[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez RadekNioch w 30 Cze 2014, 23:42

Spróbuj w konsolce (pod tyldą ~):

bind cam_1 kF1
bind cam_2 kF2
bind cam_3 kF3

Przepraszam, piszę z telefonu i nie jestem w stanie sprawdzić czy tak to powinno być napisane ale spróbuj.

Za ten post RadekNioch otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive LOWCAKOZ, Krzyk19.
Awatar użytkownika
RadekNioch
Łowca

Dołączenie: 28 Lip 2013, 06:31
Ostatnio był: 12 Maj 2019, 01:59
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 55

Reklamy Google

Postprzez Samotnik - Kruk w 01 Lip 2014, 18:47

Modyfikacja naprawde najlepsza jaka powstała (chyba ;) ) moim zdaniem, ale jest jeden malutki szkopulik. Misje troche się powtarzają i jest ich mało, czy jest jakiś patch albo coś co dodaje więcej misji?
Jeśli Kardan nie przyjmie wódy to wiedz, że coś się stało!
Jeśli Azot, już nie wygląda jak Putin to wiedz, że coś się stało!
Awatar użytkownika
Samotnik - Kruk
Kot

Dołączenie: 30 Cze 2014, 14:41
Ostatnio był: 22 Lip 2019, 13:12
Miejscowość: Skadowsk
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 2

Postprzez LOWCAKOZ w 01 Lip 2014, 19:14

Wielkie dzięki RadekNioch, wystarczyło to dorzucić.
Awatar użytkownika
LOWCAKOZ
Kot

Dołączenie: 04 Sty 2011, 23:14
Ostatnio był: 14 Mar 2015, 23:07
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 0

Postprzez Juraszka w 04 Lip 2014, 19:46

Predemon napisał(a):A mógłbyś zrobić, że jak się dojdzie do elektrowni to tam jest wielki mutant ok. 5 m wysokości po zabiciu rozwala się ściana elektrowni i wychodzi taki sam ale większy mutant a po zabiciu go można wejść do podziemi elektrowni?

Wszyscy to znamy, prawda? :D

A oto mój na szybko stworzony "fanart" przedstawiający tę wizję :D
Image
Związki na odległość to ch*j, a czołgi same się nie zatankują, pamiętaj.
Wave

Zostawiasz wóz na parkingu pod Tesco i jedziesz do sąsiedniego miasta to ch*j wie co się z nim może stać.
Wave

Za ten post Juraszka otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Wiewi0r.
Awatar użytkownika
Juraszka
Łowca

Dołączenie: 21 Cze 2010, 11:08
Ostatnio był: 21 Lut 2020, 16:06
Miejscowość: Gniezno
Kozaki: 70

Postprzez Wiewi0r w 04 Lip 2014, 20:26

Czy to... Brumak? E, podobny, też brzydki ale chyba nie. :(

"Zakrzyknął bojowy okrzyk rodowy: Cheeki Breeki i v damkie sukinsynu!" :D

Prędzej bym go widział na dole, a nie tu, tak BTW. Czyja ta prośba i gdzie zamieszczona ona była? ;)
Things are going to get unimaginably worse, and they are never, ever, going to get better.
- K.V.
Za Wilkiem nawet w ogień skoczę.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Dołączenie: 27 Maj 2013, 22:33
Ostatnio był: 24 Sty 2018, 17:29
Miejscowość: Warszawa/Częstochowa
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 164

Postprzez Juraszka w 04 Lip 2014, 23:02

viewtopic.php?f=48&t=9412&p=265034&hilit=%C5%9Bciana+mutant#p265034

Osobiście uważam, że to to HIT całego TFW... Warto pamiętać, że to jest ten pierwszy - później po jego zabiciu, zawali się ściana elektrowni i będzie jeden jeszcze większy xD

W ramach wyjaśnienia to Rancor z Gwiezdnych Wojen.
Związki na odległość to ch*j, a czołgi same się nie zatankują, pamiętaj.
Wave

Zostawiasz wóz na parkingu pod Tesco i jedziesz do sąsiedniego miasta to ch*j wie co się z nim może stać.
Wave
Awatar użytkownika
Juraszka
Łowca

Dołączenie: 21 Cze 2010, 11:08
Ostatnio był: 21 Lut 2020, 16:06
Miejscowość: Gniezno
Kozaki: 70

Postprzez TheGodOfEvil w 06 Lip 2014, 12:55

A ja mam takie małe zapytanko...
Ile jest jeszcze przewidywanych wersji moda?

I jeszcze jedno:
Czy w przyszłych wersjach będzie możliwość dołączenia do monolitu?
Żart - nie śmieszny = Gdzie zapodział się S.T.A.L.K.E.R 2? Ma rewolucje. Ale jakie?
Chue chue...
Awatar użytkownika
TheGodOfEvil
Kot

Dołączenie: 05 Lip 2014, 13:17
Ostatnio był: 30 Lis 2014, 17:41
Miejscowość: Żołądek nibyolbrzyma
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: RP-74
Kozaki: 5

Postprzez RadekNioch w 06 Lip 2014, 13:38

Nikt nic nie mówił o ilości przewidywanych wersji moda, ale mają sie pojawić aktualizacje 3.9 i 4.0. Do monolitu będzie można dołączyć prawdopodobnie w wersji 4.0, gdzie będzie już fabuła. Jeśli będzie.
Awatar użytkownika
RadekNioch
Łowca

Postprzez Krzyk19 w 06 Lip 2014, 15:22

Witam. Ostatnio wiele w TFW zaczęło mnie ciekawić, ale z wszystkich moich pytań wybrałem trzy najważniejsze.
1. Czy kompani używają noktowizorów?
2. Jak działa lub czy w ogóle działa transponder wojskowy? To chyba strata pieniędzy, bo nadal atakują mnie helikoptery.
3. Wnerwia mnie że to ja dzielnie walczę z plugastwami Zony, chcę wziąść rzeczy z ciał zabitych przeze mnie wrogów, a tu nagle przychodzi taki gnojek w kurtce, któremu z łatwością mógłbym rozwalić łeb i mówi coś w stylu "Widziałem jak podnosisz te rzeczy. Oddaj je, albo inaczej pogadamy". No nie dobijajcie mnie, problem jest w tym że jak odmówię to reputacja mi spadnie. Nie dało by się tego usunąć?
Krzyk19
Tropiciel

Dołączenie: 25 Sty 2014, 19:48
Ostatnio był: 02 Sty 2018, 11:38
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 53

Postprzez RadekNioch w 06 Lip 2014, 15:28

3 - Jeśli zabity przez Ciebie, to możesz sobie wszystko wziąć. A jeśli koleś będzie chciał zabrać to, co sobie wywalczyłeś to możesz go spokojnie zabić. Reputacja spada tylko wtedy, jeśli weźmiesz przedmioty z zabitego nie przez siebie trupa, a następnie nie oddasz tych przedmiotów prawowitemu "właścicielowi".

Za ten post RadekNioch otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Krzyk19.
Awatar użytkownika
RadekNioch
Łowca

Postprzez Pangia w 06 Lip 2014, 15:56

Krzyk19 napisał(a):1. Czy kompani używają noktowizorów?

Możliwe, że tak, trzeba by to w grze sprawdzić, czy noktowizja jakoś poprawia ich widzenie w nocy.
2. Jak działa lub czy w ogóle działa transponder wojskowy? To chyba strata pieniędzy, bo nadal atakują mnie helikoptery.

Musisz użyć transpondera po jego otrzymaniu, wtedy dostajesz informację jak długo jeszcze jest ważny kod, który dostałeś od wojskowych. Jeśli pokazuje ci 0 godzin, no to wtedy tuptuptup na Skład po nowe kody.
3. Wnerwia mnie że to ja dzielnie walczę z plugastwami Zony, chcę wziąść rzeczy z ciał zabitych przeze mnie wrogów, a tu nagle przychodzi taki gnojek w kurtce, któremu z łatwością mógłbym rozwalić łeb i mówi coś w stylu "Widziałem jak podnosisz te rzeczy. Oddaj je, albo inaczej pogadamy". No nie dobijajcie mnie, problem jest w tym że jak odmówię to reputacja mi spadnie. Nie dało by się tego usunąć?

Jest taka opcja w opcjach TFW, o ile pamiętam. A na przyszłość to klawisz sprintu zbiera cały plecak jednym kliknięciem: jak widzisz, że ktoś do ciebie idzie, to po prostu uciekaj – wpi♥rdol ekipę na mutanty i odechce im się biegania po Zonie za darmowymi itemami.
RadekNioch napisał(a):Jeśli zabity przez Ciebie, to możesz sobie wszystko wziąć

Nieprawda. Jeśli jesteś samotnikiem, to frakcyjni będą ci kazali oddać itemy, jeśli jesteś w frakcji, to wtedy samotnicy będą za tobą biegali. Zawsze odmawiaj, a jak mu się zamarzy strzelać… No i tu jest błąd moda: jeśli jesteś samotnikiem, wtedy dostajesz zadanie „Broń swoich rzeczy” – koleś staje się wrogiem i za zadanie masz go zabić. Kula w łeb i finito. Gdy jednak jesteś we frakcji, to zadanie z automatu ci się anuluje, a zabicie idioty spowoduje nałożenie kary, i właśnie to moim zdaniem powinno zostać usunięte, bo w 99% przypadków samotnicy albo sami pchają się pod lufę, albo obrywają rykoszetami, bo zachciewa im się zbierać bronie, jak jesteś sam na piętnastu przeciwników. Raz miałem sytuację, że taki jeden cep siadł sobie tuż przed Wolnościowcem, w którego rzuciłem granatem. No jasna k♥rwa i stu milicjantów.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!

Za ten post Pangia otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive RadekNioch.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez Wiewi0r w 06 Lip 2014, 20:41

AD 3. Nie pisał ktoś parę stron wcześniej, żeby używać Escape i "powoli się wycofywać, może nie ugryzie?"
Leniwiec ze mnie, nie chce mi się szukać, ale kojarzę taką opcję.

EDIT: Czy zostanę ukamienowany za prośbę o przypomnienie, dlaczego wylatują ulepszenia? Straszny rozrzut będzie. :( ( :suchar: )
Problemy z zaimplementowanymi broniami?
Things are going to get unimaginably worse, and they are never, ever, going to get better.
- K.V.
Za Wilkiem nawet w ogień skoczę.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Dołączenie: 27 Maj 2013, 22:33
Ostatnio był: 24 Sty 2018, 17:29
Miejscowość: Warszawa/Częstochowa
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 164

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości