[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Szewczenko w 05 Maj 2014, 22:50

Rzucasz granat a oni sami rzucą granatami często załatwiając przy tym swojego, albo strzelają do siebie od tak.
Masz pytania dotyczące Snajpera?? Pisz na PRIV postaram się jak najszybciej odpisać.
Szewczenko
Stalker

Dołączenie: 26 Sty 2014, 16:00
Ostatnio był: 09 Sie 2016, 15:54
Miejscowość: Jarosław
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 17

Reklamy Google

Postprzez bartibar w 05 Maj 2014, 23:02

Czekaj panie, bo zaciekawiła mnie ta ich taktyka. Czyli, że oni rzucają granaty w miejsce wybuchu/szelestów/kroków?
Wogóle, to dziś odkryłem jak skurczybki umieją rzuczać granatami, nawet bandyci. Sami olimpijczycy. Prosto pod nogi. A ja to dupa, se granaty lecą uj wie gdzie.
bartibar
Stalker

Dołączenie: 29 Gru 2012, 15:10
Ostatnio był: 28 Sty 2016, 11:51
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 2

Postprzez Szewczenko w 05 Maj 2014, 23:05

można ich skłonić do takich zachowań, sam często korzystam z takich rozwiązań, dlatego trzeba się ruszać i jak słyszysz granat nie biec tylko paść jak najniżej się da 50% procent na przeżycie jeśli granat jest obok.
Masz pytania dotyczące Snajpera?? Pisz na PRIV postaram się jak najszybciej odpisać.
Szewczenko
Stalker

Postprzez bartibar w 05 Maj 2014, 23:08

No jak narazie dla mnie granaty to najbardziej wkur*iająca umiejętność wśród przeciwników, więc dzięki za radę. Choć jak już o tym powiedziałeś to nagle zaczęło się wydawać dość logiczne, że odłamki lecą "na jakiejś" wysokości.
bartibar
Stalker

Dołączenie: 29 Gru 2012, 15:10
Ostatnio był: 28 Sty 2016, 11:51
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: TRs 301

Postprzez Szewczenko w 05 Maj 2014, 23:13

To zależy jaki ci rzuci pod nogi.

Do tej pory spotkałem się z Trzema granatami

Odłamkowym-Najlepiej paść, i nie wstawać tylko cofać się w przeciwną stronę od usłyszanego stuknięcia o podłogę(Lepiej sprawdzić jak ma się słuchawki założone)
Hukowy- Głównie robi zamęt bo jest najtańszy i nie ma jak się przed nim schować, bo odłamki jedyne jaki lecą jest to obudowa, a reszta to uderzenie przez wybuch i falę dźwiękową.
Zapalający-W ręce go miałem ale z odłamka dostałem i drugi raz już go nie dostałem. I za wiele nie powiem o jego zastosowaniu.

Odłamkowy-Najlepiej używać na otwartych przestrzeniach, lub wrzucać do pomieszczeń, na przeczyszczenie.
Hukowy- Jeśli chcesz rzucić granat w pomieszczeniu gdzie ty też jesteś możesz śmiało go użyć.
Zapalający-Nie testowałem.
Szewczenko
Stalker

Postprzez _zapalony w 05 Maj 2014, 23:25

Mam pytanko odnośnie Misery.

Jako iż jestem całkowicie zielony w kwestii modowania i tego typu spraw, chciałem się was zapytać, czy jest możliwość dogrania do Misery jakiegoś innego moda i tu chodzi mi szczególnie o jakikolwiek mod wprowadzający do rozgrywki pojazdy, ktorymi można jeździć.

I w sumie miałbym jeszcze drugie pytanko, prosto z mojego leniwego serca.

Przeczytałem w poprzednich postach, że jedynie jakiś Stig czy coś w tym stylu, w każdym razie snajpa jedyna, która ma działający tłumik. Czy jest jakaś kryjówka gdzie ją mogę znaleźć? Czy jedynie mogę przyfarcić i zdobyć na innym człeku?
Awatar użytkownika
_zapalony
Kot

Dołączenie: 17 Kwi 2014, 23:07
Ostatnio był: 21 Lut 2020, 22:08
Ulubiona broń: Sniper SGI

Postprzez Szewczenko w 05 Maj 2014, 23:28

Po co ci w CoP pojazdy?? Nie jestem pewien ale u Żwawego powinien być.
Szewczenko
Stalker

Postprzez _zapalony w 05 Maj 2014, 23:53

Pytasz po co, ale mi nie chodzi o to, że ich do czegoś potrzebuję, po prostu przeczytałem o modach które to dają, a chciałbym spróbować wszystkiego. Nie wiem nawet jak to wygląda, czy jest to praktyczne, przydatne czy totalnie na pokaz, więc chciałbym sam się o tym przekonać. A pytam czy zadziała coś z Misery, ponieważ w to gram i nie chcę zmieniać na nic innego.
Awatar użytkownika
_zapalony
Kot

Postprzez Szewczenko w 05 Maj 2014, 23:56

Chodziłeś po Zatonie?? Nie masz drug więc tylko rosomak mógłby cokolwiek zdziałać,
raczej nie bo misery gryzie się z innymi musisz wtedy pliki ręcznie kopiować do misery czy jakoś tak, nie mogą być dwie osobne paczki.
Szewczenko
Stalker

Postprzez _zapalony w 06 Maj 2014, 00:12

No i o to mi chodziło, dzięki za odpowiedź :E Czyli nie pojeżdżę po zonie, trudno, kiedyś sobie pogram jak się znudzi Misery.

A drogi są w zatonie, może nie jakoś super przydatne szlaki by były no ale są! :D
Awatar użytkownika
_zapalony
Kot

Postprzez Szewczenko w 06 Maj 2014, 00:14

Nie prościej pograć w Cień Czarnobyla??? z Modem i tam bez problemu możesz rozbijać się autami(I jest na to miejsce)
Szewczenko
Stalker

Postprzez _zapalony w 06 Maj 2014, 00:35

Właśnie kilka dni temu pierwszy raz odpalilem Cień, nawet pobrałem od razu mody Atmosheric z Dotykiem Tutenhama czy jakoś tam, coby graficznie upodobnić do jesiennej zniszczonej szarości Misery ale szczerze mówią pograłem kilka godzin i odstawiłem. Przede wszystkim dlatego, że nie wiem czemu, ale mam o wiele mniej FPSów i częste ścinki, choć to przecież jest wcześniejsza część gry, czyli powinna działać sprawniej. No i jakoś całe menu eq, mapa itp zbyt różnią się od Zewu :)

I tak jak byłem już lekko znudzony Misery, tak po chwilowej przygodzie z Cieniem z powrotem nabrałem ochoty na nią.

Za ten post _zapalony otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive vandr.
Awatar użytkownika
_zapalony
Kot

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości