[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez emace w 07 Sie 2014, 21:03

Czy jest możliwość wyłączenia podświetlenia celownika na czerwono, przecież to idiotyczne ;/ strzelam do zombiakow po ciemku, niby ciężkie warunki do prowadzenia potyczki, tylko jak co do czego, to sprowadza się to do zwyczajnego macania ekranu i oddawania strzału kiedy tylko celowńik zabarwi się na czerwono. Opcje>gra>celownik nic nie zmienia.

Co to jest dynamiczny celownik ?
emace
Kot

Dołączenie: 30 Sie 2007, 13:44
Ostatnio był: 22 Mar 2015, 03:00
Kozaki: 1

Reklamy Google

Postprzez Pangia w 07 Sie 2014, 21:25

Zj♥bałeś instalację, skoro ta opcja wciąż u ciebie działa. Przeinstaluj jak należy.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez emace w 07 Sie 2014, 22:26

Odinstalowalem, zainstalowalem podstawkę, patch 1602, Misery 211 i nadal to samo.
emace
Kot

Dołączenie: 30 Sie 2007, 13:44
Ostatnio był: 22 Mar 2015, 03:00
Kozaki: 1

Postprzez mayer99 w 07 Sie 2014, 23:53

Czy to normalne jest, że w budynku lab X8 w Prypeci nie ma w ogóle Monolitu i jedynie 2 zamulonych zombie? Coś mi tu nie gra...A na taka ładną taktyczną strzelaninę się nastawiłem... :/ Wersja 2.1.1
Awatar użytkownika
mayer99
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2011, 12:22
Ostatnio był: 23 Paź 2024, 10:24
Miejscowość: 3miasto
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 41

Postprzez alex_dragon w 08 Sie 2014, 01:56

@ Krzyk19
Super ze działa, miłej gry życzę :-)

@ Pangia
Dokładnie, niech jest jak jest. Snajper niech używa snajperki a strzelec wyborowy karabinu parasnajperskiego.
Dlatego niezbyt chętnie używam czterotaktów, nawet po upgrade to podbija do góry jak diabli.

@ mayer99
Plan jest dobry ale nie ukrywam że ja na tą misje to idę jak mam już mocną postać.
Ja się lubię dorabiać na polowaniach :-)

@ jazon
Spoko
Co do twojej wypowiedzi to powiem szczerze że nie bardzo rozumiem,
Nigdy nie strzelałem z SVD ale strzelanie tak szybko jak palec pozwala jest troche zaprzeczeniem idei bycia snajperem :-) Do takiego strzelania to sie nadaje SIG snajperski a nie snajperka. Nie czepiasz sie po prostu kazdy ma swoją wizje gry i karabinów :-)

@ mati24300
hmm postaram ci sie poszukać jutro odpowiedzi i dam znać

@ KOSHI
dzieki za info co do pancerza, wiem czego szukać
o ile lubie testowac broń to nie mam cierpliwości do pancerzy :-)

@ emace
Jakim cudem udało ci sie mieć "czerwony celownik" ? Czyżby to była jakaś nowa opcja w 2.1.1 ?
W 2.1 tego nie było... ale ja nie kojarzę.
Dynamiczny celownik o ile się nie mylę to jest celownik który sam wyszukuje wroga - taka ramka, strasznie przypadł mi do gustu w ostatniej misji jak biegłem do helikoptera z wojakami i Striełokiem.
alex_dragon
Tropiciel

Dołączenie: 12 Kwi 2014, 16:28
Ostatnio był: 17 Paź 2017, 01:31
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Kozaki: 30

Postprzez Pangia w 08 Sie 2014, 11:32

Dynamiczny celownik to po prostu zmieniający swoją wielkość celownik zależnie od ruchu gracza, celności broni itp. Bez tej opcji celownik ma stały rozmiar.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez alex_dragon w 08 Sie 2014, 13:41

ok mój błąd, dzięki za info
alex_dragon
Tropiciel

Dołączenie: 12 Kwi 2014, 16:28
Ostatnio był: 17 Paź 2017, 01:31
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Kozaki: 30

Postprzez mayer99 w 08 Sie 2014, 18:21

Mam dość poważny problem powodujący CTD bez loga zawsze w tym samym miejscu... Jest to moment uwolnienia wojskowego lekarza w przedszkolu w Prypeci. Kończę z nim rozmowę i CTD... Wersja Misery 2.1.1 gra oryginalna, do tej pory stabilność na 100%. Jakieś pomysły WTF???
Ile plotergeistów jest w przedszkolu???
Awatar użytkownika
mayer99
Łowca

Postprzez Pangia w 08 Sie 2014, 19:25

W wanilli był jeden albo dwa, nie pamiętam dokładnie.
Co do crasha to poszukaj ogólnie na forum, co ludziom pomagało, ten fragment gry jest fest zj♥bany i wielu ludziom gnoi grę.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez Argawen w 08 Sie 2014, 19:41

mayer99 napisał(a):...Ile plotergeistów jest w przedszkolu???
Miałem 3 sztuki.
Ostatnio w Prypeci w tym przejściu z krzakami koło szkoły do "Jubilejnego", dopadły mnie 4 pijawy, 6 połamańców, sfora psów i dwa nibyolbrzymy. Obok były jeszcze snorki, ale poszły bokiem. Jakoś się udało dzięki krzakom. Przy zbiorze mięsiwa i trofeów, przywitała mnie ekipa 12 monolitowców. Nie oszczędzali na granatach, w dodatku było dwóch snajperów( SWD i SG Sniper). Nie dało rady.
Nie daruje im. Zasadzę się z samego rana.
Pozdrawiam
Paweł
Awatar użytkownika
Argawen
Stalker

Dołączenie: 06 Gru 2013, 15:30
Ostatnio był: 26 Wrz 2019, 13:46
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 7

Postprzez mayer99 w 08 Sie 2014, 20:28

Znalazłem na 366 stronie forum wypowiedź Crisu'a, który miał ten sam problem a mianowicie przy rozmowie z Rogowcem CTD bez loga. Crisu pisał, że w jego przypadku pomogło obniżenie detalów graficznych. U mnie syfoza - nic z tego. Oprócz wszystkich suwaków, zmniejszyłem rozdzielczość i oświetlenie na statyk, też chu#nia z grzybnią.
Ręce opadają, teraz ja też mam wywalić Nędze do kosza......?

Edit: Poradziłem sobie! :E ....Obniżyłem absolutnie WSZYSTKIE suwaki, rozdzielczość 800x600, oświetlenie statyczne i poszło. Swoją drogą to Misery przy takich ustawieniach wygląda prawie jak Quake ;). Sprawdzę jeszcze jak będzie z tym obniżonym parametrem alife z poniższego postu od Trojanucha i poleje się Jack Daniel's ;). Dzięki Panowie.
Ostatnio edytowany przez mayer99, 08 Sie 2014, 21:15, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
mayer99
Łowca

Postprzez trojanuch w 08 Sie 2014, 20:38

Co do ctd z typem w Przedszkolu:

1. Wejdź do configs\alife.ltx
2. Zmień pierwszą wartość w linijce switch_distance na 10
3. Włącz grę i wczytaj stan przed otwarciem szafy
4. Otworz szafę i pogadaj z typem
5. Jeśli się nie wywali to zapisz, wyjdź z gry i podnieś ponownie switch_distance na pierwotną wartość (pewnie 300)
6. Jeśli na obniżonym s_d wywali się - wczytaj wcześniejszy save (być może sprzed wysadzenie ściany przedszkola) i przejdź misję jeszcze raz na obniżonym s_d

-----

Kupiłem to CDA. Kurde - mogli nas chociaż wymienić z nazwy w gazecie a nie 'mod do Zewu' ;)
Image
Crazy Misery Brewer

Za ten post trojanuch otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive mayer99, Heap.
Awatar użytkownika
trojanuch
Modder

Dołączenie: 17 Gru 2007, 07:31
Ostatnio był: 03 Lis 2021, 13:37
Miejscowość: Łódź
Kozaki: 160

PoprzedniaNastępna