[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez Asaimp w 04 Maj 2014, 18:43

Cholera jasna ciasna. Mam nadzieję, że wersja 3.9 ograniczy się do 700MB? Bo jak nie, to ja za nową wersję dziękuję.
"Nic nie jest prawdziwe. Wszystko jest dozwolone."
Image
Awatar użytkownika
Asaimp
Stalker

Dołączenie: 02 Maj 2014, 08:49
Ostatnio był: 16 Sie 2014, 16:05
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 10

Reklamy Google

Postprzez Pangia w 04 Maj 2014, 18:55

Jak TFW już teraz waży prawie 1 GB (przynajmniej tak orientacyjnie odejmując rozmiar tekstur broni pobranych z neta), to nie wiem skąd miałoby zniknąć te 300 MB.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez Asaimp w 04 Maj 2014, 19:25

Chyba coś ci się popieprzyło, bo ja mam wersję 3.8 i waży 450 mb :E
Image
Awatar użytkownika
Asaimp
Stalker

Postprzez smoq2 w 04 Maj 2014, 19:50

A czemu to jakiś wielki problem ile waży? Żyjemy w czasach, gdzie pobranie 1 GB nie powinien stanowić żadnego problemu. Chyba że problem leży gdzieś indziej...
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Postprzez Asaimp w 04 Maj 2014, 20:01

Żadnego problemu? ja mam download 250kb/s czasem 500kb/s a pobranie wersji 450mb trwało około półtorej godziny.
LTE do miejsca gdzie mieszkam nie dociera. A szkoda. :(
Image

Za ten post Asaimp otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Mraurgorn19.
Awatar użytkownika
Asaimp
Stalker

Postprzez Pangia w 04 Maj 2014, 20:33

To straszne. Ja mam 100 kB/s i jakoś przeżyłem.
Nie stwarzaj problemów tam, gdzie ich nie ma.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez Kalashnikov w 04 Maj 2014, 20:47

Modyfikacja jest wyśmienita, a trochę ważyć ma prawo, bo rozwiązania które w niej są zawarte mają bardzo dobry przekład w grze i jest to dosyć skomplikowany mechanizm.
@Asaimp, gdyby ci zależało to byś pobrał nawet ten 1 GB.
Image Image Image
Awatar użytkownika
Kalashnikov
Stalker

Dołączenie: 15 Maj 2013, 19:59
Ostatnio był: 25 Sty 2019, 19:42
Miejscowość: Wrocław
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 14

Postprzez Idealny w 04 Maj 2014, 22:07

Zawsze możesz iść do kolegi lub koleżanki (ja bym wybrał koleżankę :E ) i tam ściągnąć.

Za ten post Idealny otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive chciwiec.
Awatar użytkownika
Idealny
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2012, 15:24
Ostatnio był: 04 Sty 2018, 20:55
Miejscowość: Kordon
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 32

Postprzez igla2008 w 04 Maj 2014, 23:10

Prawie wszystkie pomysły które podrzucił nowy kolega, były już wymienione. Nie wiem czy jest sens pisać po raz setny i błędach i problemach TFW. Jest ich mnóstwo. Wyjdzie nowa wersja będziemy mogli porozmawiać o nowych pomysłach.

Co do zamiany postaci, nie absolutnie nie, to co zaproponowałeś jest nielogiczne. Jak major FSB mógł być stalkerem w Zonie i jednocześnie awansować na taki stopień? To się kupy nie trzyma.. Owszem pewnie był kiedyś w Zonie ale to jest opowieść na zupełnie innego moda.
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 02 Paź 2024, 07:56
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 48

Postprzez smoq2 w 05 Maj 2014, 00:18

Zaimplementowałem tą dll z ulepszoną LuaJIT. Wszystko śmiga lepiej. Opisy bugów w raportach nareszcie dają tak z 40% pomocnych informacji a nie 10%.

Jutro walczymy z pakietem danych!

A tak na marginesie, to muszę naprawić architekturę pakietu żeby NPC mogli sobie bezproblemowo zmieniać pancerze. Dla kompanów musiałem napisać skomplikowany system, którego nie mogę zastosować do "zwykłych" NPC.

Zostaje tylko to, i można wypuszczać moda z działającą ekonomią i dwukrotnie rozbudowanym alife.

Będzie gitarka! :D
Ostatnio edytowany przez smoq2, 05 Maj 2014, 12:58, edytowano w sumie 1 raz
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Postprzez Asaimp w 05 Maj 2014, 09:12

Pangia napisał(a):To straszne. Ja mam 100 kB/s i jakoś przeżyłem.
Nie stwarzaj problemów tam, gdzie ich nie ma.

Mam problem, bo pobieram w tajemnicy przed starymi. Bo potem to pieprzą "Ahh te twoje Jutuby, tylko transfer nam niszczysz". Jak przeprowadzę się na górę to założę hasło na laptopa i będę pobierał nawet te dwa giga
Image
Awatar użytkownika
Asaimp
Stalker

Postprzez Gandzia w 05 Maj 2014, 11:25

Z reguły internet bezprzewodowy od telekomunikacyjnych firm ma w nocy darmowe pobieranie. Może Ty też.

A tak ogółem, to się jakieś rzeczy nieprawdopodobne dzieją! LA wyszło, smoqu powrócił i wznowił prace. Stalker wraca do łask :E
Image
Image
Awatar użytkownika
Gandzia
Tropiciel

Dołączenie: 26 Mar 2010, 14:46
Ostatnio był: 15 Gru 2016, 22:42
Miejscowość: Kujwdupie
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 9

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości