NPC, a ja nie mam pojęcia, gdzie to jest ukryte. Dlatego trzeba było jakoś balansować w tym drzewku, jakie oferuje mod, a jest ono dość kiepskie. Ogółem to zrobiłem to i tak na jedną klepę, czyli jedno drzewko od celności, drugie od szybkostrzelności i trzecie od odrzutu z jakimiś tam wariacjami zależnymi od danej broni (np. LR300 ma samo z siebie bardzo mały odrzut, więc co innego tam zmieniałem i wrzuciłem AKSU z lunetką, więc trochę musiałem pozmieniać ulepszenia tak, żeby nie zrobił się nagle 60-nabojowy magazynek w nim). Może to kiedyś skończę, ale musiałbym znowu zacząć się cieszyć grzebaniem w plikach, a na razie to na samą myśl mnie odrzuca. Ewentualnie mógłbym to komuś podesłać; jakby komuś się chciało, to mógłby to dogrzebać do końca. Głównie te nieszczęsne ulepszenia, ale chyba też można by rozdzielić trochę nowej broni między frakcje.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez igla2008 w 18 Gru 2014, 10:27

O ile broń trafiałby do nowych frakcji to było by bardzo dobrze. Szczególnie, że większa różnorodność zawsze dodawała smaczka grze :E Rozumiem, że Smoq już modem się nie zajmuje?
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Postprzez Junx w 18 Gru 2014, 11:26

Z tymi broniami to jest do realizacji tylko, że dużo babrania w plikach jest, że aż się odechciewa tego, ale jak widać ludzie coś tam się bawią z tymi broniami:

Ryzen 5600x || 32gb DDR4 || RTX 2080 Super
Awatar użytkownika
Junx
Modder

Dołączenie: 15 Kwi 2008, 09:39
Ostatnio był: 11 Lis 2024, 21:50
Miejscowość: Na co Ci to :)
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 358

Postprzez trolololo w 07 Sty 2015, 17:59

Jako iż temat trochę zamarł
:

CZY planowana jest wersjjjjia z fabula?????!!1/1
A teraz na serio, co według was jest kluczem do zwycięstwa; według mnie kontrola wysypiska, bo można iść na każdą bazę zaraz po zajęciu wejścia do danej lokacji z bazą.
Deszczyk pada , RAM mi zjada...
trolololo
Legenda

Dołączenie: 25 Wrz 2013, 13:03
Ostatnio był: 24 Mar 2023, 18:36
Miejscowość: Na granicy LTE
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 118

Postprzez Pangia w 07 Sty 2015, 21:19

Mocna broń z celownikiem. I minimum ulepszona SEVA. I SPAS na bliskie kontakty z NPC i mutanty. Resztę można olać, wtedy frakcja jest ci potrzebna tylko do zajmowania kolejnych pustych punktów. Znakomicie spisuje się LR-300 i Wał, chociaż ten drugi ma dość spory odrzut i nie ma śladów po pociskach 9x39, co utrudnia celowanie. Mosin też się nada.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez igla2008 w 13 Sty 2015, 17:40

Według mnie kontrola Czerwonego Lasu, zawsze wysyłam tam oddziały mojej frakcji. Dzięki temu mam parę dodatkowych pkt zasobów. Co do broni, to różnie, ważna aby wyposażyć w strzelby naszych kompanów, choć muszę się przyznać, że u mnie zawsze biegają z RPK i SWD. Od takie skrzywienie :E
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Postprzez bator_fly w 16 Sty 2015, 20:00

Tak po dwukrotnym wyczyszczeniu mapy z innych frakcji (Freedom Forever) odpalając od nowa ustawiłem sobie spawn innych frakcji na 250 a swojej 800. Dziesięć, może piętnaście minut odstrzeliwałem jeden po drugim, pierwsze oddział Czystego Nieba stacjonujący na Północnym Gospodarstwie a potem posiłki, którym nie było końca. I jednak Stwierdziłem że 500/700 mnie satysfakcjonuje :)
bator_fly
Kot

Dołączenie: 14 Sty 2015, 19:38
Ostatnio był: 25 Gru 2015, 15:47
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 0

Postprzez igla2008 w 20 Sty 2015, 10:36

Każdy próbuje jak może. Ja z założenia zaczynam zabawę dopiero jak osiągnę maksymalny poziom doświadczenia, i mój oddział ma już jakiś normalny sprzęt. Często gram jako taki pancerny oddział szturmowy do zdobywania pkt wroga.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Postprzez Pangia w 20 Sty 2015, 16:44

Ostatnio sobie przypomniałem o tym małym patchu do TFW, co to kiedyś sobie smarowałem i taki mam plan, że poj♥bałbym ulepszenia (znaczy się one by działały, ale się nie do końca poprawnie pokazywały w grze) i bym to zarzucił gdzieś do tematu. Tylko kwestia jest tego, że… ja nigdy nie sprawdziłem działania tego w grze :E Znaczy się ja to wszystko robię na sucho, poza grą z przeświadczeniem, że nic nie zepsułem :P Może bym to domknął w tym tygodniu (mimo pięciu kolokwiów, jakie mnie czekają w ciągu najbliższych trzech dni), przez weekend bym się pobawił z działaniem tego w Stalkerze i to tu wsadził. Byłby jakiś odzew?
Od razu mówię, że nic nie obiecuję tzn. że to wszystko będzie działać, ale jakby znalazł się jakiś fachmen chętny do zajrzenia w pliki w razie, gdybym to za mocno spi♥rdolił, to byłoby OK.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość