[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez M3Fis70 w 02 Maj 2014, 14:00

Na rany Chrystusa. Chodzi o to, że nawet nie mam jak zacząć misji na Szewczence. CZEMU? Bo kastet zginął gdy ochraniałem Morgana dla Sowy. A na Szewczence od tego czasu nie ma już Stalkerów. Ku♥wa czyli zwaliłem fabulę i muszę lecieć jeszcze raz...
Dobry mutant, to martwy mutant.
Tajne zaszyfrowane inforamcje
:

Kovek to ciągle pauka
Awatar użytkownika
M3Fis70
Weteran

Dołączenie: 08 Kwi 2010, 20:34
Ostatnio był: 23 Lip 2019, 10:04
Miejscowość: Brzydgoszcz/Posen
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 76

Reklamy Google

Postprzez Pangia w 02 Maj 2014, 14:40

M3Fis70 napisał(a):Chodzi o to, że nawet nie mam jak zacząć misji na Szewczence. CZEMU? Bo kastet zginął gdy ochraniałem Morgana dla Sowy.

A czy ty rozumiesz, że nie jest to możliwe, bo najpierw jest zadanie na Szewczence? Chyba, że czekałeś ch♥j nie wie ile z wzięciem tego zadania, to wtedy jest całkiem spora szansa, że stalkerzy ze statku zdążyli już zginąć. A wtedy to zadanie przepada i tyle.
A Przyjaciela Stalkerów dostajesz od reputacji, a ta jest inaczej naliczana w Misery (ludzie mówili, że po zrobieniu już pierwszego zadania dla danej frakcji otrzymywali status jej przyjaciela i ustawiało tych drugich jako wrogów).
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez SkullDagger w 02 Maj 2014, 20:20

Luuudzie!!! Wiem czemu Noe ginie. Szedłem sobie koło jego barki, patrze a Stalkerzy w niego strzelają. Wiem że do niego stąd że pojawiają sie jego wypowiedzi na ekranie. Jest on oznaczony jako naukowiec więc nie wiem czemu do niego strzelają.
I5-3570K 3,40Ghz 3,80Ghz in Turbo
GA B75M-D3V GoodRam 8GB 1600Mhz
GTX 660 2GB Win 7 64bit
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Dołączenie: 26 Sie 2011, 01:04
Ostatnio był: 14 Lis 2024, 23:32
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 63

Postprzez M3Fis70 w 02 Maj 2014, 20:23

@Pangia
Pięknie ty też nie widziałeś tej misji. Okej to łopatologicznie.
:

ZANIM ZAGADAŁEM DO SUŁTANA CZY KOGOKOLWIEK INNEGO, POSZEDŁEM DO SOWY. DAŁ MI ZADANIE NA NAJEMNIKÓW W OCZYSZCZALNI. JAK JE ZROBIŁEM I WRÓCIŁEM DO NIEGO BY ODDAĆ. ZNOWU ZAPYTAŁEM GO GO O MISJE "CZEGO" I DAŁ MI MISJĘ OCHRONY MORGANA (MYŚLĘ SOBIE WTF? WHATEVA HAJS SIE LICZY). POSZEDŁEM, KASTET BYŁ Z BANDYTAMI I ZAATAKOWALI NAS STALKERZY. KASTET ZGINĄŁ STALKERÓW ZABIŁEM. A MORGANA DLA PDA SAM ZAJUMAŁEM. I POTEM IDĘ DO SUŁTANA PO OPCJĘ ATAKU SZEWCZENKI. A TAKIEJ OPCJI NIE MA, NICHT, FINITO, NIE MA. A SZEWCZENKO WYLUDNIAŁA.
Ot co, o co mi chodzi. teraz rozumiesz?
Zwaliłem fabułę. I wykluczyłem osiągnięcie.
A co do opcji wybicia stalker'ów na Szewczence. Nie ma ch♥a bo przechodziłem przez Szewczenkę wracając z oczyszczalni i byli. A po tej misji dla Sowy WYPAROWALI.
Dobry mutant, to martwy mutant.
Tajne zaszyfrowane inforamcje
:

Kovek to ciągle pauka
Awatar użytkownika
M3Fis70
Weteran

Dołączenie: 08 Kwi 2010, 20:34
Ostatnio był: 23 Lip 2019, 10:04
Miejscowość: Brzydgoszcz/Posen
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 76

Postprzez Pangia w 02 Maj 2014, 20:37

No to czyli twoja wina, bo czekałeś za długo i mutanty wyrżnęły załogę Szewczenki i najemnicy nie mają nic do tego.
M3Fis70 napisał(a):A po tej misji dla Sowy WYPAROWALI.

Nie ma takiej opcji. Jeszcze takich cudów nawet w Misery nie było.
Czemu u ciebie zawsze te Stalkery tak barwnie działają? Wszystkim gra w miarę dobrze, tylko u ciebie wiecznie jakieś cuda nie z tej ziemi :P
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez Wiewi0r w 02 Maj 2014, 20:59

Pangia napisał(a):A Przyjaciela Stalkerów dostajesz od reputacji, a ta jest inaczej naliczana w Misery (ludzie mówili, że po zrobieniu już pierwszego zadania dla danej frakcji otrzymywali status jej przyjaciela i ustawiało tych drugich jako wrogów).

I tak i nie - Przyjaciela Stalkerów dostajesz normalnie, za questy Brodacza na Zatonie - przeciwwagą jest Kingpin. Kumplowanie się z Wolnością/Powinnością na Stacji Janów jest naliczana tak jak piszesz, czyli miłość/nienawiść od pierwszego wejrzenia. ;) Ja svobodien... :P

Co do Szewczenki-statku, możliwe, że wyparowali - zepsułeś M3Fis70 oskryptowaną kolejność i może gra zaliczyła ich jako "dedniętech" :?:
Things are going to get unimaginably worse, and they are never, ever, going to get better.
- K.V.
Za Wilkiem nawet w ogień skoczę.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Dołączenie: 27 Maj 2013, 22:33
Ostatnio był: 24 Sty 2018, 17:29
Miejscowość: Warszawa/Częstochowa
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 164

Postprzez KOSHI w 02 Maj 2014, 22:07

Mefisto - z Szewczenką tak już jest, że albo załoga została za*ebana, albo quest się odbył (ch*j wie jak to gra widzi i czemu tak jest). Ja też tak miałem, że jak za długo czekałem to od razu wskoczyła mi akcja w leśniczówce. Nie było po prostu pierwszego questu. To samo w Jupiterze jest z załogą bunkra albo bandytami, od których się odbija jeńca. Za długo się czeka, to potem jest czapa z tymi misjami.
Image
Awatar użytkownika
KOSHI
Opowiadacz

Dołączenie: 16 Paź 2010, 13:13
Ostatnio był: 26 Paź 2024, 02:31
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 649

Postprzez alex_dragon w 02 Maj 2014, 23:32

Witam

Na początek powiem tylko ze padł mi zasilacz 1-2 dni temu.
Ściagnąłem LA, pogralem, ponarzekałem że nie wyglada jak Misery i poszedlem spac. A rano nawet mi nie miaknął no żesz wiecie co człowieka może trafić. Teraz pisze z netbooka przedpotopowego wiec bedzie krotko :-)

Bede pisał z pamieci wiec sorry ze czasami bez odniesienia do osób.
- odnośnie misji z ochroną dla klienta Sowy
Nie pamietam kto nagral gameplaya na yt ale widzialem ze koles podszedl do Sowy i dostal taka misje i to było na poczatku gameplaya.
Pamietal ze mnie to zaskoczylo i przez pewien czas szukalem tej misji a potem zapomnialem.
Nie naskakujcie na chlopaka po prostu zrobcie maly test - zacznijcie nowa gre i nie gadajac z nikimi udajcie sie do Sowy. Sam bym zrobil ale niestety mam szlaban.

- dzięki za wyjaśnienia odnośnie pyt dlaczego CoP a nie SoC, tak podejrzewalem - po prostu CoP jest ładniejsze,

- odnośnie tłumików i misjie ze snajperkami zombie itd.
Tłumik w CoP dziala o wiele lepiej niz w SoC czy CS, przetestowalem i dam sobie lape uciąć.
Testowałem z rożnymi karabinami, warto sprawdzac jak dany tlumik wycisza czy bardzo mocno czy średnio
jedynie maksymalne wyciszenie jak przy SIG snajperskim wg mnie spełnia swoja funkcje
Jak byłem z M14DMR na drugim krańcu mostu prawie kolo bramy to i tak jakos zawsze ktos sie przypałetal.
Jak miałem AK477 z tłumikiem z srednim wyciszeniem ZAWSZE mnie znajdowali - siedzialemna moscie znalezli mnie szybko, bylem po II stronie mostu to samo. Jedynie jak wszedłem z SIGiem snajperskim i tłumikiem to bylo to czego szukalem. Bandziory kolo ogniska pod mostem nic nie slyszaly i dlatego zdjalem ich na końcu

Co do przeszukiwania trupów przez kolegow bandytów.
Zauważyłem prostą zależność, jak bandzior slyszy strzal i lokalizuje źródło ktore go wydalo czyli nas, nie odpuści i zacznie strzelać. Jak nie zlokalizuje źródła pokręci sie troche i poleci przeszukac trupa. W ten sposob zalatwilem 6 najemników w ZU, po prostu mialem 3 kupki trupow do sprawdzenia :-)

Ostatnia sprawa
Gdy załatwiałem sprawy w ZU bylem na rurze (wejście schodkami od bramy) a jak strzelalem wystawala mi leciutko tylko głowa. Jak wrogowie widza lub slysza nas to sie momentalnie zlatuja w miejsce gdzie jesteśmy i koniec zabawy zaczyna się walka :-(

pozdr Adam
Ostatnio edytowany przez alex_dragon, 06 Maj 2014, 21:07, edytowano w sumie 1 raz
alex_dragon
Tropiciel

Dołączenie: 12 Kwi 2014, 16:28
Ostatnio był: 17 Paź 2017, 01:31
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 30

Postprzez Crisu w 04 Maj 2014, 08:51

Po totalnym niewypale, jakim jest Lost Alpha, wróciłem do nieśmiertelnego Misery.

Nie wiem czy było to tutaj poruszane, a dokładnie w tej chwili za bardzo nie mam czasu i możliwości by poszukać, ale sprawa jest następująca: ląduję na pulpicie po rozmowie z porucznikiem w Prypeci. Chodzi o zadanie z zakłóceniami radiowymi, gdzie na samym końcu typek chowa się w lodówce. Do tego momentu wszystko śmiga tak, jak powinno, ale wybranie opcji dialogowej "Chodźmy" (jedynej opcji dialogowej w tym momencie) powoduje CTD.

Nie ma sensu bym wrzucał log, ponieważ nie ma w nim zupełnie żadnej informacji odnośnie tego błędu, jedynie miałkie pieprzenie.

Jest na to jakaś rada czy jestem w dupie?
"Дай мне мой респект, не больше не меньше."
Awatar użytkownika
Crisu
Legenda

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:16
Ostatnio był: 26 Sty 2017, 10:51
Kozaki: 47

Postprzez bartibar w 04 Maj 2014, 12:56

Pany, mizeryja już się ściąga, czas nadszedł, by wrócić do nocnych polowań na najemników, psia ich mać.
I tu mam pare spraw, mianowicie, czy do wersji 2.1 też jest pierdyliard quickfixów, w których zawsze się i tak gubiłem?
A może spytam inaczej. Gdyby ktoś byłby na tyle dobry by powiedzieć co by tu trzeba ściągnąć, zrobić, zmienić po instalacji, żeby mieć jak najlepsze odczucia z gry, choć muszę wspomnieć, że kiedyś narzekałem na optymalizacje crasze i inne takie fanty, po pograniu w lost alpha stwierdzam, że mizeryja to cud, miód, malinki i orzeszki.

Druga sprawa: Kilkanaście stron wcześniej widziałem, że ktoś podawał miejsce "manualnego" przejścia z zatonu na jupiter, bez zdziercy przewodnika? Prawda to? Da sie?

Trzecia sprawa, w prawdzie ostatnim razem jak grałem to istniała możliwość gotowania se obiadków ale wolałem się nie pakować, z racji iż byłem kasiasty i wolałem zostać przy starych dobrych batonikach ale teraz myślę, czy nie byłoby to opłacalne (a będę grał strzelcem wyborowym lub zwiadowcą)

I ostatnia sprawa o której sobie właśnie przypomniałem: Czy dam rady władować stare sejwy do świerzo zainstalowanej mizerki? Nie jestem pewny ale chyba sejwy są też z 2.1, bo to wtedy weszło samodzielne gotowanie tak?

Jeszcze jedno, zasięg a life może nieźle namieszać w pamięci, z tego co pamiętam i tak na oko ile powiniemem sobie go ustawić z 4 giga ramu i prockiem core 2 duo 3ghz?
Ostatnio edytowany przez bartibar, 04 Maj 2014, 13:06, edytowano w sumie 1 raz
bartibar
Stalker

Dołączenie: 29 Gru 2012, 15:10
Ostatnio był: 28 Sty 2016, 11:51
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 2

Postprzez Spell406 w 04 Maj 2014, 13:00

Crisu napisał(a):Po totalnym niewypale, jakim jest Lost Alpha, wróciłem do nieśmiertelnego Misery.

Nie wiem czy było to tutaj poruszane, a dokładnie w tej chwili za bardzo nie mam czasu i możliwości by poszukać, ale sprawa jest następująca: ląduję na pulpicie po rozmowie z porucznikiem w Prypeci. Chodzi o zadanie z zakłóceniami radiowymi, gdzie na samym końcu typek chowa się w lodówce. Do tego momentu wszystko śmiga tak, jak powinno, ale wybranie opcji dialogowej "Chodźmy" (jedynej opcji dialogowej w tym momencie) powoduje CTD.

Nie ma sensu bym wrzucał log, ponieważ nie ma w nim zupełnie żadnej informacji odnośnie tego błędu, jedynie miałkie pieprzenie.

Jest na to jakaś rada czy jestem w dupie?

Mam dokładnie to samo, więc pewnie logi też mamy podobne. Mój log jest na stronie 354, i również proszę o pomoc w niedoli
Spell406
Kot

Dołączenie: 28 Gru 2013, 23:48
Ostatnio był: 30 Mar 2015, 08:41
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 1

Postprzez karol626 w 04 Maj 2014, 13:21

@bartibar Ja ściągałem tylko wersje gry z głównej strony i chodiz bardzo dobrze. Moż ejeden czy 2 crashe o żadnych fixach nic nie wiem.

Co do przejścia tak jest takowe choć jeszcze nie korzystałem bo mi się w głowie poprzewracało od hajsu i latam ciągle przewodnikiem jak coś potrzebuje.(Nawet po jedną rzecz do schowka w Skadowsku).

Co do jedzenia można gotować lecz musisz wydawać kase na coś co cię z pormieniowania wyleczy oraz na materiał do palenia(nafta, benzyna itp). Czy jest bardziej opłacalne? Na pewno jeżeli paliwa znajdziesz to będzie, chociaż ktoś mówił że kanistry można wykorzystać do napraw później lecz sam jeszcze nie przerabiałem tego.

Co do sejwów upewnij się względem wersji i osobiśćie uważam, że nie powinno być problemu by nie działały.

Zasięg zasieg zasieg.. teoretycznie komp by mi utrzymał nawet maksymalną ilość, ale mam ustawione na zalecane i tobie też zalecam tak zrobienie. Póżniej można to zmienić w plikach i pobawić się, ustawić odpowiednią ilość.
Awatar użytkownika
karol626
Stalker

Dołączenie: 27 Lip 2012, 16:25
Ostatnio był: 05 Wrz 2015, 16:39
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 3

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości