[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez alex_dragon w 04 Sie 2014, 16:38

@ Cursian

Rozumiem, mnie tez tak zaszli od boku. Zwykle jest tak ze bandyci sa durni i jak ktos był na górze np na dźwigu to jak się ich zaskakiwało to głupieli, kręcili w miejscu i nie wiedzieli skad ktoś do nich strzela.
Ale nie do końca to działa jak oni nas widzą/słyszą pierwsi tzn jak nie uzywamy tłumika.
Parę razy była taka sytuacja ze ja strzelałem do najemników a bandyci mnie podchodzili z boku czy od tyłu.
Dobrze jest zanim zaczniemy strzelać najpierw sie obejrzec dookoła czy cos nie łazi. Ja od tego momentu to mam taki nawyk :-)

Proponuje ci za pierwszym razem grać jak chcesz ale jak odpalisz drugi raz to sie nie śpiesz z grą.
Potraktuj ja jako freeplay, sądzę ze ci sie spodoba.
A pieniędzy nigdy nie za duzo :-)

@ Pangia
Reagują, owszem ale biorąc pod uwagę ich obniżoną reakcje vs 2.1 łatwiej sie przemknąć. Jest większa szansa niz w poprzedniej wersji.
Tak jak kiedys pisałem - spotkałem najemików którzy łazili w odległosci ok 30-40 metrów - nie wiem ile to jest ale ja byłem wśród tych szuwarów na rzece ( w połowie drogi) a oni łazili w połowie zbocza tam gdzie zbocze schodzi do rzeki. Naprawdę byli bardzo blisko.

@ Arwagen
Mówimy o wersji 2.1.1 jezeli chodzi o twoją sytuacje ?
To jest właśnie super jezeli chodzi o 2.1.1 ten spawn najemników/bandytów - nie wiem czym są bo mają wdzianka najemników ( w tym jeden jest w ex, twardy sku....." ) ale jak sprawdzam ich trupy jest napisane ze to bandyci.
Co do SIG snajperski - czy mozesz mi powiedziec gdzie je dorwałeś ? Bandyci czy najemnicy ?

@ Maciek240701
bez loga bedzie ciezko, duza pomarańczowa ramka na górze strony
alex_dragon
Tropiciel

Dołączenie: 12 Kwi 2014, 16:28
Ostatnio był: 17 Paź 2017, 01:31
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 30

Reklamy Google

Postprzez KoweK w 04 Sie 2014, 17:25

Trikster napisał(a):Prosiłem administrację swego czasu, ale bez powodzenia jak widać. :)

A co ma administracja do dodania poradnika w pierwszym poście skoro sami możecie to zrobić?
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Wczoraj, 03:27
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1477

Postprzez Argawen w 04 Sie 2014, 19:41

alex_dragon napisał(a):....
@ Arwagen
Mówimy o wersji 2.1.1 jezeli chodzi o twoją sytuacje ?
To jest właśnie super jezeli chodzi o 2.1.1 ten spawn najemników/bandytów - nie wiem czym są bo mają wdzianka najemników ( w tym jeden jest w ex, twardy sku....." ) ale jak sprawdzam ich trupy jest napisane ze to bandyci.
Tak, wersja 2.1.1.
Teraz to tam przeważnie siedzi Monolit. Chyba czeladnicy, bo paru jest w płaszczach bandyckich, tylko przemalowanych w barwy Monolitu. Tylko ten w exo ostatnio mnie dorwał z RG-6.
alex_dragon napisał(a):Co do SIG snajperski - czy mozesz mi powiedziec gdzie je dorwałeś ? Bandyci czy najemnicy ?
Dwie sztuki dorwałem u bandytów w Jupiterze. Niestety, tylko jeden nadawał się do naprawy. Trzeci odebrałem najemnikowi, także w Jupiterze. Ten został. Bandyci nie dbają o broń.
Dorwałem w końcu SIG 552 Commando. Fajna broń, ale Scar 15 bije ją na głowę, jeżeli chodzi o cichą likwidację. Dla mnie, prawie tak cichy, jak SG 220 z tłumikiem. W dodatku Scar ma większy magazynek.
Na razie nie mogę porównać kwestii zużywania się Commanda i Scara. Mało intensywnie ich używam.
Pozdrawiam
Paweł
Awatar użytkownika
Argawen
Stalker

Dołączenie: 06 Gru 2013, 15:30
Ostatnio był: 26 Wrz 2019, 13:46
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 7

Postprzez alex_dragon w 04 Sie 2014, 21:34

hmm mówisz Jupiter ...
a nie znalazłeś jakiegoś w Zatonie ?
Ponieważ ja sie chwilowo do Jupitera nie wybieram
alex_dragon
Tropiciel

Postprzez Argawen w 04 Sie 2014, 21:47

Nie pamiętam. Ale jestem teraz w Zatonie. Jak mi wpadnie, to dam znać, w jakich okolicznościach.
Pozdrawiam
Paweł
Awatar użytkownika
Argawen
Stalker

Postprzez jazon w 05 Sie 2014, 16:37

Czy wam zapisy gry z wersji 2.1 na wersji 2.1.1 działały? Mi nie działały, na szczęście nie byłem daleko i zacząłem sobie od nowa i nie żałuje. Wcześniej i teraz grałem snajperem. Jeśli chodzi o zmniejszenie poziomu trudności - Moim zdaniem zmiana w dobrą stronę. Teraz jest może i łatwiej ale jest bardziej realnie. W 2.1 w nocy gdzie nic nie widać bandyci mogli nas spokojnie z 200m zdejmować jak by strzelali do kaczek. Teraz reakcja NPC nie jest taka nierealistyczna. Nie pamiętam jak było wcześniej, ale teraz fajnie działa mgła. Można ładnie podczas mgły zachodzić wrogów. Tak zrobiłem w ZUO. Była mgła a ja się zakradłem i NPC siedzieli w grupce przy ciężarówce (przy kontenerach) i dopiero wtedy się zorientowali ze jestem. Wydaje mi się też ze było ich więcej niż w wersji 2.1 ale głowy za to nie dam.

Ktoś pytał o SIGa w wersji snajperskiej. Na 2.1 grałem dwukrotnie (sam ZATON) i tego SIGa nie znalazłem. Teraz znalazłem go u przeciwnika w ZUO.

Za ten post jazon otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive alex_dragon.
jazon
Stalker

Dołączenie: 08 Lut 2011, 13:54
Ostatnio był: 01 Sty 2017, 15:08
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 6

Postprzez alex_dragon w 05 Sie 2014, 19:45

@ jazon
Dzięki za informacje kozak leci. :-)
Co do poziomu gry ... Misery to Misery, poziom hardkorowy, max hardkor i super hardkor dodatkowo mozesz sobie utrudniać :-) Jest poziom Rookie który sądzę ze idealnie by pasował graczom którzy nie potrzebują wyzwań.
Nie pamiętam kto dokładnie ale ktoś z teamu Misery napisał ze bandyci, najemnicy i cała reszta ma noktowizory ze względu na balans, ponieważ gdy gracz miał juz super pancerz i super broń z celownikiem to aby nie kosił ich jak zboża. Bez noktowizorów NPC są ślepi i poruszają sie jak we mgle. Wiedzą ze ktoś strzela ale nie wiadomo kto i gdzie.
Sądzę ze fajnie by było gdyby następny patch wyszedł w dwóch odsłonach "a" i "b" jeden z poziomem bardzo hardkorowym a drugi mniej. Wtedy każdy mógłby sobie dopasować.
Obecnie jedyna opcja to modyfikacja w ustawieniach.
Jest wiele modów ale z tego co grałem Misery jest jednym z najtrudniejszych i niech tak zostanie :-)

@ Argawen
Niestety na kozaka trzeba poczekac bo nie mozna dawać dubletami :-(
A jak ci sie podoba strzelanie z SIGa snajperskiego ? Używasz tłumika ?
alex_dragon
Tropiciel

Postprzez Argawen w 05 Sie 2014, 20:18

alex_dragon napisał(a):.......
@ Argawen
Niestety na kozaka trzeba poczekac bo nie mozna dawać dubletami :-(
A jak ci sie podoba strzelanie z SIGa snajperskiego ? Używasz tłumika ?
Na każdej broni mam tłumik. Pomijam Protectę. Dopiero jak jest ostro, to zdejmuję. O ile mam czas. Ale przeciwnicy głupieją, jak walę do nich z SiGa snajperskiego. Długo kręcą się w kółko, nie mogąc znaleźć strzelca.
Używam do niego zmodyfikowany celownik
Image
Pozdrawiam
Paweł

Za ten post Argawen otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive alex_dragon.
Awatar użytkownika
Argawen
Stalker

Postprzez alex_dragon w 05 Sie 2014, 23:26

Ja z kolei na odwrót, używam tłumika na bliskie odległosci.
Jak strzelam z daleka to zdejmuje tłumik, powód jest prosty - tłumik zmniejsza prędkość pocisku, dodatkowo z bardzo dalekiej odległości czasami NPC nie wykrywają skąd strzelam, szczególnie jak wystaje mi przysłowiowy "czubek nosa".
Dobra zasłona to podstawa :-)
Testowałem to i z tego co zaobserwowałem - na dalekie odległości bez tłumika wystarczy 1-2 strzały jak dobrze sie przyceluje a z tłumikiem trzeba czasami posłać 3-6 kulek w zależnosci od tego jak mocno jest opancerzony cel.

SIGa uwielbiam z kilku powodów
- celność
- tłumik
- pojemny magazynek
- brak odrzutu
- boska szybkostrzelność

Czasami jak szybko strzelam do wroga ponieważ jest ich kilku to cel sie chwieje na nogach tak jakby sie zastanawiał czy upaść a potem osuwa sie na ziemie. Z karabinu snajperskiego pewnie by wystarczył 1 strzał ale cóz snajperem nie jestem, co najwyzej strzelcem wyborowym :-)
alex_dragon
Tropiciel

Postprzez Krzyk19 w 06 Sie 2014, 06:59

No udało mi się pobrać wersję 2.1.1, ale nawet nie mogę zobaczyć menu, bo mnie wywala. Wykryłem, że chodzi o gamedata/scripts. Nie będę drugi raz się męczył przez skrypty. Podałby ktoś? Tak wiem, że jestem jedną z tych osób przez którą moderzy mają już koszmary senne, bo wiecznie coś mi nie wychodzi.
Krzyk19
Tropiciel

Dołączenie: 25 Sty 2014, 19:48
Ostatnio był: 02 Sty 2018, 11:38
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 53

Postprzez Trikster w 06 Sie 2014, 07:47

A na pewno ściągnąłeś pełną wersję (all in one), a nie update? Jeśli miałeś wcześniejszą wersję, np. 2.1, zainstaluj ją, a następnie update do 2.1.1. Jeśli jednak masz 100% pewność, że zainstalowałeś all-in-one, podaj proszę loga.
Awatar użytkownika
Trikster
Łowca

Dołączenie: 21 Maj 2012, 21:23
Ostatnio był: 06 Maj 2024, 09:48
Kozaki: 188

Postprzez Krzyk19 w 06 Sie 2014, 10:00

LOG.jpg
Pobrałem v2.1(dawno, ale jednak), update, patch i v2.1.1. Zaraz sprawdzę ten sposób.

Cofnij Ctrl+Z: Reinstalowałem grę i zainstalowanłem Misery 2.1.1. Klikam na ikonkę Stalkera, gra włącza się w oknie, potem brak odpowiedzi. Okno znika, włączam jeszcze raz i koniec. Log jest na górze.
Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
Krzyk19
Tropiciel

Dołączenie: 25 Sty 2014, 19:48
Ostatnio był: 02 Sty 2018, 11:38
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 53

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości