[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Pangia w 18 Lip 2014, 18:09

desti2 napisał(a):Gdzie znaleźć M24 Zielonego smoka ? Bo Traper mówił że gdzie ów karabin jest schowany (pod mostem niema)?

Najprawdopodobniej został usunięty, a nikt nie zmienił dialogów Trapera.
dlaczego w skrytkach nie znajduje żadnej broni oprócz pistoletów?

Bo byłoby za łatwo.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Reklamy Google

Postprzez alex_dragon w 18 Lip 2014, 19:38

@ dzięki KOSHI za info
jak dojde do info od Strieloka to go postaram zdobyc,
co do SIGa snajperskiego - tak, ma możliwośc założenia tłumika i tutaj powiem jedno
- założony tłumik - karabin cacuszko, paf, paf i zdejmujemy gości ZANIM sie kapna ze cos jest nie w porządku, potrzebujemy 3-6 pocisków w zależności od pancerza wroga
- jak karabin jest bez tłumika - NPC sie szybciej orientuja skad padaja strzały ale potrzebujemy wtedy 2-3 pocisków choć czasami wystarczy nawet 1 (ale rzadko)
O ile dobrze pamietam Kardan nie musi tego odblokowywac bo możliwośc założenia tłumika jest juz w automacie dodane, tylko używamy tłumika lub nie.

Moja ulubiona taktyka - najpierw używam tłumika a potem zdejmuje jak mnie juz lokalizują (wyjątek - jak mam mało amunicji to nie uzywam tłumika)
OC-33 coś kojarze ale musze sprawdzic save jakie mam.

@ Ahmed1109
SIGa można kupić - (chyba bo głowy nie dam) ale na 100 % jak będziesz czesto zabijał najemników to u nich go znajdziesz.

@ desti2
Uwierz mi ze KOSHI napisał to w ciagu ostatnich stron. Było to pisane, wiele razy, naprawdę, wiele osób sie pytało przeczytaj wstecz ostatnie strony i na 100% znajdziesz.
alex_dragon
Tropiciel

Dołączenie: 12 Kwi 2014, 16:28
Ostatnio był: 17 Paź 2017, 01:31
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 30

Postprzez Pangia w 18 Lip 2014, 20:24

KOSHI napisał(a):Niezłą alternatywą dla SWD może być OC-33. Parametry podobne + częściowe wyciszenie. Obadałem przed chwilą z jakiś zwłok.

Dobrze mi się wydawało, że to brzmi jak bzdura. Bo jak alternatywą dla karabinu wyborowego może być automatyczny pistolet na kaliber 9x18mm?
alex_dragon napisał(a):O ile dobrze pamietam Kardan nie musi tego odblokowywac bo możliwośc założenia tłumika jest juz w automacie dodane, tylko używamy tłumika lub nie.

Kod: Zaznacz wszystko
silencer_status         = 2

Czyli tak.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez KOSHI w 18 Lip 2014, 20:35

Błond :E się mały wkradł. Chodziło oczywiście o OTS-03 SWD

alex - mógłbyś wrzucić screenshota tłumika, albo podać który to. Tłumik pewnie będzie do kalibru natowskiego, ale może się mylę. Ten SIG Strieloka z tłumikiem strzela skubany bardzo cicho, a w opisie tłumika ma, że wyciszenie średnie. W AEKu tłumik też miał wyciszenie średnie i strzelała broń dużo głośniej. Czyżby opisy są orientacyjne, a wyciszenie zależałoby od broni???
Image
Awatar użytkownika
KOSHI
Opowiadacz

Dołączenie: 16 Paź 2010, 13:13
Ostatnio był: 26 Paź 2024, 02:31
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 649

Postprzez Imienny w 18 Lip 2014, 23:03

Błąd w tłumaczeniu, czy bug? (możliwy spoiler - dotyczy Sroki):

Image
"-Jesteś tchórz - nagle wyraźne powiedział chłopiec. (..)
-Jak to - tchórz? - zapytał Malanow - Dlaczego mnie obrażasz?
-A ja cię nie obrażam - oznajmił chłopczyk patrząc na mnie badawczo, jak na jakieś niespotykane zwierzę - Ja cię zdefiniowałem..." - Arkadij i Borys Strugaccy "Miliard lat przed końcem świata"
Niektóre moje koncepty: S.T.A.L.K.E.R. Przekleństwo, "Przeklęci Łowcy", Przeklęty, Sieroj Nikołajewicz Bondaruk, Bronie+dodatki, cz. I, S.T.A.L.K.E.R. Początki (w przygotowaniu)
Awatar użytkownika
Imienny
Weteran

Dołączenie: 28 Sty 2014, 12:37
Ostatnio był: 16 Lis 2024, 01:18
Miejscowość: Warszawa/Tarnobrzeg
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 227

Postprzez Pangia w 18 Lip 2014, 23:19

Łatwiej poprawić błąd w tekście niż błąd w skrypcie (bo kwestia zabierania pieniążków za informacje opiera się na skryptach) – głównie dlatego, że trudniej to znaleźć ;)
KOSHI napisał(a):Tłumik pewnie będzie do kalibru natowskiego, ale może się mylę.

Ten sam tłumik co do zwykłego Siga, przynajmniej opierając się na configu (wersja Sniper jest sekcją w jego configu i nie ma żadnej dodatkowej linii dotyczącej tłumika).
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez alex_dragon w 19 Lip 2014, 08:57

Dokładnie, ten sam typ naboi i ten sam tłumik.
Wyciszenie średnie ale jedno z najcichszych w karabinach, cichszy jest tylko AS WAL wg mnie. No i moze jakiegos nie używałem.
alex_dragon
Tropiciel

Postprzez KOSHI w 19 Lip 2014, 11:57

A zatem muszę popróbować po prostu SIGa i zobaczyć, jaki efekt da tłumik. Czy też pacjenci będą się rozglądać. Z tego co kojarzę, to prawdopodobnie Groza ma możliwość założenia jakiegoś tłumika, który bardzo ją wycisza. Do tego znajdzie się pewnie ileś tak karabinów, które też mają wyciszenie przez tłumik, ale chyba raczej w stopniu średnim.
Image
Awatar użytkownika
KOSHI
Opowiadacz

Postprzez Pangia w 19 Lip 2014, 12:22

KOSHI napisał(a):Z tego co kojarzę, to prawdopodobnie Groza ma możliwość założenia jakiegoś tłumika, który bardzo ją wycisza.

Tak na logikę to najlepsze wytłumienie powinny mieć właśnie Groza, Wał i pistolety na kaliber .45, bo z zasady im wolniejszy pocisk, tym łatwiej go wytłumić.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez KOSHI w 19 Lip 2014, 12:30

Mam SIGa 220 na 45 właśnie i jest niemal bezszelestny, ale to pistolet. Grozę spotkałem, ale nie pamiętam, czy ma możliwość zmiany kalibru, tudzież jest w innej wersji (jak w SoC). Tłumik zaś widziałem do wersji 9mm bodajże i opis ma, że wyciszenie mocne. Z czystej ciekawości sprawdziłbym, jakie wyciszenie jej jest, choć grać tym nie będę bo obsługa mierna dla snajpera to raz, dwa - mam SIG`a Strieloka.
Image
Awatar użytkownika
KOSHI
Opowiadacz

Postprzez alex_dragon w 19 Lip 2014, 15:05

Jak zaczniesz strzelać "zza węgła" do kolesi - będą sie rozglądać ale jak jesteś dobrze ukryty mała szansa że cie znajdą. Mogą cie wykryć i wtedy ja zdejmuje tłumik aby poprawić przebijalność czyli potrzebne jest 1-2 pociski.
alex_dragon
Tropiciel

Postprzez desti2 w 20 Lip 2014, 15:24

Jest jakiś sposób by zyskać zaufanie bez odwania tego PDA Morgana z Zatonu, bo oddałem je sowie i teraz nie mogę ukończyć q z Monolitem ?
desti2
Kot

Dołączenie: 08 Paź 2012, 16:05
Ostatnio był: 07 Lip 2015, 01:11
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 0

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości