[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez Mohit w 10 Cze 2014, 12:52

zapewne tak, tylko trzeba posiedzieć w kodach źródłowych tychże hełmów, chociaż próba auto namierzania celów z lornetki do snajperki mi się osobiście nie udała :)

a tak z innej beczki, czy ktoś z Was miał nie wiem czy to buga czy co, że biegnie na Was stadko mutantów i nagle padają jeden po drugim tylko dlatego ze przebiegały przez średnio napromieniowana strefę?
miałem taka sytuacje że stadem kotów które biegły przez ten most w dolinie mroku
Mohit
Kot

Dołączenie: 12 Kwi 2012, 22:27
Ostatnio był: 23 Maj 2016, 09:48
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 2

Reklamy Google

Postprzez Pangia w 10 Cze 2014, 12:57

Zapewne silnik gry na to nie pozwala.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez Krzyk19 w 10 Cze 2014, 15:05

Koty są tak słabe, że padają nawet od Makarova, więc to możliwe, ale jeszcze tego nie miałem.
Krzyk19
Tropiciel

Dołączenie: 25 Sty 2014, 19:48
Ostatnio był: 02 Sty 2018, 11:38
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 53

Postprzez Pangia w 10 Cze 2014, 15:06

Promieniowanie nie wpływa na zdrowie AI. Jakiś randomowy bug i tyle.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!

Za ten post Pangia otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Krzyk19.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez Sov_Maiar w 10 Cze 2014, 19:34

Okej, trochę pograłem i cóż, taka moja opinia:

Mod cudo, bardzo dobry freeplay.
Całkiem dobrze zrobiony system questów/respów/całej tej pustoty zony.
Miłe levelowanie, bardzo dobrze zrobieni towarzysze. Z początku nawet nikogo nie chciałem brać, ale cóż, spróbowałem i nie żałuję.
Fajnie rozwiązane zasoby/dokupowanie skrótów.

Jako granie samotnikiem bardzo miły gameplay, chociaż mimo wszystko trochę grindowo i masę się biega.

Ale same wojny frakcji słabiutkie. Nawet gdy ustawiłem sobie spawn moich na 90 a wrogów ponad na tysiąc... moi nic nie zdobywali (nawet jak im rozkazywałem, po prostu było za mało ludzi by wszystko zając). Praktycznie najlepsza taktyką było bieganie samemu i wyczyszczenie frakcji do zera.

Kilka pytań:
Jak zdobyć główną bazę czystego nieba? Trzeba po prostu dać swoich ludzi do osady rybackiej i następuje przemianka w bazie czystego nieba, tak jak w innych?
Gdy zostanie tylko moja frakcja, i ją wykoszę też do 0 to przestaną się też spawnic?
Po co jest aż tyle "niebieskich" samotników? Mają jakąś funkcję czy nie? Jeden do sprzętu, drugi od PDA, a trzeci?

I niestety mod strasznie ścina, ale tylko w "ludnych" lokacjach. Widać że te spawny są poustawianie, bo to takie średnie jest, nieważne czy mam ultra-low czy dość wysokie ustawienia, te ścinki mam cały calutki czas poprzez zgaduję, doczytywanie NPC'ów.

Z błędów:
Czasami wszystkie skrypty przestają działać, to tylko wczytywanie pomoże.
Przejscie między Agropromem a Bagnami... nie działa. Niewidzialna ściana. Od strony Agropromu.
Awatar użytkownika
Sov_Maiar
Stalker

Dołączenie: 09 Lip 2010, 20:02
Ostatnio był: 05 Lip 2021, 02:39
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 22

Postprzez Pangia w 10 Cze 2014, 20:00

Sov_Maiar napisał(a):Jak zdobyć główną bazę czystego nieba? Trzeba po prostu dać swoich ludzi do osady rybackiej i następuje przemianka w bazie czystego nieba, tak jak w innych?

Nie, do tamtego rejonu NPC nie mają dostępu, więc tam się chyba nic nie zmienia. Ale tak czy siak frakcja upada i się nie odrodzi w danej grze.

Gdy zostanie tylko moja frakcja, i ją wykoszę też do 0 to przestaną się też spawnic?

W sensie własną frakcję? Hm, chyba tego jeszcze nikt nie próbował.

Po co jest aż tyle "niebieskich" samotników? Mają jakąś funkcję czy nie? Jeden do sprzętu, drugi od PDA, a trzeci?

Był taki moment, że kto chciał mógł dostać swojego NPC w grze, stąd tylu niebieskich.

I niestety mod strasznie ścina, ale tylko w "ludnych" lokacjach. Widać że te spawny są poustawianie, bo to takie średnie jest, nieważne czy mam ultra-low czy dość wysokie ustawienia, te ścinki mam cały calutki czas poprzez zgaduję, doczytywanie NPC'ów.

Dokładnie to, nic z tym raczej nie poradzisz, bo po prostu silnik kuleje.

Przejscie między Agropromem a Bagnami... nie działa. Niewidzialna ściana. Od strony Agropromu.

W porównainu do wanilii teleporty są nieco bardziej odsunięte od map, ale chyba nikt nie zgłaszał, żeby tam było za daleko.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez Sov_Maiar w 10 Cze 2014, 21:01

Z Agropromem zrobiłem ss'y jak coś.

Widok z mapy:

Image

Screen "na" niewidzialnej ścianie na przejściu:

Image

I thnx za odniesienie się.
Awatar użytkownika
Sov_Maiar
Stalker

Postprzez Idealny w 10 Cze 2014, 22:44

Jeśli dobrze pamiętam, to musisz zostać przyjacielem samotników (rób u nich zadania) i wtedy u Romana w Składzie będziesz mógł kupić pendrajwy z mapami drogi właśnie z Agro na Bagna, Jantar - Baza wolności (zapomniałem jak nazywa się lokacja w której siedzi Wolność :facepalm: ) itd. Ale musisz być samotnikiem, ponieważ jeśli będziesz członkiem frakcji to nie będziesz mógł z nich korzystać, ponieważ frakcja nie zezwala :x. Także nie popełnij mojego błędu i nie kupuj pendrajwa jako członek frakcji, bo będziesz mógł je co najwyżej o kant zony potłuc :x.
Awatar użytkownika
Idealny
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2012, 15:24
Ostatnio był: 04 Sty 2018, 20:55
Miejscowość: Kordon
Kozaki: 32

Postprzez Sov_Maiar w 11 Cze 2014, 01:44

A to dziwna sprawa.
Kupiłem jako samotnik, ale z wszystkich innych przejść korzystam jako nie-samotnik, tylko to jedno mi nie działa.
Że je "posiadam" to widać na mapie że jest znacznik przejścia.

Tak czy siak jutro sprawdzę dokładnie, bo może faktycznie taka reguła jest a mi się coś uzbdurało, i wszystkie te kupione być może są zablokowane odkąd jestem Najemnikiem.
Awatar użytkownika
Sov_Maiar
Stalker

Postprzez Kosma w 11 Cze 2014, 16:43

smoq2 napisał(a):W nowej wersji dojdą:

- Patrole Naukowców
- Patrole Wojskowych Stalkerów
- Misja Eskorty
- Powolne leczenie apteczek
- Możliwość podleczenia się u medyków własnej frakcji (buff na zdrowie)
- Zmniejszenie przyśpieszenia czasu do 1:1 albo 1:2.
- (Tutaj jeszcze nie jestem pewien) Przyśpieszenie symulacji Alife przy spaniu/czekaniu/podróżowaniu między mapami
- Baza Oporu na Stacji Pojazdów

Żadnych niespodzianek nie ma, bo nie ma sensu testowania czegoś, o czym się nie wie. :)

To będzie dodane, czy nie? ( nie chce mi się przewracać 400 stron tematu)
Image

Nic nie warte znajomości, po czasie tracą wartość
u mnie z ludźmi jak z rapem - nie ilość tylko jakość.

Image
Awatar użytkownika
Kosma
Stalker

Dołączenie: 04 Cze 2014, 17:30
Ostatnio był: 20 Wrz 2014, 21:38
Miejscowość: Tak, chcę mieć w profilu
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 13

Postprzez Idealny w 11 Cze 2014, 17:20

Awatar użytkownika
Idealny
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2012, 15:24
Ostatnio był: 04 Sty 2018, 20:55
Miejscowość: Kordon
Kozaki: 32

Postprzez Kosma w 11 Cze 2014, 18:24

Znam to, ale nie o to się pytałem.
Image

Nic nie warte znajomości, po czasie tracą wartość
u mnie z ludźmi jak z rapem - nie ilość tylko jakość.

Image
Awatar użytkownika
Kosma
Stalker

Dołączenie: 04 Cze 2014, 17:30
Ostatnio był: 20 Wrz 2014, 21:38
Miejscowość: Tak, chcę mieć w profilu
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 13

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości