[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez Pangia w 06 Lip 2014, 21:10

Wiewi0r napisał(a):AD 3. Nie pisał ktoś parę stron wcześniej, żeby używać Escape i "powoli się wycofywać, może nie ugryzie?"
Leniwiec ze mnie, nie chce mi się szukać, ale kojarzę taką opcję.

No było coś takiego, ale ja tego nigdy nie próbowałem, więc nie powtarzałem tego..

EDIT: Czy zostanę ukamienowany za prośbę o przypomnienie, dlaczego wylatują ulepszenia? Straszny rozrzut będzie. :( ( :suchar: )

Jak się nie umie strzelać, to będzie duży ;) Nikt ci nie każe strzelać full-auto, a w trybie pół-auto nawet AKSU jest całkiem celne.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Reklamy Google

Postprzez Krzyk19 w 06 Lip 2014, 21:15

Mam nadzieję, że wylecą tylko i wyłącznie ulepszenia broni, bo braku możliwości ulepszania kombinezonu chyba bym nie zniósł.
Krzyk19
Tropiciel

Dołączenie: 25 Sty 2014, 19:48
Ostatnio był: 02 Sty 2018, 11:38
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 53

Postprzez Wiewi0r w 06 Lip 2014, 21:41

Pangia napisał(a):Jak się nie umie strzelać, to będzie duży (rozrzut)

Zacytuję Gustlika po skróceniu lufy "Rudego": "Rozrzut trochę większy, ale trzyma w kupie." ;)
Akurat pierwsze zderzenie z rozrzutem broni w Stalkerze pamiętam (ech, przesiadka z singla CoDa ;) ), gdzie z serii 2-3 kulek W cel trafia jedna... :P
Things are going to get unimaginably worse, and they are never, ever, going to get better.
- K.V.
Za Wilkiem nawet w ogień skoczę.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Dołączenie: 27 Maj 2013, 22:33
Ostatnio był: 24 Sty 2018, 17:29
Miejscowość: Warszawa/Częstochowa
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 164

Postprzez Kosma w 07 Lip 2014, 09:13

A no, z tym ESC to pisał chyba RadekNioch (czy nawet Pangia, chociaż nie próbował?). Wystarczy klikać non-stop ESC i się cofać...Na koniec gdy nie będziemy w jego zasięgu można spokojnie uciec. I gówno nam zrobi.
Image

Nic nie warte znajomości, po czasie tracą wartość
u mnie z ludźmi jak z rapem - nie ilość tylko jakość.

Image
Awatar użytkownika
Kosma
Stalker

Dołączenie: 04 Cze 2014, 17:30
Ostatnio był: 20 Wrz 2014, 21:38
Miejscowość: Tak, chcę mieć w profilu
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 13

Postprzez TheGodOfEvil w 08 Lip 2014, 16:27

Wiadomo co nowego będzie w następnej wersji? Czekam już całkiem długo na 3.9 .
Żart - nie śmieszny = Gdzie zapodział się S.T.A.L.K.E.R 2? Ma rewolucje. Ale jakie?
Chue chue...
Awatar użytkownika
TheGodOfEvil
Kot

Dołączenie: 05 Lip 2014, 13:17
Ostatnio był: 30 Lis 2014, 17:41
Miejscowość: Żołądek nibyolbrzyma
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: RP-74
Kozaki: 5

Postprzez RadekNioch w 08 Lip 2014, 16:34

O ile dobrze pamiętam, w nowej wersji ma chodzić głównie o jakieś drobniejsze usprawnienia, wiem że sporo pracy było nad optymalizacją wszystkiego. Wiele pomysłów typu system osłon się nie przyjęło, ale będziemy mieli być może lepsze mechanizmy SI i nowe przedmioty.

@Kosma - Nawet nie znałem tej metody, nie ja to pisałem.
Awatar użytkownika
RadekNioch
Łowca

Dołączenie: 28 Lip 2013, 06:31
Ostatnio był: 12 Maj 2019, 01:59
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 55

Postprzez Wiewi0r w 08 Lip 2014, 22:07

Nom, wzioł siem na poważnie za TFW. Biegam, kaski przybyło (tachanie walizek, mimo przyszłych konsekwencji ;) ), pytam o kilka spraw:
1) Ponoć za mutasy najlepiej płaci handlarz Powinności, nie Sacharow?
2) Czy bać się dalekich lokacji (Czerwony Las?) Bo skoro po Kordonie biegają nibyolbrzymy i pijawki... :(
3) Jako samotnik (narazie) coś powoli idzie zdobywanie expa... U samotników lepszy sprzęt i ceny będą dostępne ze wzrostem levela i reputacji?

Więcej pytań chwilowo nie mam.
Things are going to get unimaginably worse, and they are never, ever, going to get better.
- K.V.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Postprzez Krzyk19 w 08 Lip 2014, 22:30

1) Nie. Niestety najwięcej płaci ten gnojek Mitaj.
2) Tak, powinieneś. W Kordonie nie ma dużo promieniowania, a w Czerwonym Lesie i Magazynach Wojskowych jest od uja. Nibyolbrzym nie jest groźny, wystarczy wejść na samochód lub inny przedmiot.
3) Poziom doświadczenia chyba nie wpływa na handlarzy samotników, a jeśli to ja tego nie zauważyłem. Największy wpływ na nich ma właśnie reputacja. Jak chcesz mieć dużo expa to zapisz się do frakcji. Na wojnie bardzo szybko można zdobyć doświadczenie, pieniądze i kulkę w łeb ;)
Krzyk19
Tropiciel

Postprzez Pangia w 08 Lip 2014, 22:35

Wiewi0r napisał(a):1) Ponoć za mutasy najlepiej płaci handlarz Powinności, nie Sacharow?

Wszyscy handlarze 100%, Mitaj 150% wartości. Jak wejdziesz do Powinności, to nawet 200%, więc bardzo się opłaca.
2) Czy bać się dalekich lokacji (Czerwony Las?) Bo skoro po Kordonie biegają nibyolbrzymy i pijawki... :(

Spawn jest losowy, równie dobrze w Kordonie możesz znaleźć dwie chimery, a w Czerwonym Lesie młodą pijawkę i stado rodentów.
3) Jako samotnik (narazie) coś powoli idzie zdobywanie expa... U samotników lepszy sprzęt i ceny będą dostępne ze wzrostem levela i reputacji?

Tak. Ponadto, jak pojawią ci się pierwsze lepsze towary (TOZ z lunetą, Beryl, AKS itd.), to będziesz mógł u handlarzy uzyskać informacje na temat położenia Najebnika i Pawlowicza.

Plus to, co Krzyk powiedział, ubiegając mnie. Sorry, ale nie wyrabiałem ze śmiechu, jak Khedira strzelał Brazylii na 5:0 :E
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez Wiewi0r w 08 Lip 2014, 23:06

Dziękuję. O, jeszcze mi coś wpadło - Naszywki komu sprzedać, jako samotnik?
Zatrzymam, a jak uzbieram lepszy sprzęt, przyłączymy się do kogoś i zrobimy porządek w Zonie. A handlarz się ucieszy z materiału. :D

Przy okazji, przejścia na Agroprom są opisane z angielskiego jako "To", zamiast Do. :P

Najebnika mam już na radarze, a nawet wcześniej udało mi się go spotkać na spacerze.

A jak to było z nagrodami przy przechodzeniu na inną lokację? Też przechodzą i są do odbioru u miejscowego przedstawiciela?

Jeszcze jedno. Przychodzę z gratami na Agroprom, opycham Mitajowi graty i WTEM! słyszę skądś okrzyk bojowy i wylatuję do pulpitu. Drugi raz, bez loga.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Postprzez Krzyk19 w 08 Lip 2014, 23:37

Z naszywkami to do handlarza frakcyjnego.
Tak, nagrody są u przedstawiciela miejscowego.
Krzyk19
Tropiciel

Postprzez Pangia w 09 Lip 2014, 00:04

Wiewi0r napisał(a):Dziękuję. O, jeszcze mi coś wpadło - Naszywki komu sprzedać, jako samotnik?

Nikomu, po dołączeniu do frakcji opchniesz je handlarzowi. Własnej frakcji za połowę wartości, innych za 100%, Renegatów za wojska i Monolitu za więcej niż 100%, ale nie pamiętam już dokładnie ile.

Przy okazji, przejścia na Agroprom są opisane z angielskiego jako "To", zamiast Do. :P

Drobna literówka, kto to będzie poprawiał. :P

A jak to było z nagrodami przy przechodzeniu na inną lokację? Też przechodzą i są do odbioru u miejscowego przedstawiciela?

Dokładnie tak.

Jeszcze jedno. Przychodzę z gratami na Agroprom, opycham Mitajowi graty i WTEM! słyszę skądś okrzyk bojowy i wylatuję do pulpitu. Drugi raz, bez loga.

Taka domena tego moda. Doradzam na pierwszy raz wstąpienie do Oporu – Kordon jest obrzydliwie niestabilny przy walkach frakcji, potrafi wywalać grę nawet gdy akcje są w trybie offline, co może właściwie zakończyć grę na danym zapisie. Poza tym jeśli jest tam inna frakcja niż Opór, to zupełnie bez sensu gra spada do 25-30 klatek na sekundę w bazie i tnie się jak przeciętny brazylijski kibic po dzisiejszym meczu, aż szlag człowieka trafia przy kompie. Magicznie jednak jeśli stalkerzy tam siedzą (czyli Opór), gra chodzi normalnie. Nie wiem, może to tylko u mnie się tak sypie, ale głównie dlatego przestałem grać w moda, bo po co się męczyć, skoro prędzej czy później gra mi uniemożliwi jej przejście :/
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości