[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez MrFler w 19 Maj 2014, 14:59

Wybaczcie jeśli powielę pytanie ale miałem dziwny problem...
Instalowałem ostatnio TFW... Jako że sprzęt mam już nieco leciwy (muszę grać na najniższych ale tragedii nie ma), chciałem zainstalować wersję Lite... Odpalam grę, pokazuje się okienko startowe i po chwili gaśnie... Bez loga czy errora... I tak 10 razy... Przeinstalowałem moda z Atmosfear, działa...
Oryginalny Stalker CN 1.5.10, TFW 3.8 + wszystkie fixy...
If you see the flash, it's already too late...
"Go out there and give them hell, you were born to do this"
S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky The Faction War - Kompani - skąd i kiedy "zdobyć" http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=48&t=9412&start=7956#p274865
Awatar użytkownika
MrFler
Stalker

Dołączenie: 30 Paź 2011, 15:12
Ostatnio był: 03 Paź 2024, 13:30
Miejscowość: Złocieniec
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 21

Reklamy Google

Postprzez Asaimp w 19 Maj 2014, 16:03

Może masz uszkodzone archiwum?
Ostatnio edytowany przez Asaimp, 19 Maj 2014, 20:17, edytowano w sumie 1 raz
"Nic nie jest prawdziwe. Wszystko jest dozwolone."
Image
Awatar użytkownika
Asaimp
Stalker

Dołączenie: 02 Maj 2014, 08:49
Ostatnio był: 16 Sie 2014, 16:05
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 10

Postprzez Mohit w 19 Maj 2014, 16:05

Witajcie :)
mam pytanie odnośnie tego:
:

SERWER: Wczytywanie symulatora Alife...
* phase time: 3 ms
* phase cmem: 115084 K
Wczytywanie zapisanej gry "xxxxxx_quicksave.sav"...
* Loading spawn registry...
* 11002 spawn points are successfully loaded
* Loading objects...
* 28519 objects are successfully loaded
stack trace:

001B:027E1290 xrGame.dll
001B:027E165B xrGame.dll

wyskakuje mi niestety takowy błąd przy próbie wczytania jakiegokolwiek ave`a, już nie ważne czy normalnego, czy tego z tfw, czy quikcsave`a, problem pojawił się wczoraj, dodam że dzisiaj rano reinstalowałem grę oraz moda i niestety mam nadal problem ze wczytaniem gry, odpalenie gry na nowo działa, ale to się mija nieco z celem.

Wersja gry 1.5.10, TFW 3.8 to najnowsze, + fixy żeby nie było, ten problem ma po raz pierwszy, zawsze wywalało mi z LUA, ale tamto jest nie istotne.
Mohit
Kot

Dołączenie: 12 Kwi 2012, 22:27
Ostatnio był: 23 Maj 2016, 09:48
Kozaki: 2

Postprzez RadekNioch w 19 Maj 2014, 16:08

<post do usunięcia>
Ostatnio edytowany przez RadekNioch, 19 Maj 2014, 22:55, edytowano w sumie 1 raz

Za ten post RadekNioch otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Wojak, Pangia,
Negative Asaimp, Kenzelek.
Awatar użytkownika
RadekNioch
Łowca

Dołączenie: 28 Lip 2013, 06:31
Ostatnio był: 12 Maj 2019, 01:59
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 55

Postprzez Pangia w 19 Maj 2014, 16:13

Asaimp napisał(a):Reinstaluj grę, jeśli masz taką możliwość. Przez tyle lat nikt nie miał problemów z Atmosem, a tu nagle dwie osoby. :facepalm:

Nie no, ja też miałem problem z AF3, bo pożerał klatki na sekundę jak grubas słodycze, ale i tak wolę waniliową pogodę. I kłania się czytanie ze zrozumieniem: tam jest problem z wersją Lite.
RadekNioch napisał(a):A może tak wstawić loga?

A kliknąłeś w spojler, geniuszu?

@Mohit – mi TFW psuło zapisy, gdy zapisywałem zapisami z konsoli, ale po logu widzę, że to nie to. Cóż, całkiem prawdopodobne, że z jakiegoś nieokreslonego powodu mod popsuł save'y.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez MrFler w 21 Maj 2014, 15:42

Nie mam problemu z Atmosfear, gra działa, ale z racji słabego sprzętu wolałbym wersję Lite... Sęk w tym, że mimo iż archiwum jest w pełni sprawne (pobierane kilka razy na różnych komputerach), wersja Lite nie chce działać :/...
S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky The Faction War - Kompani - skąd i kiedy "zdobyć" http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=48&t=9412&start=7956#p274865
Awatar użytkownika
MrFler
Stalker

Postprzez Pangia w 21 Maj 2014, 15:55

Nie jestem w stanie doradzić nic, co miałoby dla mnie sens… Z którego linka pobierałeś? Ja brałem zawsze z lokalnego downloadu, nawet ostatnio pobierałem, bo stwierdziłem, że może znowu coś pogrzebię, ale jednak mi się na razie nie chce :P
A, no i jak instalujesz, to instaluj gdzieś poza grą i później sobie gamedatę przenieś ręcznie; niby powinno dobrze działać i tak, ale cholera wie, co tam może instalatorowi odwalić.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez Asaimp w 21 Maj 2014, 19:47

Ja mam ręcznie dodawane fixy i moda z mirrora #2 i wszystko dziala ;p jedyny błąd miałem, gdy nie odinstalowalem atmosfear i musialem od nowa gre instalowac przez to. ;(
"Nic nie jest prawdziwe. Wszystko jest dozwolone."
Image
Awatar użytkownika
Asaimp
Stalker

Dołączenie: 02 Maj 2014, 08:49
Ostatnio był: 16 Sie 2014, 16:05
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 10

Postprzez MrFler w 21 Maj 2014, 20:10

No ja ściągałem z mirror #1, bo był z fixami razem... Spróbuję tej osobnej instalacji, może to coś da...
Awatar użytkownika
MrFler
Stalker

Postprzez Eros w 23 Maj 2014, 00:14

Po zostaniu samotnikiem mogę się jeszcze zdecydować na jakąś frakcję czy wymagana nowa gra?
Awatar użytkownika
Eros
Kot

Dołączenie: 28 Paź 2013, 00:55
Ostatnio był: 27 Gru 2018, 03:02
Kozaki: 7

Postprzez Wiewi0r w 23 Maj 2014, 00:24

Alkochochlik napisał(a):Po zostaniu samotnikiem mogę się jeszcze zdecydować na jakąś frakcję czy wymagana nowa gra?

Oczywiście, że możesz się przyłączyć. Ale jeżeli już, to walczysz do końca w danej frakcji, albo zaczynasz nową grę. ;)
Things are going to get unimaginably worse, and they are never, ever, going to get better.
- K.V.
Za Wilkiem nawet w ogień skoczę.
Попутного ветра!

Za ten post Wiewi0r otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Eros.
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Dołączenie: 27 Maj 2013, 22:33
Ostatnio był: 24 Sty 2018, 17:29
Miejscowość: Warszawa/Częstochowa
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 164

Postprzez Pangia w 23 Maj 2014, 14:09

Wiewi0r napisał(a):Oczywiście, że możesz się przyłączyć. Ale jeżeli już, to walczysz do końca w danej frakcji, albo zaczynasz nową grę. ;)

Albo masakrujesz pobratymców z frakcji i dajesz się z niej wyrzucić.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość