[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez bartibar w 29 Cze 2014, 20:16

Mi w SEVIE gra się snajperem bardzo przyjemnie. Nie ma z nią zabardzo problemów, a pancerz i tak lepszy niż ciężki płaszcz, więc nie ma co narzekać ;)
Tylko się psuje/brudzi od byle czego.
BTW: Wie ktoś co zmienia nowy patch?
bartibar
Stalker

Dołączenie: 29 Gru 2012, 15:10
Ostatnio był: 28 Sty 2016, 11:51
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 2

Reklamy Google

Postprzez Trikster w 29 Cze 2014, 23:17

Wyszedł nowy patch do MISERY!

Patch instalujemy na wersję 2.1. Jeśli wgrywaliście jakieś nieoficjalne dodatki czy modyfikacje, zaleca się odinstalowanie całego Zewy Prypeci i ponowną instalację. Polska wersja językowa jest zintegrowana w instalatorze, więc nie trzeba pobierać żadnych innych plików. A zatem procedura wygląda tak:
1. Zew Prypeci 1.602.
2. MISERY 2.1.
3. MISERY 2.1.1.

http://www.moddb.com/mods/stalker-miser ... -211-patch

Częściowy changelog:
https://www.dropbox.com/s/ezbw3u87c0cpd ... ngelog.txt

Przypominam wszystkim również o polskim poradniku do MISERY. Dostać go można tutaj:
mdtseed.com/assets/MISERY_GameGuide_PL.pdf.zip

Miłego grania!
Awatar użytkownika
Trikster
Łowca

Dołączenie: 21 Maj 2012, 21:23
Ostatnio był: 06 Maj 2024, 09:48
Kozaki: 188

Postprzez zlyzuw w 30 Cze 2014, 09:33

Kod: Zaznacz wszystko
[error]Expression    : ovi->rate==44100
[error]Function      : CSoundRender_Source::LoadWave
[error]File          : D:\prog_repository\sources\trunk\xrSound\SoundRender_Source_loader.cpp
[error]Line          : 71
[error]Description   : Invalid source rate:
[error]Arguments     : c:\program files (x86)\gsc game world\s.t.a.l.k.e.r. - call of pripyat\gamedata\sounds\music\miseryintro.ogg

Panowie, dafuq?
Awatar użytkownika
zlyzuw
Kot

Dołączenie: 01 Cze 2014, 20:33
Ostatnio był: 10 Maj 2015, 20:47
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Noiseless Pistol (PB1s)
Kozaki: 0

Postprzez Trikster w 30 Cze 2014, 10:37

Która wersja? Próbowałeś odinstalować moda/grę i zainstalować ponownie? Jeśli tak, to na pewno wgrałeś najpierw 2.1, a potem 2.1.1?
Awatar użytkownika
Trikster
Łowca

Dołączenie: 21 Maj 2012, 21:23
Ostatnio był: 06 Maj 2024, 09:48
Kozaki: 188

Postprzez zlyzuw w 30 Cze 2014, 10:47

Nie przeinstalowywałem nic. Odkąd jest misery 2.1 to na nim gram, dzisiaj zauważyłem, że jest nowa łatka to ją zainstalowałem i wyskakuje nagle taki crash. Wcześniej mizeria działała bez najmniejszego problemu.
Awatar użytkownika
zlyzuw
Kot

Postprzez Pangia w 30 Cze 2014, 10:58

Czyli ktoś po tamtej stronie zj♥bał: nieprawidłowa częstotliwość pliku .ogg, nieobsługiwana przez grę. Gra obsługuje tylko format 44100 Hz, 16-bit, inaczej wywałka do pulpitu. Możesz poczekać, aż wrzucą poprawkę, może sam zobaczę, jak pobiorę.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez zlyzuw w 30 Cze 2014, 11:01

Można odinstalowac tą ostatnią łatkę czy muszę od nowa robic reinstall całego stalkera? A może niech ktoś mi podeśle rzeczony uszkodzony plik ze swojej wersji 2.1, a nóż widelec podmianka coś rozwiąże.
Awatar użytkownika
zlyzuw
Kot

Postprzez Mila w 30 Cze 2014, 11:23

A ja właśnie od początku instaluję Misery, bo... bo po prostu ten brud Zony jest tak świetnie wykonany, że po prostu muszę. Wcześniej długo nie pograłem, bo po prostu irytował mnie fakt, że gra dość często mi się zacinała. To znaczy miałem straszne zwiechy na kilka sekund. Do tego strasznie długo się ładowała, a wina była tego, że był uruchomiony w innej zgodności. Cóż, trzeba zacząć grać, bo warto.
A skoro wyszedł patch, to zaraz i jego zainstaluję i przetestuję. Wcześniej problemów większych (prócz zacięć) nie miałem, więc zaraz się wszystko okaże. ^^
Awatar użytkownika
Mila
Stalker

Dołączenie: 28 Cze 2014, 16:30
Ostatnio był: 16 Lut 2019, 20:01
Miejscowość: Siedlce
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 13

Postprzez Pangia w 30 Cze 2014, 11:24

Ech, nienawidzę instalatorów .exe. Wtopić 5 giga dla jednego pliku zamiast po prostu elegancko sobie wyciągnąć jeden plik.
http://www51.zippyshare.com/v/93193266/file.html
Ciekawe, czy tylko ten jeden plik jest zepsuty, czy wszystkie dźwiękowe mają zły format. Ale jakby wywalało dalsze bugi, to przenieś sobie zapisy gry i przeinstaluj moda (odinstaluj jeśli jest deinstalator, wywal gamedatę jeśli została, zainstaluj 2.1, skopiuj sobie folder sound z gamedaty, zainstaluj patcha, narzuć stary folder sound i powinno banglać – w podanym changelogu nie widzę, żeby coś było zmieniane przy dźwiękach).

A po ww. changelogu to widzę, że gra została… w gruncie rzeczy dość ułatwiona. Tu mniej boli, tam mniej trzyma, gdzie indziej krócej się robi, ktoś więcej płaci, ktoś gorzej widzi, Noe i Topol nieśmiertelni, dodatkowy Steyr AUG A1 dodany do gry… Chyba tylko fakt, że mechanicy jeszcze bardziej będą okradać gracza na naprawach zwiększa gdziekolwiek stopień trudności.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!

Za ten post Pangia otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Mila, Sęku.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez zlyzuw w 30 Cze 2014, 12:00

UWAGA - WAŻNE

A więc wygląda na to, że plik miseryintro.ogg w najnowszej łatce został jeb*ięty przez modderów. Po zamianie pliku na tego co Pangia udostępnił, czyli z bazowej wersji 2.1 wszystko śmiga jak należy i gra uruchamia się bez craschów.

W ramach ciekawostki powiem, że wygląd mosina na tej łatce grając od nowa snajperem na pewno was zaskoczy. :)
Awatar użytkownika
zlyzuw
Kot

Postprzez Mila w 30 Cze 2014, 12:59

Hehe. Chyba miałem to samo co @zlyzuw. Podmieniłem wyżej wspomniany plik i już bangla jak należy. :D Też wybrałem snajpera i nowa tekstura dla Mosina (chociaż ta wersja jest wersją specjalną) jest bardzo ładna. Teraz pytanie, czy dam radę dojść do Skadowska bez żadnej śmierci po drodze. >.<
Dzięki Pangia. :D
Awatar użytkownika
Mila
Stalker

Dołączenie: 28 Cze 2014, 16:30
Ostatnio był: 16 Lut 2019, 20:01
Miejscowość: Siedlce
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 13

Postprzez Wiewi0r w 30 Cze 2014, 14:16

Skopiować sobie dźwięki z gamedata zapobiegawczo?

@ Trikster - co do changeloga:
STEYR AUG pod jaką klasę jest "ustawiony"?
Topol's squad and Noah are now immune to all damage types

Czy to znaczy, że na misji też będą nieśmiertelni?

Miałem spytać o coś jeszcze, ale nie - sprawdzi się w praniu.

BTW: Może ktoś wrzucić screena tego nowego Mośka? :)
Things are going to get unimaginably worse, and they are never, ever, going to get better.
- K.V.
Za Wilkiem nawet w ogień skoczę.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Dołączenie: 27 Maj 2013, 22:33
Ostatnio był: 24 Sty 2018, 17:29
Miejscowość: Warszawa/Częstochowa
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 164

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość