[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Kosma w 09 Lip 2014, 10:47

Uzbieraj jeszcze 38 tysięcy i kup sobie kombinezon ghille od Żwawego. (To ten, który jest u niego zamiast egzo) Jest on chyba przystosowany do snajpienia. Ja gram zwiadowcą i też mam ten kombinezon i jest good.
Ostatnio edytowany przez Kosma 09 Lip 2014, 14:09, edytowano w sumie 2 razy
Image

Nic nie warte znajomości, po czasie tracą wartość
u mnie z ludźmi jak z rapem - nie ilość tylko jakość.

Image
Awatar użytkownika
Kosma
Stalker

Dołączenie: 04 Cze 2014, 17:30
Ostatnio był: 20 Wrz 2014, 21:38
Miejscowość: Tak, chcę mieć w profilu
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 13

Reklamy Google

Postprzez Pangia w 09 Lip 2014, 12:29

Kosma napisał(a):Uzbieraj jeszcze 38 tysięcy i kup sobie kombinezon glitche od Żwawego.

Po pierwsze, ghillie, nie „glitche”. Po drugie nie. 100k wywalone na kombinezon, który nie chroni przed niczym. Już lepiej wydać na broń.
alex_dragon napisał(a):Gdy jesteś na statku lub koło niego i zaczynasz strzelać to sie okazuje ze na statku "włączą się" blokada, pojawiał sie chyba komunikat ze statek został zaatakowany czy cos w tym stylu.
Nie wiem jak inni ale ja po prostu nie lubie zabijać przyjacielskich lub neutralnych NPC, ale co kto woli :-)
Jak załatwisz ich znajomego to ani Brodacz ani Sowa nie bedzie chciał gadać, przynajmniej ja tak miałem ale mozna to przetestować.

Wtedy w ogóle nie możesz wejść na Skadowsk, a po powrocie możesz normalnie z nimi gadać, tylko że ci się resetuje reputacja do zera i tracisz wszystkie zniżki u handlarzy, jakie uzyskałeś poprzez robienie zadań. Tak przynajmniej było w wanilii, ale nie sądzę, żeby ten system się zmienił.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez mayer99 w 09 Lip 2014, 15:24

Halo, halo... Ghillie ma statystyki takie jak kombinezon Świt, do tego bardzo dobrą noktowizję i jeszcze mocno ułatwia skradanie. Ja jestem zadowolony z tego zakupu... ;) :E. Dla snajpera i recona to fajne wdzianko.
Cały czas poluję na tego Sig550 sniper i chyba mam pecha. Ekipy Stalkerów nie giną jakoś mi - cały czas łażą ci sami. Co do najemników to wytłukłem ich sporo i dupsko blade. Jak często jest spawn nowych NPC's, tak mniej więcej?
Awatar użytkownika
mayer99
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2011, 12:22
Ostatnio był: 23 Paź 2024, 10:24
Miejscowość: 3miasto
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 41

Postprzez Pangia w 09 Lip 2014, 16:06

mayer99 napisał(a):Halo, halo... Ghillie ma statystyki takie jak kombinezon Świt

A Świt chroni przed czymś więcej niż kulą z Makarowa i zadrapaniem psa?
Co do najemników to wytłukłem ich sporo i dupsko blade. Jak często jest spawn nowych NPC's, tak mniej więcej?

Jak komu się uda, jednym nic nowego się nie pojawia przez tydzień w grze, inni mają całkiem przyzwoicie rozwiniętą turystykę na Zatonie.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez bartibar w 09 Lip 2014, 17:55

Tylko, że sprawa jest taka, że po dotarciu na Janów/zdobyciu bogatego klienta/przyjaciela stalkerów ten kombinezon sprzedają dosłownie wszyscy za 60 tysięcy, więc może warto poczekać i kupić go taniej. Napisałem te osiągnięcia, bo zrobiłem je w podobnym czasie i nie pamiętam od którego był dostępny u handlarzy.
bartibar
Stalker

Dołączenie: 29 Gru 2012, 15:10
Ostatnio był: 28 Sty 2016, 11:51
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 2

Postprzez alex_dragon w 09 Lip 2014, 18:12

Mam drobną uwagę,
Nawet "superbombastyczny" GS nie pomoże jak się nie zmieni taktyki gry, jak sie idzie do walki jak Terminator to GS nie pomoze, lepiej poczekać na exo. Jak ktoś chce sie poczuć w klimacie snajpera, moze GS kupić ale lepiej faktycznie poczekać aż nadejdzie promocja :-)

@ Pangia
Muszę przestać pisać posty w nocy :-) Ta blokada to właśnie to co napisałeś ze nie mozna wejsć na statek.
Ja za pierwszym razem nie mogłem wejśc a za drugim razem nikt ze mną nie chciał gadać, choć sprawdzałem tylko handlarzy.

@ mayer99
Spawn zależy od ..... farta :-)
Raz jeden z graczy ma spawn tak ze nie nadąża zabijać NPC a inny sie pałęta po prawie pustym Zatonie.
Wg mnie przynajmniej raz na 24 godz ale moge sie mylić.
A na SIGa warto czekać :-) wg mnie to bezapelacyjnie najlepszy karabin w zonie w zakresie zasięg/szybkostrzelność/celność/taniość w użytkowaniu.
alex_dragon
Tropiciel

Dołączenie: 12 Kwi 2014, 16:28
Ostatnio był: 17 Paź 2017, 01:31
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Kozaki: 30

Postprzez Zabolo w 10 Lip 2014, 09:28

Wczoraj trochę pobiegałem po zonie chociaż głównie to ganiałem za mutantami i bandytami ale udało mi się też wyczyścić najemników w oczyszczalni i w magazynie podstacji także coś tam się nazbierało. Kupiłem kilka gratów (piecyk, latarka, paliwo, ammo) i teraz mam 70k w kieszeni. Miałbym wiecej ale opchnalem wszystko sowie zamiast brodaczowi....A dodatkowo udało mi się wychaczyć:

SG 550 w stanie 50%+
SAIGA 12K w stanie 50%+
SPASA 12 w stanie 50%+

Do tego milion gadzetow do naprawy i róznych tabs, kilo marihuany, apteczek, stimpaków etc. Ale dobrej snajpery jak nie ma tak nie ma :D. Strzelby mam ale musiałbym je naprawić a obecnie chyba wole kase na snajpere uzbierac albo kupic armorek lepszy...

Pobiegam dzisiaj po mniej groznych anomaliach (sosnodąb, bagno przy crash saicie, wyciagne arty z poglebiarki - moze sie uda?). Mam jednak tylko maske i zastanawiam sie czy to mi się w ogóle uda bez zgonu nie mając odpowiedniego armora :D.

Nadal brak odpowiedniego armora u kupcow i odpowiedniej snajpery. Moze jak popchnę trochę fabułę do przodu to coś się ruszy u sprzedawców...

P.S

Martwi mnie jedna rzecz. Na kilka godzin gry miałem dosłownie jednego blowouta. Nie wiem czy coś się skaszaniło (nie odpalam gry jako admin bo wtedy odpala mi się w jakmiś małym okienku i nic nie widzę). Do tej pory żadnych problemów nie miałem. Gra może jeden raz się scrashowała.
Zabolo
Stalker

Dołączenie: 14 Wrz 2008, 21:45
Ostatnio był: 18 Lip 2014, 14:32
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 0

Postprzez Pangia w 10 Lip 2014, 10:32

Zabolo napisał(a):Pobiegam dzisiaj po mniej groznych anomaliach (sosnodąb, bagno przy crash saicie, wyciagne arty z poglebiarki - moze sie uda?). Mam jednak tylko maske i zastanawiam sie czy to mi się w ogóle uda bez zgonu nie mając odpowiedniego armora :D.

Sądzę, że przemieli cię w parę sekund. Z pogłębiarki wyjdziesz, bo to promieniowanie, to byle czym to się zbija, ale chemiczna cię szybciutko rozpuści. Chyba, że nie doceniam tych wszystkich tabletek, pastylek i czopków, jakie są w Misery :)
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez Ahmed1109 w 10 Lip 2014, 11:10

Jak poszukujesz dobrego karabinu wyborowego to lukaj u sowy, czasem sprzedaje SWD i alternatywne SWD czyli takie bez lunety, ale z możliwością zainstalowania.
Jesłi chodzi o arty to Pogłębiarka, Pazur no i czasem w jaskini pod wioską coś jest
Awatar użytkownika
Ahmed1109
Stalker

Dołączenie: 28 Lip 2012, 22:04
Ostatnio był: 10 Gru 2017, 15:37
Miejscowość: Wioska kotów
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 0

Postprzez alex_dragon w 10 Lip 2014, 11:29

@ Zabolo
Czasami można kupić porządne karabiny ale zdarza sie to dosyć rzadko i u mnie ta opcja pojawiała sie dopiero w Janowie, możliwe że inni mają taką opcje wcześniej.

@ Ahmed1109
Czy ja wiem czy sie opłaca kupić SWD - jak do tej pory znalazłem SWD tylko z normalnym celownikiem PSO-1 i ewentualnie max powiekszeniem x 5 a przy snajperkach to nie jest najlepsza wartość.
Poza tym przeraźliwie kopie i nie jest zbyt celny w strzelaniu.
Oczywiscie jeżeli ktoś sobie ceni klimat to jak najbardziej SWD ma taki ale ja bym go średnio polecał.
alex_dragon
Tropiciel

Dołączenie: 12 Kwi 2014, 16:28
Ostatnio był: 17 Paź 2017, 01:31
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Kozaki: 30

Postprzez KOSHI w 10 Lip 2014, 12:01

SWD alternatywny posiada miejsce na celownik PSO z zoomem x5. Długo z nim chodziłem, ale to zbyt mały zoom jest jak na snajperkę. SWD zwykłe ma celownik stały, który można podkręcić do x8. I z tym mógłbyś trochę pobiegać. Odrzut w SWD alternatywnym jest całkiem mały, celność też nie z gorsza. W zwyklym chyba te parametry są niższe za cenę lepszego zoomu. Osobiście polecam Zielonego Smoka. Trochę armata do strzelania, ale zabija każdego na hita. Nie wiem jak ma TRG zoom, ale snajpy z mniejszym zoomem niż x8 się nie opłaca w sumie brać, chyba że cichego SIGa 550 w wersji snajperskiej.
Image
Awatar użytkownika
KOSHI
Opowiadacz

Dołączenie: 16 Paź 2010, 13:13
Ostatnio był: 26 Paź 2024, 02:31
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 649

Postprzez 69Gregori w 10 Lip 2014, 18:21

Tylko bez hejtów. :TM: Jak zwiększyć udźwig u recona? (wszystko co i jak, bo niezbyt ogarniam) Wiadomo Misery to mózgotrzepnia i w ogóle no ale kurna tylko 30 kilo udźwigu, serio?? To ma być nasz majorek latajev? Tylko ten aspekt gry jest denerwujący. Za pomoc oczywiście świeżutki kozak :wódka:
Awatar użytkownika
69Gregori
Kot

Dołączenie: 14 Maj 2013, 18:49
Ostatnio był: 14 Paź 2022, 00:53
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 2

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości