[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez Pangia w 12 Lip 2014, 16:52

Nie, bo nie jest to opłacalne. Musiałbyś wywalić wszystkie bronie z TFW i zastąpić je odpowiednikami z Arsenal Moda, a to wiąże się podmianą modeli, edytowaniem configów broni, zmianą towarów u handlarzy, zmianą ekwipunku u wszystkich NPC… Roboty w ch♥j.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Reklamy Google

Postprzez DARTHARD w 12 Lip 2014, 22:01

Czy ktoś mógłby napisać jak dodać bronie z ArsenalMod do oczywiście The Faction War

Za ten post DARTHARD otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative RadekNioch, Juraszka, Krzyk19.
DARTHARD
Kot

Dołączenie: 08 Lip 2014, 21:58
Ostatnio był: 06 Lis 2017, 22:43
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Bulldog 6
Kozaki: -1

Postprzez Wheeljack w 13 Lip 2014, 11:38

Po co kolejny post z tym samym pytaniem? Użyj wyszukiwarki zamiast srać ogniem. viewtopic.php?f=68&t=8700
Awatar użytkownika
Wheeljack
Administrator

Dołączenie: 13 Kwi 2009, 18:52
Ostatnio był: Dzisiaj, 12:13
Miejscowość: Fraktal
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 725

Postprzez Swierszczu007 w 13 Lip 2014, 20:44

Mam fajny pomysł.. sporo roboty by przy tym było ale.... Kurde, fajnie by było dodać jeszcze do czystego nieba poziom BAR i Dzicz... Jest to możliwe w dalekiej przyszłości? :D
Swierszczu007
Kot

Dołączenie: 13 Lip 2014, 20:38
Ostatnio był: 06 Paź 2014, 20:43
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 2

Postprzez Wiewi0r w 13 Lip 2014, 20:50

Raczej wątpliwe. Zapewne inna wersja silnika, potrzebne byłoby praktycznie odtworzenie map od nowa - poza tym - w planach głównych jest otworzenie Limańska i wrzucenie czegoś na kształt fabuły, poszukaj linka do update Smoqa. Po trzecie, Smoq chyba już ma trochę dość. ;)
Things are going to get unimaginably worse, and they are never, ever, going to get better.
- K.V.
Za Wilkiem nawet w ogień skoczę.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Dołączenie: 27 Maj 2013, 22:33
Ostatnio był: 24 Sty 2018, 17:29
Miejscowość: Warszawa/Częstochowa
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 164

Postprzez Pangia w 13 Lip 2014, 20:52

Był taki plan, ale z tego co wiem Smoq nie dostał map Baru i Dziczy (nie pamiętam już, kto je portował), więc szlag trafił ideę.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez Swierszczu007 w 15 Lip 2014, 21:35

Ajj no szkoda, ale musiałem o to zapytać :D
Limańsk i fabuła.. mam nadzieje że fabuła będzie opcjonalna :D A Limańsk jak najbardziej :3
--------
Czyli wersja 3.8 jest narazie najnowsza tak? :D Tylko się upewniam ( żeby nie było że nie czytam 1 strony) :D

Uwagi moderatora:

Nie postujcie dwa razy pod rząd, miszczu - ati
Swierszczu007
Kot

Postprzez RadekNioch w 15 Lip 2014, 22:25

Tak, jest aktualna.

P.S. Zamiast pisać post pod postem, edytuj poprzedni i ewentualnie podbijaj temat.
Awatar użytkownika
RadekNioch
Łowca

Dołączenie: 28 Lip 2013, 06:31
Ostatnio był: 12 Maj 2019, 01:59
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 55

Postprzez Kubuś_Puchatek w 16 Lip 2014, 16:38

Gram po raz drugi, tym razem jako najemnik (wcześniej grałem samotnikiem/wolnościowcem). Ja rozumiem, że będąc samotnikiem słyszałem teksty w stylu: "Stalkerze, zostaw to ciało, Powinność/Badnyci je rekwirują", ale takie teksty od samotników???
Bronimy posterunek przy wejściu do Jantaru, po walce zbieram łupy z zabitych (ojj, ciężko z kasą), gdy wtem przyplątał się jakiś samotnik i wyskoczył do mnie z pretensjami. Większość kolesi z Powinności było zabitych prze ze mnie, a ten się uparł aby zabrać mi towar. Poprosiłem go grzecznie, aby się odp..., ale że był uparty, to sprzedałem mu parę gram ołowiu. W efekcie samotników mam nadal na żółto, ale reputacja spadłą mi na minus 4 kreski.
Jest szybki sposób na podniesienie reputacji? Szybki, bo ciągle biegam łatać dziury w obronie - Opór i Bandyci strasznie cisną :(
Kubuś_Puchatek
Kot

Dołączenie: 16 Lip 2014, 16:15
Ostatnio był: 10 Lut 2018, 18:08
Ulubiona broń: Akm 74/2

Postprzez Krzyk19 w 16 Lip 2014, 17:35

Wykonuj zadania dla Sacharowa i innych handlarzy. To jedyny sposób jaki znam.
Z resztą po co ci dobra reputacja? Bandyci i najemnicy mają wywalone na samotników, nie karzą żadnymi sankcjami za zabijanie ich, a sprzęt można w schowkach znaleźć(tak w schowku może być nawet egzoszkielet, G36 lub PKM).
Krzyk19
Tropiciel

Dołączenie: 25 Sty 2014, 19:48
Ostatnio był: 02 Sty 2018, 11:38
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 53

Postprzez Swierszczu007 w 16 Lip 2014, 20:01

Mam pytanko apropo gry czystym niebem... Wcześniej zdarzało mi sie należeć do oporu i Wolności i za każdym razem w radiu była dostepna opcja oddziały i zarządzanie.. dołączam do czystego nieba.. te dwie opcje świecą się na czerwono. No dobra, wchodze w readame i czytam, nic nie jest o tym napisane, może mi ktoś powiedzieć oco chodzi?

Dziękuję Pangia :wódka: :D
Ostatnio edytowany przez Swierszczu007, 16 Lip 2014, 21:41, edytowano w sumie 1 raz
Swierszczu007
Kot

Postprzez Pangia w 16 Lip 2014, 21:30

Przejmij bazę Oporu, to odblokujesz sobie te opcje w radiu.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości