[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez _zapalony w 08 Maj 2014, 23:27

A ja już przestałem dawno sobie smażyć, od czego mam importowaną kukurydzę :E W głowie się przewraca od tego szmalu.

Boli mnie naprawa mojego pierwszego ubranka, mianowicie Świtu, którego mam na poziomie troszkę poniżej 50%, a żeby go naprawić musiałbym wydać tyle ile kosztuje nowy :) Miło by było zdjąć z jakiegoś trupka nawet i 5% pancerz i użyć do naprawy swojego.
Awatar użytkownika
_zapalony
Kot

Dołączenie: 17 Kwi 2014, 23:07
Ostatnio był: 21 Lut 2020, 22:08
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 2

Reklamy Google

Postprzez alex_dragon w 08 Maj 2014, 23:33

@ bartibar

Trzeba byłoby poczekać na wypowiedź twórców Misery, nie znalazłem nic w żadnym schowku o podobnej zawartości którą wkleiłeś. Trudno mi się wypowiedzieć w tej sprawie.

Test: SIG snajperski vs AS WAL zrobiony.
Oczywiscie nie dało się go zrobic w 2 minuty bo napatoczyły mi się 4 grupy: bandyci, najemnicy, snorki, bandyci w tej kolejnosci wiec znowu miałem ponad 130 kg do noszenia.
Ale do rzeczy.

- Testowałem karabiny strzelając najpierw "na pusto" czyli nie do NPC/mutantów ale sprawdzając jaki strzał jest cichszy. Wg mnie ciszej strzela SIG.
- Następnie strzelanie do NPC i sprawdzanie reakcji - w obu przypadkach reakcja identyczna, Stalker zdjął karabin i zaczął się rozgladać, zobaczył ze to ja i mnie zignorował.
- Test na nieprzyjaznych NPC sie przeciagnął - SIGiem zdejmowałem ich po kolei i mnie nie słyszeli, ja byłem skulony pod dziwgiem na platformie a gdy zacząłem strzelać z AS VAL mnie zlokalizowali. (Ten test do końca nie jest miarodajny gdyz moze mnie po prostu "wyczuli", następnym razem zrobie test od początku czyli sprawdze jak reagują przy SIGu i potem wgram gre i sprawdze jak reaguja przy AS WAL.

Ja jednak zostanę przy moim wypasionym AK 47 z tłumikiem i celownikiem.
Powód jest prosty - jest tani w uzyciu. Amunicja do AK jest w co 2-3 trupie, do emek w co 4-5.
Jakbym miał wydawać kase na ammo to bym chyba juz zbankrutował a tak mam zachomikowane 1,5 tys amunicji przeciwpancernej do AK i ok 1,2 tys amunicji natowskiej do SIGa.
A SIGa mozna zdobyc na najemnikach - dziś zdobyłem następnego i to w niezłym stanie ok 45% chyba.

@ _zapalony
Co do naprawy to proponuje poszukać jakiegoś zestawu naprawczego i go naprawić, pokombinuj z tym co ma Brodacz i sprawdź, powinno cie wynieść taniej niz naprawa u Kardana.
Ponadto niezłą opcja jest naprawa ZA kazdym razem jak wracasz wtedy cena jest znacznie niższa.

pozdr Adam
alex_dragon
Tropiciel

Dołączenie: 12 Kwi 2014, 16:28
Ostatnio był: 17 Paź 2017, 01:31
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Kozaki: 30

Postprzez Wiewi0r w 09 Maj 2014, 00:19

@ Don Wano, grasz kim? Jeżeli twój "skaut" to recon, to będziesz miał ciężkie życie w tych pancerzach. W pierwszej grze straciłem tak 80k na Kombinezon Czystego Nieba. Za przyzwyczajenia z podstawki się płaci.
Things are going to get unimaginably worse, and they are never, ever, going to get better.
- K.V.
Za Wilkiem nawet w ogień skoczę.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Dołączenie: 27 Maj 2013, 22:33
Ostatnio był: 24 Sty 2018, 17:29
Miejscowość: Warszawa/Częstochowa
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 164

Postprzez _zapalony w 09 Maj 2014, 01:52

@alex wiem wiem, teraz pilnuje i cały ekwipunek naprawiam zaraz po każdym powrocie do bazy za grosze :) No ale ze Świtem nie wiedziałem i jest jaki jest, na naprawę w jakikolwiek sposób kasy mi szkoda i czaję się na jakiś nowy strój, może egzo gdzie kiedyś zobaczę? :) Żałuję że sprzedałem kiedyś uszkodzoną zbroję powinności :/

A ogólnie to właśnie chciałem w końcu wyczyścić tartak, ale tradycyjnie na wieży łapie mnie emisja. Nie chcę biec do domku, więc używam antybiotyku który ma mi pozwolić przetrwać emisję.... i jak zwykle nic się nie dzieje, a major umiera. Rozumiem że to nie działa i działać nie będzie? Czy może jest jakaś opcja żebym sobie to w plikach włączył?
Przyznam szczerze, że zniechęcony idę spać... :facepalm:
Awatar użytkownika
_zapalony
Kot

Postprzez Wiewi0r w 09 Maj 2014, 06:59

@ zapalony, jeden antybiotyk nie wystarcza do przeżycia. Potrzebujesz trzech, o ile dobrze pamiętam. Ot, smaczek :P
Things are going to get unimaginably worse, and they are never, ever, going to get better.
- K.V.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Postprzez _zapalony w 09 Maj 2014, 10:33

@Wiewi0r no co za ironia! kiedyś gdzieś przeczytałem że po 3 przetrwanych w ten sposób emisjach już przy kolejnych nie trzeba będzie się chować ani nic brać, prawda?
Awatar użytkownika
_zapalony
Kot

Postprzez Wiewi0r w 09 Maj 2014, 14:17

Ja wiem czy od razu ironia?
W oryginalnym CoP, po przeżyciu trzech emisji na antybiotyku dostajesz takiego aczika, tru.
W Misery - nie wiem jak to działa, nie miałem tyle antybiotyku :P Po co wydawać kasę u handlarzy, kiedy lepiej kupić QRS, chabar w razie czego odpiąć i uciekać gdzie pieprz rośnie. ;)

Ale owszem, wcześniej pisano w temacie, że do przeżycia jednej emisji potrzebne są trzy leki.
- K.V.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Postprzez Beziele w 09 Maj 2014, 21:08

No jaki zły ktoś, nie da mi wejść na tartak, bo pole psioniczne mnie zjada. Cóż, z biegem czasu dam radę tam wejsć i tego ktosia wykurzć. A miałem chrapkę na kanister benzyny z jednej ciężarówki w środku ;x Boże, jestem taki chytry na tą amunicje, że poluje na dziki i mięsacze nożem xd
Image
Awatar użytkownika
Beziele
Stalker

Dołączenie: 25 Gru 2011, 09:22
Ostatnio był: 15 Lis 2014, 09:55
Miejscowość: Okolice Lublina
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 6

Postprzez Szewczenko w 09 Maj 2014, 22:33

To już lepiej będzie zainwestować w Dwururkę, i śruty:P, tani i szybki sposób na uzbieranie w 4 godziny 40k :P. Wiem, że jeśli ktoś przechodzi na importowane żarcie, jest bardzo fajnie ale muszę zaznaczyć, że jeśli chce ktoś dorobić warto smażyć mięso upolowanych zwierząt(od mięsaczy w górę)
Masz pytania dotyczące Snajpera?? Pisz na PRIV postaram się jak najszybciej odpisać.
Szewczenko
Stalker

Dołączenie: 26 Sty 2014, 16:00
Ostatnio był: 09 Sie 2016, 15:54
Miejscowość: Jarosław
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 17

Postprzez Beziele w 09 Maj 2014, 22:55

Szczerze to troszkę śrutu mam, strzelbę jakąś też. Jedyna wada, że gdzie nie pójde oczywiście spotkam bandytów. A to siła wyższa, żeby jakoś ich zabić. Nie ważne jak, ważne żeby ładny łup był xd SKS'a wymieniłem na AKM'a, bo lekko mi się mój kochaniutki karabinek zniszczył i co dwa strzały się zacinał. W sumie rozkminiam, czy brać celowniczek x5 czy x1.5. Ta, wielkie problemy życiowe nieudolnego stalkera, który lata z nożem. :facepalm: Teraz nachomikuje troszkę na jakąś porządniejszą broń z większym przebiciem pancerza.
Image
Awatar użytkownika
Beziele
Stalker

Dołączenie: 25 Gru 2011, 09:22
Ostatnio był: 15 Lis 2014, 09:55
Miejscowość: Okolice Lublina
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 6

Postprzez Szewczenko w 09 Maj 2014, 22:59

Wystarczy dobra amunicja, ja np samym Fortem załatwiam ludzi w Egzo. Jak na razie W ZUO mi nie idzie z Najemnikami bo mam śrutówkę, i Forta jest ciemno a ja nie mam czołówki:P a cofnąć w zapisie nie zamierzam i się tłukę z nimi tak.
Masz pytania dotyczące Snajpera?? Pisz na PRIV postaram się jak najszybciej odpisać.
Szewczenko
Stalker

Dołączenie: 26 Sty 2014, 16:00
Ostatnio był: 09 Sie 2016, 15:54
Miejscowość: Jarosław
Kozaki: 17

Postprzez Don Wano w 09 Maj 2014, 23:33

Wiewi0r napisał(a):@ Don Wano, grasz kim? Jeżeli twój "skaut" to recon, to będziesz miał ciężkie życie w tych pancerzach. W pierwszej grze straciłem tak 80k na Kombinezon Czystego Nieba. Za przyzwyczajenia z podstawki się płaci.

Tak gram zwiadowcą. Szczególnie mi chodzi o obsługę. Pancerz wyrobi się na płytkach kevlarowych. Wiem, że Beryl nie dla mnie, a z Bułatem się jeszcze nie spotkałem. A pancerze z frakcji?
Ostatnio edytowany przez Don Wano, 09 Maj 2014, 23:38, edytowano w sumie 1 raz
"Człowieka poznaje się po jego języku"
Awatar użytkownika
Don Wano
Stalker

Dołączenie: 21 Mar 2014, 19:41
Ostatnio był: 26 Gru 2016, 17:36
Miejscowość: Opole
Frakcja: Wolność
Kozaki: 4

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości