[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez Mohit w 19 Cze 2014, 21:00

Bonczek58 napisał(a):Witam! Mógłby ktoś zapodać plik dzięki któremu mógłbym kupić wszystkie dostępne przedmioty? Chociaż u Sidorowicza albo w bazie Wolności. Będę wdzięczny ;)

Trudna sprawa, z takim plikiem :), bo po prostu sprzęt odblokowujesz expem, u samotników, a punktami zasobów we frakcji, a druga sprawa wątpię by się ktoś na to porwał bo to jest trochę roboty i sklejania

a nie wolałbyś np u Aszota, jakichś kilku broni aniżeli cały arsenał? bo np takiego RPK jak kupisz to nie ulepszysz nigdzie aniżeli nie w bazie powinności, chyba że tutaj kolejny plik i wtedy wszystko się da :)
Mohit
Kot

Dołączenie: 12 Kwi 2012, 22:27
Ostatnio był: 23 Maj 2016, 09:48
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 2

Reklamy Google

Postprzez Pangia w 19 Cze 2014, 21:43

Podmień pliki z gamedata/configs/text/eng na te z %/text/pol i chyba będzie działać, ale nie daję gwarancji, a i nie wiem, czy polskie znaki się będą poprawnie wyświetlały.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez Majst3R w 20 Cze 2014, 00:41

Pangia napisał(a):Podmień pliki z gamedata/configs/text/eng na te z %/text/pol i chyba będzie działać, ale nie daję gwarancji, a i nie wiem, czy polskie znaki się będą poprawnie wyświetlały.

Działa ale w połowie (mix angielskiego z polskim) cóż jakoś przeboleje ten "ęgilski"

Kod: Zaznacz wszystko
FATAL ERROR

[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : CScriptEngine::lua_error
[error]File          : E:\priquel\sources\engine\xrServerEntities\script_engine.cpp
[error]Line          : 180
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : LUA error: ....t.a.l.k.e.r. - clear sky\gamedata\scripts\_g.script:982: bad argument #2 to 'format' (string expected, got nil)

Wyskakuje mi podczas ładowania sejwa. Proszę tylko nie piszcie mi że było gdzieś tam... nie chcę mi się przeszukiwać kilkuset stron w poszukiwaniu rozwiązania.

Za ten post Majst3R otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Pangia,
Negative RadekNioch.
Majst3R
Kot

Dołączenie: 16 Sty 2014, 13:30
Ostatnio był: 03 Paź 2014, 20:50
Ulubiona broń: Striker

Postprzez Kenzelek w 20 Cze 2014, 01:44

Ten bug już się kiedyś pojawił. ;) Cytując Smoqa:

@ Mohit - Bardzo dziwny błąd. Patrzyłem na skrypt, który go powoduje, i szczerze powiem, nie mam zielonego pojęcia dlaczego tak jest. Tzn. skrypt jest jak najbardziej dla mnie zrozumiały, szuka pewnego punktu w świecie gry, który na bank istnieje, bo jest zapisany w spawnie, a mimo tego go nie widzi. Dodam, że akuratnie w funkcji co wywala nic nie zmieniałem. Moja rada: poczekaj na nową wersję, i tak będziesz musiał zacząć nową grę. Powinna być na dniach. :)

//Post z września 2013

Najlepiej więc wczytaj po prostu autosave, bo patrząc na to, że nie wiadomo kiedy będzie nowa wersja... i czy będzie.
Kenzelek
Stalker

Dołączenie: 24 Mar 2012, 19:48
Ostatnio był: 31 Mar 2020, 14:49
Miejscowość: Limańsk
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 20

Postprzez Mohit w 20 Cze 2014, 09:23

Majst3R polecam Ci robić to co ja robię, bo mam cały czas ten błąd ale już na niego uwagi nie zwracam ;)
przechodząc między lokacjami rób quick save, i ze 2 zwykłe save`y, jeśli 1 wywali idziesz do drugiego itd, i tak co lokacje, z tym da się żyć, jak dla mnie to jedyna działająca metoda, aha i druga rzecz może pomoże innym jakby ktoś miał taki sam problem
kiedy zmniejszyłem opcje grafiki, to mi też ilość w/w błędów i lotów spadła mniej więcej do połowy tego co było, albo to tylko moje subiektywne odczucie :), chociaż jednak warto próbować wszystkiego
Mohit
Kot

Postprzez Bonczek58 w 20 Cze 2014, 11:31

"Trudna sprawa, z takim plikiem :), bo po prostu sprzęt odblokowujesz expem, u samotników, a punktami zasobów we frakcji, a druga sprawa wątpię by się ktoś na to porwał bo to jest trochę roboty i sklejania

a nie wolałbyś np u Aszota, jakichś kilku broni aniżeli cały arsenał? bo np takiego RPK jak kupisz to nie ulepszysz nigdzie aniżeli nie w bazie powinności, chyba że tutaj kolejny plik i wtedy wszystko się da :)"

Problem w tym, że jestem członkiem wolności i nie bardzo mogę robić z nimi interesy bo nie żyją :D
Gram dość długo, przejąłem całą Zone ale broni i pancerzy ciągle mało;/
Awatar użytkownika
Bonczek58
Kot

Dołączenie: 05 Gru 2013, 23:12
Ostatnio był: 29 Sty 2015, 20:46
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 0

Postprzez Mohit w 20 Cze 2014, 12:01

no to zrozumiałe :) ale wiesz o tym że nic poza exo wolności nie będziesz mieć :), broń to nie wiem, skoro jesteś władcą zony, to pogadaj z samotnikami, Najebnik często ma fajny towar ;) co 24h się zmienia oferta, a co do tego pliku to kiedyś się tym bawiłem :) ale no jak wcześniej wspomniałem byś musiał dostać 2 pliki na Aszota i wujka jara żeby móc to potem upgreadować ;)
Mohit
Kot

Postprzez Bonczek58 w 20 Cze 2014, 12:18

Mohit napisał(a):no to zrozumiałe :) ale wiesz o tym że nic poza exo wolności nie będziesz mieć :), broń to nie wiem, skoro jesteś władcą zony, to pogadaj z samotnikami, Najebnik często ma fajny towar ;) co 24h się zmienia oferta, a co do tego pliku to kiedyś się tym bawiłem :) ale no jak wcześniej wspomniałem byś musiał dostać 2 pliki na Aszota i wujka jara żeby móc to potem upgreadować ;)

A wiesz może który plik odpowiada za poziomy XP? ;)
Albo czy można połączyć ten mod ze spawnerem "Władca Zony"?

Uwagi moderatora:

Nie cytować ostatniego posta. - Wheeljack
Awatar użytkownika
Bonczek58
Kot

Postprzez Pangia w 20 Cze 2014, 12:33

Poziom doświadczenia nie ma żadnego wpływu na ofertę handlarzy. Wpływ ma zaś liczba przejętych baz i punktów zasobów (oznaczone na jasno- i ciemnoniebiesko w PDA).
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez Kenzelek w 20 Cze 2014, 12:47

Bonczek58 napisał(a):Albo czy można połączyć ten mod ze spawnerem "Władca Zony"?

TFW ma własny spawner. Oto link: viewtopic.php?f=48&t=14112&hilit=TFW Spawner oczywiście działa, polecam. :P

Za ten post Kenzelek otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Bonczek58.
Kenzelek
Stalker

Dołączenie: 24 Mar 2012, 19:48
Ostatnio był: 31 Mar 2020, 14:49
Miejscowość: Limańsk
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 20

Postprzez Bonczek58 w 20 Cze 2014, 13:22

Idealnie, dzięki Stary! ;)

Uwagi moderatora:

Dałeś kozaka, więc post jest zbędny. - Wheeljack
Awatar użytkownika
Bonczek58
Kot

Postprzez PerrytPL w 23 Cze 2014, 01:38

Ma ktoś może kontakt ze smoqiem? Ciekawi mnie czy będzie kontynuował prace nad tą modyfikacją czy skończył ze S.T.A.L.K.E.R'em...
Awatar użytkownika
PerrytPL
Kot

Dołączenie: 11 Lut 2013, 21:06
Ostatnio był: 02 Kwi 2015, 23:40
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Tunder S14

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości