@ Zabolo
Daj znać czy masz/znalazłeś te narzędzia bo to troche dziwne.
Tak jak Dovak napisał są w twoim wyposażeniu, na dodatek powiem od siebie że nie można ich ani sprzedać ani zgubić. Więc jak ich nie masz to musi być bug w grze.
@ Pangia
Dokładnie, SIGa widziałem jedynie u najemników. Tęsknie za nim i musze go jak najszybciej znaleźć (zaczałem grę od nowa), prawdziwa maszynka do zabijania
Czerwona kropka to jedyny problem jaki trzeba usunąć w tym karabinie.
@ KOSHI
Widzę ze mamy podobny styl gry
wprawdzie nie tłukę Powinności ani innych neutralnych NPC tylko bandytów i najemników ale reszte taktyki mamy dosyć podobne. Taktyka walki na dystans i "żabich skoków" wg mnie są najbardziej odpowiednie dla snajpera. To nie zwiadowca zeby się skradać i unikać walki czy szturmowiec który z okrzykiem: "uuuurrra" rusza na wroga. Wybieramy sobie punkty w których sie zatrzymujemy i skaczemy z punktu A do B a z B do C itd, dzieki tej taktyce ilość opcji "load" sie zmniejsza znacząco co oznacza ze nie tracimy np fantów z trupów po walce.
Co do SIGa powiem tak - jak trafisz na taki który możesz naprawić czyli o ile sie nie myle min 25 % to warto i tak w niego inwestować, naprawiać.
Dokładamy tłumik i mamy idealne narzędzie walki do akcji w ZUO, bez tłumika mamy niesamowita snajperkę która potrafi położyc wroga z naprawdę dalekiej odległosci.
Co do pancerza to chwilowo ganiam po 3 dniach nadal w sweterku
Mam nadzieję ze juz niedługo ale najpierw broń, inwestycja w dobrą broń to dla snajpera podstawa.
Mam nadzieję ze dorwiesz SIGa KOSHI i uda ci sie porównać SIG vs TR Sako.
@ Wiew0r
Albo Zabolo nie ma szczypczyków i oznacza to błąd gry bo jakimś cudem je zgubił/sprzedał/wymienił co nie jest możliwe bo to przetestowałem przed napisaniem posta. Albo nie kojarzył jak one wygladaja i teraz jest juz ok.
Najlepiej jak sie sam wypowie czy problem z artefaktami już minął.
Jak nie to jest bug i trzeba to zgłosic do teamu ze cos takiego sie dzieje.
edit
@ Zabolo
Snajperki są i to niezłe, jak pograsz dłuzej przekonasz sie.
Co do Dragunowa od Żwawego ja bym odpuścił. Jak bedziesz miał farta znajdziesz SIGa snajperskiego, sądze ze ci sie spodoba jak tylko poprawisz sobie celownik, bo ta czerwona kropka jest irytująca i przeszkadza w strzelaniu.
Brodacz i Sowa nie rozmawiają jak zabijasz Stalkerów którzy wracaja do Skadowska, teoretycznie jak widzisz stalkera który idzie ze Skadowska i jest daleko od niego mozesz go zabić tylko po co ?
Zreszta decyzja należy do ciebie, chcesz zabijać "braci" jako ex stalker to to robisz
Aha i jeszcze jedna porada... staraj sie robic dużo save-ów, jak ci padnie jakis save nie ma nic bardziej irytujacego jak cofać sie o kilka dni i tracić fanty jakie zdobyłeś.
edit II
@ Pangia
Gdy jesteś na statku lub koło niego i zaczynasz strzelać to sie okazuje ze na statku "włączą się" blokada, pojawiał sie chyba komunikat ze statek został zaatakowany czy cos w tym stylu.
Nie wiem jak inni ale ja po prostu nie lubie zabijać przyjacielskich lub neutralnych NPC, ale co kto woli
Jak załatwisz ich znajomego to ani Brodacz ani Sowa nie bedzie chciał gadać, przynajmniej ja tak miałem ale mozna to przetestować.