Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez Terminus w 10 Wrz 2014, 21:20

User 100 napisał(a):Krzysiowi nie zawdzięczamy ABSOLUTNIE nic! Wydał niektóre, nieznane dzieła, dlatego że miał dostęp do szuflady swojego ojca i tylko dlatego.

Posiadasz wiedzę, którą potrafisz udowodnić źródłami, w jakim stanie znajdowało się dziedzictwo ojca i ile pracy wymagało przerobienie ich na coś zdatnego do publikacji? Wątpię.
Co innego, gdyby on je napisał.

Spore fragmenty Silmarilliona są jego autorstwa.

Dla mnie Krzyś mógłby uczciwie zarobić pieniądze, występując w reklamie prezerwatyw.

Pisząc w ten sposób nie obrazisz osoby, której dorobek próbujesz deprecjonować. Dajesz tylko kiepskie świadectwo własnej kultury i braku umiejętności polemiki i argumentacji.

Moja rada na koniec: nie dyskutuj jak nie potrafisz tego robić.
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 21 Lip 2022, 18:56
Kozaki: 1440

Reklamy Google

Postprzez ViS w 10 Wrz 2014, 21:52

Pisząc w ten sposób nie obrazisz osoby, której dorobek próbujesz deprecjonować. Dajesz tylko kiepskie świadectwo własnej kultury i braku umiejętności polemiki i argumentacji.

Moja rada na koniec: nie dyskutuj jak nie potrafisz tego robić.

Podobnie zachowujesz się Ty próbując opluwać Marszałka Józefa Piłsudskiego. Na szczęście większość plwocin wraca z powrotem na Twoją łepetynę. A Twoją rade najlepiej zastosuj dla siebie.

Mnie ostatnio wkurza wydział BHP w zakładzie. Nic "toto" nie robi, żeby poprawić bezpieczeństwo pracowników. Siedzą tylko, piją kawę i dłubią w nosie. Ale tak to jest, jak się ma robotę po znajomości :/
Wolno mi być dumnym z tego co w narodzie jest wielkie
i choć na wschodzie pozostały tylko kamienne orły, chłodne płyty nagrobne polskich bohaterów, rodacy którym udało się przeżyć prześladowania i nie skapitulować,
wolno mi żywić nadzieję, że czasy Wielkiej Polski jeszcze powrócą...

LEOPOLIS
SEMPER FIDELIS TIBI POLONIAE

Za ten post ViS otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Szagart,
Negative Gizbarus.
Awatar użytkownika
ViS
Tropiciel

Dołączenie: 15 Lut 2010, 20:19
Ostatnio był: 31 Maj 2017, 22:43
Miejscowość: Dzikie Pola
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 22

Postprzez User 100 w 10 Wrz 2014, 22:24

Terminus napisał(a):Spore fragmenty Silmarilliona są jego autorstwa.

Doprawdy? A może to Krzyś ściemniał, żeby "udowodnić", iż on także coś robi. Nie wiem, jak wielkie są te fragmenty, ale żeby w przyszłości kiedyś nie wyszło na jaw, że to kilka napisanych na kolanie stronniczek. Silmarillion jakoś nie przypadł mi do gustu, ale to moja prywatna opinia.

No przykro mi, że nie szanuję nieróbstwa i pieniactwa (bo jak inaczej nazwać te procesy sądowe wytaczane przez TE) wujaszka Krzyśka. Więcej estymy żywię do Pierumowa, bo widać, że faktycznie facet napracował się nad swoimi książkami, mimo że nie są idealne. Na pewno włożył więcej roboty i serca niż Krzysiek przy edycji praktycznie gotowych dzieł.

Wspomniałeś o dorobku. Tak się składa, że Krzysio nie ma własnego. Wszystko co wydał napisał jego ojciec.

Za ten post User 100 otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative Terminus.
User 100
Stalker

Dołączenie: 17 Sie 2014, 01:14
Ostatnio był: 01 Paź 2014, 11:04
Miejscowość: Skadowsk
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: -7

Postprzez Leo0502 w 11 Wrz 2014, 07:58

Wpienia mnie robienie z jakiegoś tematu off-topu na kilka stron, na /sb/ się kłóćcie

Za ten post Leo0502 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Imienny, Pangia.
Leo0502
Tropiciel

Dołączenie: 20 Wrz 2012, 18:10
Ostatnio był: 09 Lis 2024, 00:54
Miejscowość: Pierdziszewice wylotem na Dupów
Ulubiona broń: SPSA14
Kozaki: 140

Postprzez Terminus w 11 Wrz 2014, 10:07

Nasz kochany rząd nowelizując ustawę o ochronie środowiska, znowelizował ustawę o ochronie gruntów rolnych, przywracając, zlikwidowany wcześniej wybitny absurd polskiego prawa - "odrolnianie" gruntów na terenie miast. Jak widać nie ma takiej głupoty, której nasi politycy nie zrobią...
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Postprzez djcycu w 11 Wrz 2014, 10:15

W sensie że przypuśćmy w centrum miasta po zakupie jakiejś posesji mogę zrobić z tego grunt rolny i obrabiać go? pie*dolnięci...

Mnie zaś wkurzyła dziś baba z plusa. Rozumiem że chcą zarobić ale telefon z nowymi ofertami miałem pół tygodnia temu i powiedziałem że mnie to nie interesuje a dziś znów telefon... Mówię że nie chcę a ta dalej swoje, "dlaczego?", "a może ja przedstawię?", "a może abonament?" A może mnie pani w dupę pocałuje?
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Terminus w 11 Wrz 2014, 10:22

Zapytaj Panią, czy zrobi Ci loda, bo jak tak to możemy rozmawiać dalej. Zwykle działa :E
CREDO [łac. Wierzę]

Za ten post Terminus otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive djcycu.
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Postprzez Przemek77 w 11 Wrz 2014, 10:26

Universal napisał(a):cRPG w czasach przedmieszkowych? Nie licząc Wiedźmina, najbliżej chyba są Polanie II.

Tak, z tym, że Polanie II są grą raczej na wesoło, wątki typowo słowiańskie są tam spłycone i "zamerykanizowane" do granic możliwości. Mnie się marzy mroczna i poważna gra cRPG/RTS/FPP osadzona w naszych, rodzimych klimatach. A niech będzie i "GTA w Warszawie/Wrocławiu/Radomiu" - byleby nie kopiować nieudolnie wzorców anglosaskich (vide Two Worlds).

Pamiętam jak swego czasu było trochę głośno o grze They, którą robili polscy twórcy (nie pamiętam czy Techland czy CDP czy co innego). Ci sami twórcy chwalili się dumnie, że w grze będzie dokłądnie odtworzony..... Londyn. Faktycznie był powód do domy.

Pamiętacie stare Darklands? Autorzy nie wyważali otwartych drzwi, akcję umiejscowiono w średniowiecznej Europie i przez to już gra jest genialna.
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

Postprzez Imienny w 11 Wrz 2014, 10:29

Co mnie ostatnio irytuje:
-Ludzie wykorzystujący błędy gry w celu poprawy swojego ego/statystyk bliżej znani jako "glitcherzy"
-Jak idę kupić np. puszkę Cherry Coke lub inną rzecz (nie na wagę) i głos sprzedawcy mówi: "Płaci pan 2 złote 39 groszy". Jakby się nie mogli dać normalnej końcówki, tylko trzeba bawić się w drobne monety (dodatkowo słyszałem już jakiś czas temu, że mieli wycofać 1 i 2 groszówki - wciąż nic).
-Marketing dzwoniący z ofertami (jak będę chciał zmienić ofertę, to wejdę na stronę i zobaczę).
-Dzisiejsza pogoda za oknem - nijaka.
-Tworzenie gier nie w celu wprowadzenia nowej jakości, a tzw. "odcinanie kuponów" - tylko, by zarobić i jak najmniej się narobić - dobrym przykładem jest seria CoD. (jak obecnie wygląda, nie wiem - kilka lat temu zrezygnowałem z tej serii - CoD 4 nie różni się niczym [poza fabułą i drobnymi detalami] od MW 3, którego kupiłem jako ostatni). Dla kogoś nawet seria CoD jest jak wino - porównał CoD 4 i MW 2, po czym stwierdził, że ładniejszy jest Call of Duty 4.
Ostatnio edytowany przez Imienny, 11 Wrz 2014, 10:35, edytowano w sumie 1 raz
"-Jesteś tchórz - nagle wyraźne powiedział chłopiec. (..)
-Jak to - tchórz? - zapytał Malanow - Dlaczego mnie obrażasz?
-A ja cię nie obrażam - oznajmił chłopczyk patrząc na mnie badawczo, jak na jakieś niespotykane zwierzę - Ja cię zdefiniowałem..." - Arkadij i Borys Strugaccy "Miliard lat przed końcem świata"
Niektóre moje koncepty: S.T.A.L.K.E.R. Przekleństwo, "Przeklęci Łowcy", Przeklęty, Sieroj Nikołajewicz Bondaruk, Bronie+dodatki, cz. I, S.T.A.L.K.E.R. Początki (w przygotowaniu)
Awatar użytkownika
Imienny
Weteran

Dołączenie: 28 Sty 2014, 12:37
Ostatnio był: 16 Lis 2024, 01:18
Miejscowość: Warszawa/Tarnobrzeg
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 227

Postprzez Przemek77 w 11 Wrz 2014, 10:31

Co do tych cen - jest to celowe. Dla przeciętnego człowieka lepiej prezentuje się cena 9,99 niż 10,00. Bo 9,99 to "mało" a 10,00 to "dużo" mimo, że różnica wynosi 1 grosz. Ale WYGLĄDA lepiej i prezentuje się atrakcyjniej. Sam się na tym czasami łapię.
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

Postprzez Imienny w 11 Wrz 2014, 10:39

Wiem o tym (chociaż jak ty i tak czasem się łapię), ale już zaczyna mnie solidnie wkurzać, że mam tony drobnych i nijak nie ma jak ich wydać. W pewnym osiedlowym sklepie korzystam z 1 i 2 groszówek tylko wtedy, gdy kupuje twaróg na wagę, tak to produkty mają normalne ceny (np. Mokate 3,95 zł czy 5l wody 2,60 zł, a nie 3,99/2,69).

Jak wspominałem, już od dłuższego czasu przymierzają się do wycofania tych drobniaków z produkcji. Wciąż nic. :facepalm:
"-Jesteś tchórz - nagle wyraźne powiedział chłopiec. (..)
-Jak to - tchórz? - zapytał Malanow - Dlaczego mnie obrażasz?
-A ja cię nie obrażam - oznajmił chłopczyk patrząc na mnie badawczo, jak na jakieś niespotykane zwierzę - Ja cię zdefiniowałem..." - Arkadij i Borys Strugaccy "Miliard lat przed końcem świata"
Niektóre moje koncepty: S.T.A.L.K.E.R. Przekleństwo, "Przeklęci Łowcy", Przeklęty, Sieroj Nikołajewicz Bondaruk, Bronie+dodatki, cz. I, S.T.A.L.K.E.R. Początki (w przygotowaniu)
Awatar użytkownika
Imienny
Weteran

Dołączenie: 28 Sty 2014, 12:37
Ostatnio był: 16 Lis 2024, 01:18
Miejscowość: Warszawa/Tarnobrzeg
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 227

Postprzez djcycu w 11 Wrz 2014, 10:46

Miej to w kiju. Ja kiedyś bilet za równe 5 złotych kupiłem właśnie za "żółcielce". Zapytał mnie kierowca co ja mu daję a ja na to że pieniądze!
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości