[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez Ninja12 w 24 Sie 2014, 23:22

Możesz też wybić do nogi jakąś frakcję i zająć ich bazę. Pomysł tak samo głupi jak to co napisałeś z tą tylko różnicą że może jakaś inna frakcja zaatakuje tą placówkę. Jak się oddalisz z bazy to pewnie ktoś ją zajmie i tyle będzie z twojej bazy :p
Linux Mint 13, Athlon 6000+, 4Gb ram, GF9600fx
Ninja12
Kot

Dołączenie: 05 Kwi 2013, 18:49
Ostatnio był: 22 Kwi 2020, 17:12
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 1

Reklamy Google

Postprzez Xaris w 05 Wrz 2014, 18:32

Witam serdecznie :)

Czy ktoś mógłby mi powiedzieć co należy zrobić, aby móc dołączyć do Najemników PO TYM jak Wilczarz zajął bazę Agroprom? (Konkretnie budynek B)
Przeniósł się tam, są tam teraz handlarz i technik, niemniej gdy podchodzę do Wilczarza nie mam opcji przyłączenia się (Zaznaczam, że u wszystkich innych frakcjach ona występuje) czy raczej, nie mam żadnej opcji poza "masz coś dla mnie?" jako ewentualny odbiór nagrody...

Czy da się to jakoś naprawić (Pozmieniać coś w plikach? W konsoli?) BEZ Konieczności zaczynania Nowej Gry?
Xaris
Kot

Dołączenie: 08 Kwi 2012, 21:17
Ostatnio był: 03 Paź 2017, 17:42
Kozaki: 0

Postprzez trolololo w 05 Wrz 2014, 19:17

Niestety, da się do nich dołączyć tylko w jantarze
Deszczyk pada , RAM mi zjada...
trolololo
Legenda

Dołączenie: 25 Wrz 2013, 13:03
Ostatnio był: 24 Mar 2023, 18:36
Miejscowość: Na granicy LTE
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 118

Postprzez Mohit w 06 Wrz 2014, 09:23

Jeśli chodzi o ten problem to jest oto jeden znany mi sposób który działa, wystarczy ze masz Władcę Zony i wybierzesz pewną opcję nie pamiętam tej zakładki (chyba gracz) i wtedy wybierasz gracz jako najemnik czy jakoś tak, i jesteś najemnikiem, masz ich wrogów, questy, jak dobrze pamiętam, ale nie dostajesz przy tym nic innego, możesz wtedy także to odwrócić i stać się znowu samotnikiem wybierając tylko gracz.

Miałem ten sam problem co Ty teraz :) i zrobiłem tak jak mówię, ale przyznam szczerze że mi bardziej pasowało zacząć grę od nowa i grać full najemnikami od 0 :), większą frajdę miałem niż jak to u mnie bywa latanie z 2 snajperkami, szturmówką robioną na full i do tego bułat powinności :).
Mohit
Kot

Dołączenie: 12 Kwi 2012, 22:27
Ostatnio był: 23 Maj 2016, 09:48
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 2

Postprzez Krzyk19 w 07 Wrz 2014, 00:34

A to z WZ nie jest tak że jak użyje się go do przejścia z frakcji do frakcji to nie będzie opcji rekrutowania kompanów? Jak tak zrobiłem z Czystym Niebem to nie mogłem zrekrutować doktora.
Krzyk19
Tropiciel

Dołączenie: 25 Sty 2014, 19:48
Ostatnio był: 02 Sty 2018, 11:38
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 53

Postprzez Xaris w 07 Wrz 2014, 00:55

Wrogów i questy...Czyli mogę wypełniać zadania i np. przejmować kolejne bazy/tereny, wzywać posiłki etc?

Bo przyznam szczerze, że osiągając już ten 3 poziom perka (9000exp), mając wysoki poziom u Samotników, dobrą broń i Wybitych Bandytów...Nie bardzo chce mi się zaczynać od nowa :P (Tym bardziej, że robiłem to już wielokrotnie)
Xaris
Kot

Dołączenie: 08 Kwi 2012, 21:17
Ostatnio był: 03 Paź 2017, 17:42
Kozaki: 0

Postprzez trolololo w 07 Wrz 2014, 19:37

z tego co wiem to możesz brać quest typu, przynieś, zabij posprzątaj, czyli od handlarza i od dowódców oddziałów, ale możesz wzywać przez radio
Deszczyk pada , RAM mi zjada...
trolololo
Legenda

Dołączenie: 25 Wrz 2013, 13:03
Ostatnio był: 24 Mar 2023, 18:36
Miejscowość: Na granicy LTE
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 118

Postprzez Mohit w 07 Wrz 2014, 20:03

No to są dobre pytania, przyznam szczerze że długo tego nie testowałem ale wydaje mi się że można, co do rekrutowania kompanów, cóż, ja to testowałem na najemnikach więc, nie miałem wtedy potrzeby rozmowy z kompanem najemników, zapomniał jak on się zwał :), co do reszty cóż, no warto samemu posprawdzać i popróbować, narazie nie mam jak zbytnio odpalić Stalkera z tym wiec nie sprawdzę
Mohit
Kot

Dołączenie: 12 Kwi 2012, 22:27
Ostatnio był: 23 Maj 2016, 09:48
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 2

Postprzez Krzyk19 w 12 Wrz 2014, 14:11

Ostatnio zauważyłem że moi kompani są nadzwyczaj dobrzy w walce z zombi i zastanawia mnie jak NPC widzi zombi. Jako mutanta czy wrogiego stalkera?

Za ten post Krzyk19 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive McShadow.
Krzyk19
Tropiciel

Dołączenie: 25 Sty 2014, 19:48
Ostatnio był: 02 Sty 2018, 11:38
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 53

Postprzez Pangia w 12 Wrz 2014, 15:34

Sądzę, że jako mutanta – zombie są w stosunku do nich neutralne, a mutanty też ich nie atakują, więc to może być to.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez kammel19 w 14 Wrz 2014, 09:36

Witam, czy można usunąć Atmosfear bez zaczynania nowej gry?
kammel19
Kot

Dołączenie: 04 Sie 2014, 13:21
Ostatnio był: 31 Paź 2018, 23:08
Miejscowość: Kraków
Kozaki: 1

Postprzez Pangia w 14 Wrz 2014, 12:25

Na pewno jest to możliwe, ale jak dokładnie – musiałbyś się zapytać autora, czyli Cromma. Prościej jednak będzie po prostu przeinstalować moda na wersję bez AF. Ale stare zapisy będą działać, o ile pamiętam. Nie mam pewności, ale na wszelki wypadek sobie skopiuj zapisy gdzieś na bok.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Kozaki: 854

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: svt07, svt08 oraz 1 gość