[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez Pangia w 27 Kwi 2014, 11:28

chciwiec napisał(a):Wszystko pięknie, tylko mi nie chodziło o ich bazę a o posterunki (żółte) na przejściach z mapy do mapy na które natrafiasz po respawnie. :D

No właśnie tak czytałem i nie za bardzo rozumiałem, o co chodzi z tymi kamieniami, ale myślałem, że chodzi już o bazę.
To co za problem, rzucić ze dwa granaty i zza kamienia skończyć bandytów. Łatwiej przejąć południowy, bo masz jeszcze przed sobą siatkę, więc żaden bałwan do ciebie nie podejdzie. Jeden będzie miał Mosina i w zależności od tego, czy bandyci byli tylko w Dolinie Mroku, czy już zdążyli obić Wolność to reszta będzie miała Bizony+Wichry albo Grozy+Wały. Zresztą, na tym etapie już samemu powinnaś mieć coś lepszego niż wyjściowy kombinezon i MP5 ;)
@Krzyk19
http://www40.zippyshare.com/v/66705302/file.html
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!

Za ten post Pangia otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Krzyk19.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Reklamy Google

Postprzez Krzyk19 w 27 Kwi 2014, 13:41

log.jpg
Myślałem, że nowy XrCore.dll pomoże. Pomógł, ale znów moje życie mnie nie zawiodło. Gra nawet się nie chce włączyć. Chciałem wypróbować faction commandera, ale zatęskniłem za TFW. Reinstall moda nie działa. Jak to naprawić?
Cieżarówka z :wódka: przyjedzie dopiero za godzinę.
Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
Ostatnio edytowany przez Krzyk19, 27 Kwi 2014, 14:12, edytowano w sumie 1 raz
Krzyk19
Tropiciel

Dołączenie: 25 Sty 2014, 19:48
Ostatnio był: 02 Sty 2018, 11:38
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 53

Postprzez Pangia w 27 Kwi 2014, 14:09

Doradzali reinstall moda.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez DiegtiariowTM w 27 Kwi 2014, 15:23

Podmieniłeś plik XCore.dll i nie skopiowałeś go? Trzebało go skopiować tak na wszelki wypadek. Teraz Chyba tylko pomoże reinstal gry i usunięcie moda. Po zainstalowaniu gry Zainstaluj mod ponownie.

Edit
Spróbuj jeszcze reinstalacji DirectX.
Ostatnio edytowany przez DiegtiariowTM, 27 Kwi 2014, 15:32, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
DiegtiariowTM
Tropiciel

Dołączenie: 18 Cze 2013, 07:06
Ostatnio był: 01 Lut 2023, 17:07
Miejscowość: Tomaszów Mazowiecki
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 43

Postprzez Pangia w 27 Kwi 2014, 15:31

DiegtiariowTM napisał(a):Podmieniłeś plik XCore.dll i nie skopiowałeś go? Trzebało go skopiować tak na wszelki wypadek.

Ten co podesłałem to był oryginalny pliczek, nie miał prawa niczego skopać. Zresztą wtedy w ogóle by gry nie uruchomił, a tu mamy błąd ze zduplikowaną sekcją. Pojawiał się już taki błąd, zwykle reinstall pomagał.

No ale teraz się wk♥rwiłem. Helikopter mnie zabił, przy czym nie wiem jakim cudem mnie zauważył, skoro ja byłem przy przejściu z Wysypiska do Kordonu, a helikopter był nad Składem i leciał na północ, a więc dokładnie w drugą stronę. I nikt mi kuźwa nie wmówi, że mógł mnie widzieć, bo miliardy razy tak robiłem i było dobrze. A tyle się pieprzyłem z Oporem, już mi w jednym miejscu prawie zapisy schrzaniło, to teraz musiało mi grę osrać. Nie wiem, zawsze tak jest jak coś kupię od Najebnika. Jakiś przeklęty podatek od wzbogacenia czy co?
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez Crew w 28 Kwi 2014, 21:24

Napraw pierwszą stronę tematu bo mi na każdej przeglądarce zapętla się ładowanie i nie mogę nic zrobić.
ASUS ROG Strix G17 R7-6800H/32GB/1TB + 4TB/Win11 RTX3070Ti 240Hz
Awatar użytkownika
Crew
Łowca

Dołączenie: 22 Lut 2008, 19:11
Ostatnio był: 10 Mar 2024, 11:52
Miejscowość: Wałcz
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 19

Postprzez Pangia w 28 Kwi 2014, 21:34

Było to już zgłaszane; jest to spowodowane nadmiarem treści w pierwszym poście, nic na to nie poradzisz.
I nie ja tu jestem od naprawiania ;)
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez Crew w 29 Kwi 2014, 16:49

Ale logiczne jest to, że post skierowany do autora tematu, a nie przypadkowego usera.
ASUS ROG Strix G17 R7-6800H/32GB/1TB + 4TB/Win11 RTX3070Ti 240Hz
Awatar użytkownika
Crew
Łowca

Dołączenie: 22 Lut 2008, 19:11
Ostatnio był: 10 Mar 2024, 11:52
Miejscowość: Wałcz
Frakcja: Najemnicy
Kozaki: 19

Postprzez CzechovWolny w 30 Kwi 2014, 09:26

Dobra, zacznijmy od tego...

...Mod świetnie pokazuje ciężkie początki życia S.T.A.L.K.E.R.A. Masz 1000, kombinezon najemnika, apteczkę i bandaż. Nie masz ani broni, ani śpiworu, nawet radia i noża. Pamiętam tą akcję, gdy nie miałem forsy na początku na zakup choćby Makarova. Zabiłem samotnika i wziąłem od niego ammo i vipera. Byłem zadowolony. Poszedłem z motyką na słońce(pijawkę)...i oczywiście piękny napis "KONIEC GRY". Czy tylko mi się wydaje, że nawet jedna pijawka na poziomie nowicjusz potrafi zabić?...

PS. W końcu nadarzyła się okazja, że byłem chory jak odnowili mi transfer i nie poszedłem do szkoły :E Oczywiście nie było gimbazy na necie, to przy moim bardzo małym downloadzie (200kb/s?) pobrałem TFW w 1,5 godziny! Piękny rekord. Mod mnie zaintrygował, bo miał tyle stron. Polecam, super mod na freeplay! ;)
Awatar użytkownika
CzechovWolny
Stalker

Dołączenie: 02 Sie 2012, 08:05
Ostatnio był: 24 Lut 2023, 23:28
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: -6

Postprzez DiegtiariowTM w 30 Kwi 2014, 17:06

Mod jest zaje*isty, przepraszam za wyrażenie ale innego słowa nie da się użyć jest poprostu... zaje*isty
Thx smoq2
Awatar użytkownika
DiegtiariowTM
Tropiciel

Dołączenie: 18 Cze 2013, 07:06
Ostatnio był: 01 Lut 2023, 17:07
Miejscowość: Tomaszów Mazowiecki
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 43

Postprzez Asaimp w 02 Maj 2014, 09:12

Moda ukończyłem w dziesięć godzin na poziomie Weteran. Było super. Emocje, ten teges, akcje różne. Pamiętam, jak nie miałem oddziałów by zająć bazę bandytów i wtedy czekałem aż jakiś oddział umrze. Ale się udało po 20 minutach.

Pytanie co do modyfikacji: Czy jest możliwość, by wyłączyć efekt "smażenia mózgu" przez kontrolera? Bo miałem przez pewien moment nieśmiertelność, ale kontroler mnie zabija. Walka z nim w tym modzie to już nie przyjemność. Nawalam do kontrolerów ze snajpery, bo nie mogę do nich podejść na 50 metry, bo smażą mi mózg.
"Nic nie jest prawdziwe. Wszystko jest dozwolone."
Image
Awatar użytkownika
Asaimp
Stalker

Dołączenie: 02 Maj 2014, 08:49
Ostatnio był: 16 Sie 2014, 16:05
Frakcja: Powinność
Kozaki: 10

Postprzez Pangia w 02 Maj 2014, 12:02

Pewnie gdzieś jest (nie mam gry zainstalowanej, więc nie mam pokrycia z oryginalnymi plikami), ale szczerze mówiąc, to nie rozumiem twojego problemu: kontrolera da się zgładzić nawet Tozem (wystarczy tylko mieć jak się ukryć przed jego atakiem, ale nie jakiś zwykły kamień, tylko porządną, parometrową ścianę, bo w TFW z jakichś niejasnych przyczyn kontroler może atakować przez elementy terenu) i niewielki zasięg strzelby i tak wystarczy, żeby nie wchodzić w aurę kontrolera. A i snajperka jest bardzo skuteczna przeciwko niemu; trzema celnymi strzałami z Mosina można go załatwić.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość