[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Kosma w 04 Lip 2014, 20:30

Zacząłem grać od nowa w tego moda. Oczywiście psucie zabawy - na początek 1 milion rubli. Kombinezon myśliwski (za 98 tysięcy u Żwawego) i kombinezon naukowców (pomarańczowy). FT i 90 sztuk naboi do niego. Bardzo przyzwoicie spisał się z bandytami na Skadowsku - koleś padł po czterech kulkach w brzuch. Mój komp lewo dźwiga tego giganta - ale teraz czuć, że gra jest w prawdziwej Zonie. Nie wiedziałem kto jest ze mną, kto przeciwko mnie. Nawet strzeliłem do swojego - na szczęście nic się nie stało. Gdyby nie pewien stalker który oddał życie za mnie...Nie było by mnie już w grze. :E Po za tym odgłosy otoczenia i broni na wielki plus. Teraz czuć, że FT czy też pistolety to prawdziwa broń która przedziurawi nie jednego czy też nie dwóch śmiałków. Ogólnie nie jest źle, bo dokupiłem 15 naboi u Brodacza czyli i tak mi się zwróciło. Mam jednak wciąż nękające mnie pytanie...

Co oznacza czerwona ikonka tak jakby mięśnia? Można ją ujrzeć gdy będziesz spał 24 godziny. Chyba raczej nie od jedzenia, co? Bo to mi tego nie przypomina, a przy okazji jedzenie chleba też nie pomaga. Na razie udało mi się kupić kokę i ta ikonka zmieniła się na szary po jej spożyciu...

Druga sprawa to gdzie kupić maryśkę? Bo szukam jej u Brodacza (Bogaty Klient - mam) i niestety nie ma...
Image

Nic nie warte znajomości, po czasie tracą wartość
u mnie z ludźmi jak z rapem - nie ilość tylko jakość.

Image
Awatar użytkownika
Kosma
Stalker

Dołączenie: 04 Cze 2014, 17:30
Ostatnio był: 20 Wrz 2014, 21:38
Miejscowość: Tak, chcę mieć w profilu
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 13

Reklamy Google

Postprzez Dovak w 04 Lip 2014, 21:41

Jeśli śpisz 24h to najpewniej jest to jednak ikonka głodu. Spróbuj zjeść coś pożywnego a powinna zniknąć lub co najmniej zmienić kolor na... delikatniejszy? Ziółek szukaj u tego lekarza na Skadowsku ale Brodacz chyba też czasem je ma w sprzedaży.
Awatar użytkownika
Dovak
Stalker

Dołączenie: 07 Sie 2013, 14:19
Ostatnio był: 26 Gru 2018, 01:33
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 23

Postprzez Kamillo1345 w 04 Lip 2014, 23:04

Ta ikonka to jest od głodu. Jak jest czerwona to bohater szybko się męczy i wolniej odzyskuje kondycję więc warto wpakować trochę kasy w żarcie i wszamać coś różnica jest zauważalna ; )
Awatar użytkownika
Kamillo1345
Kot

Dołączenie: 30 Cze 2013, 18:30
Ostatnio był: 26 Paź 2014, 12:47
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 0

Postprzez Wiewi0r w 04 Lip 2014, 23:27

Primo, to ikonka żołądka a nie mięśnia. :P Szary oznacza ochotę by coś wszamać, czerwony - zdychanie z głodu.
Secundo, Kosma - poczytaj opisy wytrzymałości w ekwipunku i poszczególnych żareł, bo tu nie vanilla, gdzie bułka z chlebem - i jedziesz dalej. Tu się liczą kalorie. :)
Tertio - tak zepsuć. :D
Quatro - tak jak piszą przedmówcy - teraz najwięcej w sprawie leków, bandaży, dragów ma Wstrząs, ale u Brodacza też się czasem trafiają - plus, że taniej, minus że rzadko i w ilościach deficytowych.
Things are going to get unimaginably worse, and they are never, ever, going to get better.
- K.V.
Za Wilkiem nawet w ogień skoczę.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Dołączenie: 27 Maj 2013, 22:33
Ostatnio był: 24 Sty 2018, 17:29
Miejscowość: Warszawa/Częstochowa
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 164

Postprzez WeberPL w 05 Lip 2014, 10:26

Hm... A ktoś może myślał,żeby zrobić mapę schowków?Takie szczegółowe mapy jak z vanill'a/vanill'i (nie wiem jak się pisze :p).
WeberPL
Kot

Dołączenie: 24 Kwi 2014, 13:23
Ostatnio był: 30 Lis 2014, 21:26
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC

Postprzez Wiewi0r w 05 Lip 2014, 10:52

Większość schowków z vanilli jest na miejscu, tyle że ze znerfioną zawartością.
A dodane? O wartych odwiedzenia się pińcset razy pisało na forum. :P Dobrze jest przepytywać bandosów, ale z drugiej strony - ciężko ich uszkodzić i nie zabić. :(
Things are going to get unimaginably worse, and they are never, ever, going to get better.
- K.V.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Postprzez KOSHI w 05 Lip 2014, 11:02

Schowków, które odmienią życie jest tyle, co kot napłakał. W większości są takie pierdoły, że czasami szkoda je odkrywać. Z ciekawszych:

:

AKM na daszku stacji benzynowej.
Fanty do grilowania - okolice Żelaznego Lasu po lewej stronie. Chyba piecyk tam jest i paliwo.
Zajezdnia (gdzie idzie ubić się Burery w jednej misji) - Jupiter. Dużo leków.
Steczkin - za Żelaznym Lasem. Należy użyć teleportu.

Coś by tam jeszcze było, ale nie pamiętam już. Widocznie aż tak szałowa nie była zawartość...
Image
Awatar użytkownika
KOSHI
Opowiadacz

Dołączenie: 16 Paź 2010, 13:13
Ostatnio był: 26 Paź 2024, 02:31
Kozaki: 649

Postprzez Wiewi0r w 05 Lip 2014, 12:01

Jeszcze:
:

Nowy obrzyn w Tartaku, na traktorze
Schowek na dachu budynku z wieżą, też Tartak, nie pamiętam
Gdzieś w magazynie kontenerów, nie pamiętam co.

BTW Stacja to vanilla. Tam był chyba Świt w oryginale.
- K.V.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Postprzez Pangia w 05 Lip 2014, 12:06

Nie do końca: schowki z Misery to metalowe skrzynki, a broń jest właśnie w metalowej skrzynce.
A w drugim wymienionym przez ciebie schowku o ile pamiętam nie ma broni. W ogóle nie było chyba tam nic specjalnego, bo się na niego natknąłem i nic nie przykuło mojej uwagi.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez alex_dragon w 05 Lip 2014, 12:24

Fakt, co do tych schowków to szału nie ma.
Czasami mam taką nadzieję ze w nowej łatce wrzucą cos do schowków, jakiś b dobry karabin ale mocno uszkodzony albo dołożą nowy. Wiem ze jest dołożony AUG ale cóz fanem tego maleństwa nie jestem. Cóż trudno dogodzić ludziom.
Albo mi sie wydaje albo faktycznie jest poprawiona wydajność. Na starym save gra śmigała jeszcze szybciej niz ostatnim razem.
Przy nowej grze są zacinki ale wraz z upływem czasu znikają.
Kurcze w sumie fajnie by było gdyby pozamieniac zawartosci schowków i dodać cos nowego....
Bo juz z zamkniętymi oczami człowiek robi czasami te trasy. :-D
alex_dragon
Tropiciel

Dołączenie: 12 Kwi 2014, 16:28
Ostatnio był: 17 Paź 2017, 01:31
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 30

Postprzez Don Wano w 05 Lip 2014, 15:58

Maryśke znajdziesz na Szwczence koło śpiwora stalkera.

Co do schowków:

:

Na silniku Szewczenki jest skrzynka z 2 zestawami naprawczymi i Fugus oraz inne pierdoły.
Grając snajperem w Leśniczówce na górnym piętrze z skrzynią jest zestaw naprawczy.
Na jednym z dźwigów portowych jest antybiotyk.
Oraz w magazynie podstacji za kontenerem jest antybiotyk i granat termiczny.
"Człowieka poznaje się po jego języku"
Awatar użytkownika
Don Wano
Stalker

Dołączenie: 21 Mar 2014, 19:41
Ostatnio był: 26 Gru 2016, 17:36
Miejscowość: Opole
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 4

Postprzez WeberPL w 05 Lip 2014, 16:46

Zaczynam grę reconem. Jakieś porady co do niego?Jaką broń mu kupować,kombinezon itd.
WeberPL
Kot

Dołączenie: 24 Kwi 2014, 13:23
Ostatnio był: 30 Lis 2014, 21:26

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: svt07 oraz 3 gości