Universal napisał(a):To miękkie "ł" to jak przeniesienie się w czasie.
Universal napisał(a):A biorąc pod uwagę co on mówi... No. Szkoda, że Najjaśniejsza ma w dupie mniejszość polską na Kresach.
Terminus napisał(a):A komu mają pomagać? Enkawudzistom mordującym to samo pokolenie?
lehoslav napisał(a): Ani tym, ani tym. Tak trudno na to wpaść?
lehoslav napisał(a):Nie mogę się nie zgodzić. Politycy polskojęzyczni pomagają banderowcom, którzy wyrzynali pokolenie naszych dziadków...
Gro3a napisał(a):Czyli według Ciebie jestem wnukiem Banderowca, bo mieszkał na Ukrainie?
żeby [...] obydwa kraje jak najdłużej się wykańczały ekonomicznie
Universal napisał(a):To miękkie "ł"
Universal napisał(a):to jak przeniesienie się w czasie. Wyginęło w "głównym nurcie" chyba całkowicie na przełomie lat 70/80-tych.
Terminus napisał(a):Jak Ukraińcy posłuchają wypowiedzi "czołowych ideologów" polskiej "prawicy" to też raczej trudno dostrzec tam miłość do sąsiadów.
Terminus napisał(a):EDIT: chyba było oczywiste o których krajach mówię
Dżuz napisał(a):Znaczy siem... spółgłoska półotwarta boczna dziąsłowa welaryzowana?
Dżuz napisał(a):E tam wyginęło. Może w głównym nurcie, cokolwiek to jest, tak. Ale moja ciotka repatriantka, która pochodzi spod Lwowa, do dziś tak mówi. Nawet bardziej zabawnie A niedawno mieliśmy w robocie klientów z Chełma i jednej sympatycznej i w dodatku dość młodej pani też się momentami zapominało i zaczynała uroczo zaciągać Tak że nie ma w tym nic dziwnego. Proponuję częstsze wizyty na wschodzie kraju celem 'oddziwnienia się'
Terminus napisał(a):Cokolwiek byśmy nie robili czy nie robili to i tak będzie szkodzić polskiej gospodarce. Wystarczy krzywo popatrzeć na Rosję i już mają bul dupy i albo straszą Iskanderami albo znajdują "szkodliwe substancje" w żywności.
Cóż. Są jak przerośnięte dziecko z AD-HD w klasie. Cobyś nie zrobił i tak będzie źle.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości