[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez Idealny w 11 Cze 2014, 19:44

No to po co się pytasz, skoro w tabelce masz wyraźnie napisane, nad czym teraz pracuje smoq, i co będzie wydane w najbliższej wydanej wersji, co będzie dodane w następnych wersjach nie wie nikt, pewnie nawet sam autor moda nie wie.
Awatar użytkownika
Idealny
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2012, 15:24
Ostatnio był: 04 Sty 2018, 20:55
Miejscowość: Kordon
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 32

Reklamy Google

Postprzez ZRIEL w 14 Cze 2014, 03:27

Witam, zacząłem grać w TFW żeby trochę od Misery odpocząć, i na samym początku mam kilka uwag :

- Ja rozumiem że na początku nikt nam nie zaufa, ale ceny od 100 do 500% wyższe niż to co wyświetla na samym początku w bazie samotników ?
- Nie za bardzo wiadomo co robić, po opisie moda można sądzić że trzeba będzie zdobyć te dokumenty, przy okazji wykorzystując wojnę frakcji do swoich celów.
- Atmosfear (przynajmniej u mnie) sypie artefaktami(karta to Radeon HD 7870 XT) na DX10, pomaga załadowanie ostatniego zapisu, choć czasem trzeba zakończyć grę i uruchmoić ją od nowa.
- Pobiegłem na pomoc stalkerom, przeciwników było 3, jednego zabiłem i zrobiłem save - chwilę po tym zginąłem. Jakież było moje zdziwienie gdy po załadowaniu zapisu trzeci ludek - ten na początku ubity "zmartwychwstał". Takie rzeczy nie powinny mieć miejsca.
- Co do samych zapisów to o ile wczytywanie świeżo po uruchomieniu gry jest ok. , niestety wczytywanie zwykłego quicksave-a chwilę po śmierci trwa stanowczo za długo - dłużej niż w Misery na CoP, a obie gry(CoP i CS) mam zainstalowane na SSD.

I na końcu małe pytanie - po rozpakowaniu folderu z instalką moda osobno w głównym folderze są 3 pliki ze skryptami, czy to są jakieś alternatywne wersje skryptów, a jeśli tak to co one zmieniają ?
ZRIEL
Stalker

Dołączenie: 04 Sie 2009, 16:20
Ostatnio był: 14 Maj 2020, 15:04
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 1

Postprzez Kosma w 14 Cze 2014, 09:29

ZRIEL napisał(a):Witam, zacząłem grać w TFW żeby trochę od Misery odpocząć, i na samym początku mam kilka uwag :
- Co do samych zapisów to o ile wczytywanie świeżo po uruchomieniu gry jest ok. , niestety wczytywanie zwykłego quicksave-a chwilę po śmierci trwa stanowczo za długo - dłużej niż w Misery na CoP, a obie gry(CoP i CS) mam zainstalowane na SSD.

MOD posiada na prawdę masę nowych skryptów, więc nie ma się czemu dziwić.
Image

Nic nie warte znajomości, po czasie tracą wartość
u mnie z ludźmi jak z rapem - nie ilość tylko jakość.

Image
Awatar użytkownika
Kosma
Stalker

Dołączenie: 04 Cze 2014, 17:30
Ostatnio był: 20 Wrz 2014, 21:38
Miejscowość: Tak, chcę mieć w profilu
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 13

Postprzez Idealny w 14 Cze 2014, 09:56

ZRIEL napisał(a):Witam, zacząłem grać w TFW żeby trochę od Misery odpocząć, i na samym początku mam kilka uwag :

- Ja rozumiem że na początku nikt nam nie zaufa, ale ceny od 100 do 500% wyższe niż to co wyświetla na samym początku w bazie samotników ?
- Nie za bardzo wiadomo co robić, po opisie moda można sądzić że trzeba będzie zdobyć te dokumenty, przy okazji wykorzystując wojnę frakcji do swoich celów.
- Atmosfear (przynajmniej u mnie) sypie artefaktami(karta to Radeon HD 7870 XT) na DX10, pomaga załadowanie ostatniego zapisu, choć czasem trzeba zakończyć grę i uruchmoić ją od nowa.
- Pobiegłem na pomoc stalkerom, przeciwników było 3, jednego zabiłem i zrobiłem save - chwilę po tym zginąłem. Jakież było moje zdziwienie gdy po załadowaniu zapisu trzeci ludek - ten na początku ubity "zmartwychwstał". Takie rzeczy nie powinny mieć miejsca.

I na końcu małe pytanie - po rozpakowaniu folderu z instalką moda osobno w głównym folderze są 3 pliki ze skryptami, czy to są jakieś alternatywne wersje skryptów, a jeśli tak to co one zmieniają ?

1 - Ceny możesz sobie zmienić w plikach, no i fakt że wszystko jest dość drogie, ale i tak można bardzo szybko się obłowić, a w dodatku, gdy już ogarniesz który handlarz bierze najwięcej za artefakty, a który za części zwierząt itd. to już pójdzie szybko.
2 - Ten opis to tylko wprowadzenie ziomek. W modzie robisz co chcesz. Możesz dołączyć do frakcji i podbić zonę lub grać jako samotnik. Fabuła ma zostać wprowadzona w następnych wersjach. Teraz jest to mod freeplay.
3 - Odpal opcje TFW, i tam będziesz mógł ustawić jak często będą pojawiały się artefakty.
4 - Nie wiem, u mnie nigdy tak się nie zdarzyło.
Awatar użytkownika
Idealny
Tropiciel

Postprzez Wojorowskipl w 14 Cze 2014, 14:41

Jeśli mógłbym to wyślę drobną propozycje. Otóż wprowadziłeś fajny model okradania samotników z plecaków gdy jest się bandytą, lecz na ogół trzech, czterech napadniętych samotników nastawia wszystkich przeciwko nam. Nie można zrobić jakiegoś drobnego skryptu, dzięki któremu agresja samotników wobec gracza byłaby zupełnie losowa? Bo przecież żaden kot nie dostaje na wstępie do Zony ulotki ze zdjęciami wszystkich bandytów grasujących po Zonie :P

Oczywiście wiem, że łatwo powiedzieć, a trudniej zrobić, aczkolwiek mimo wszystko w "wolnej" chwili można zrobić coś tego typu dla uprzyjemnienia rozgrywki bandytom ;-; .
Wojorowskipl
Kot

Dołączenie: 25 Sty 2013, 17:29
Ostatnio był: 27 Mar 2015, 22:29
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 3

Postprzez ZRIEL w 14 Cze 2014, 16:04

Idealny napisał(a):
1 - Ceny możesz sobie zmienić w plikach, no i fakt że wszystko jest dość drogie, ale i tak można bardzo szybko się obłowić, a w dodatku, gdy już ogarniesz który handlarz bierze najwięcej za artefakty, a który za części zwierząt itd. to już pójdzie szybko.
2 - Ten opis to tylko wprowadzenie ziomek. W modzie robisz co chcesz. Możesz dołączyć do frakcji i podbić zonę lub grać jako samotnik. Fabuła ma zostać wprowadzona w następnych wersjach. Teraz jest to mod freeplay.
3 - Odpal opcje TFW, i tam będziesz mógł ustawić jak często będą pojawiały się artefakty.
4 - Nie wiem, u mnie nigdy tak się nie zdarzyło.

Mnie chodzi o coś innego z cenami : np. gdy chcę na początku u handlarza samotników kupić strzelbę to pokazuje mi gdy na nią najadę kursorem cenę 400, a on żąda ode mnie 800, za konserwę kosztującą 100 chce 250, ceny skupu też nie są rewelacyjne. Dopiero w mirę wykonywania zadań dla samotników i zdobywania reputacji ceny się zmieniały. Niestety jak dla mnie to przesada, ja rozumiem gość mnie nie zna to może wziąć ode mnie powiedzmy max 30% więcej, a przy skupie dawać powiedzmy 70% tego co znajomym stalkerom. Ale 100 i ponad 100 % przy zakupie i może 1/10 ceny przy skupie to przegięcie jest.

Reszta o której pisałem to sprawy techniczne - atmosfear 2.0 nie sypał by pewnie artefaktami, ludki po wczytaniu zapisu mimo wszystko nie powinny zmartwychwstawać, no i nadal nie wiem po co oprócz instalki te 3 dodatkowe pliki ze skryptami.
ZRIEL
Stalker

Postprzez Wiewi0r w 14 Cze 2014, 16:16

Cóż, Zona to nie bajka. :P A fabularnie czas Wojen Frakcji nie jest raczej zbyt korzystny dla handlu, prawda? Swoim pomagać, reszta niech się męczy.
To też część mechanizmów "frakcyjnych", jak dla mnie. I 150% przebicie wcale mnie nie dziwi.
Things are going to get unimaginably worse, and they are never, ever, going to get better.
- K.V.
Za Wilkiem nawet w ogień skoczę.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Dołączenie: 27 Maj 2013, 22:33
Ostatnio był: 24 Sty 2018, 17:29
Miejscowość: Warszawa/Częstochowa
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 164

Postprzez Pangia w 14 Cze 2014, 17:54

ZRIEL napisał(a):nadal nie wiem po co oprócz instalki te 3 dodatkowe pliki ze skryptami.

Są to fixy, które należy zainstalować, żebyś później nie gęgał w temacie, że gra ci sypie przy pytaniu o pracę, a NPC są niemal nieśmiertelni. Jeden skrypt tam się powtarza (jest jeszcze archiwum fix1.zip), więc musisz sprawdzić datę modyfikacji i wrzucić ten później edytowany.
A Atmosfear to cholerny zamulacz, pogoda może i ładniejsza, ale w TFW ten mod się kompletnie nie sprawdza; jest za mocno oskryptowany, żeby jeszcze dobijać go wymyślnym niebem.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez Idealny w 14 Cze 2014, 20:05

Nie rozumiem zarzutów w stronę Atmsofear. Gram na nim dość długo i nie sądzę żeby znacznie zamulał grę. U mnie gra chodzi płynnie, nie ma ścin (są tylko wtedy gdy podbiję nową bazę i respią się w niej przyjazne oddziały) a komputer mam raczej średni, poza tym sam atmosfear bardzo umila oprawę graficzną.
Awatar użytkownika
Idealny
Tropiciel

Postprzez ZRIEL w 14 Cze 2014, 22:39

Idealny napisał(a):Nie rozumiem zarzutów w stronę Atmsofear. Gram na nim dość długo i nie sądzę żeby znacznie zamulał grę. U mnie gra chodzi płynnie, nie ma ścin (są tylko wtedy gdy podbiję nową bazę i respią się w niej przyjazne oddziały) a komputer mam raczej średni, poza tym sam atmosfear bardzo umila oprawę graficzną.

Nie chodzi mi o fixy- te zainstalowałem, jak rozpakujesz archiwum i wejdziesz do folderu to masz w nim 3 pliki skryptów oraz folder w którym jest instalka moda i fixy. Mnie chodzi właśnie o te 3 pliki : restrictor_manager.script, xp_system.script oraz xr_monster_combat_new.script .
Pangia napisał(a):
ZRIEL napisał(a):nadal nie wiem po co oprócz instalki te 3 dodatkowe pliki ze skryptami.

Są to fixy, które należy zainstalować, żebyś później nie gęgał w temacie, że gra ci sypie przy pytaniu o pracę, a NPC są niemal nieśmiertelni. Jeden skrypt tam się powtarza (jest jeszcze archiwum fix1.zip), więc musisz sprawdzić datę modyfikacji i wrzucić ten później edytowany.
A Atmosfear to cholerny zamulacz, pogoda może i ładniejsza, ale w TFW ten mod się kompletnie nie sprawdza; jest za mocno oskryptowany, żeby jeszcze dobijać go wymyślnym niebem.

Nie chodzi mi o fixy- te zainstalowałem, jak rozpakujesz archiwum i wejdziesz do folderu to masz w nim 3 pliki skryptów oraz folder w którym jest instalka moda i fixy. Mnie chodzi właśnie o te 3 pliki : restrictor_manager.script, xp_system.script oraz xr_monster_combat_new.script .

Idealny napisał(a):Nie rozumiem zarzutów w stronę Atmsofear. Gram na nim dość długo i nie sądzę żeby znacznie zamulał grę. U mnie gra chodzi płynnie, nie ma ścin (są tylko wtedy gdy podbiję nową bazę i respią się w niej przyjazne oddziały) a komputer mam raczej średni, poza tym sam atmosfear bardzo umila oprawę graficzną.

Umnie gra też chodzi płynnie, aczkolwiek często przy zmianie pogody pojawiają sie artefakty - latające po ekranie półprzezroczyste smugi zamiast efektów deszczu,wiatru, promieni światła itp. jak pisałem na ogół pomaga wczytanie zapisu,ale czasem trzeba wyjść z gry i uruchomić ją od nowa.

dodatkowo tak jak pisałem po wczytaniu zapisu przeciwnik którego wcześniej ubiłem ożył, a to już nie było ciekawe.
ZRIEL
Stalker

Postprzez Krzyk19 w 14 Cze 2014, 23:47

Mam pytanie. Czy specjalne grupy najemników będą polowały na Durada po dołączeniu do najemników z Jantaru?
Krzyk19
Tropiciel

Dołączenie: 25 Sty 2014, 19:48
Ostatnio był: 02 Sty 2018, 11:38
Miejscowość: Szczecin
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 53

Postprzez Idealny w 15 Cze 2014, 12:05

Tak, z tego co pamiętam ta specjalna grupa najemników ma siedzieć w składzie na wysypisku. Ta grupa nie będzie powiązana w żaden sposób - poza nazwą - z najemnikami z jantaru.

Za ten post Idealny otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Krzyk19.
Awatar użytkownika
Idealny
Tropiciel

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości