Event był mega.
Żałuję tylko, że nie mogłem się rozdwoić, by w międzyczasie ogarniać tysiąc spraw i równocześnie rozmawiać z wami. Zaczęliśmy od pokazu Lost Alpha, mojego cheatowania i latania po Kordonie, następnie respawnowałem Vintoreza parę mutantów (Kontroler i Niby Olbrzym), od których potem uciekałem.
Na końcu mogliście obserwować latające samochody oraz początek Wysypiska.
Po Lost Alpha przyszedł czas na inną modyfikację - MISERY. Opowiadał o niej forumowy modder - trojanuch. Kluczowym punktem ekipy MISERY była jednak prezentacja The Seed nie obyła się bez niespodzianek. Z samej Danii przyjechał do nas szef wszystkich szefów z "Misery Development Ltd." - Nicolai Aaroe - który powiedział kilka słów o swoim projekcie oraz podziękował wszystkim, którzy byli w Barze.
Przyszła pora na nas... Ja i Glaeken opisaliśmy z czym się je obecnie wg nas scena Stalkerska, jakie mamy plany na przyszłość oraz podziękowaliśmy GSC Game World
filmem za świetne gry, które utworzyły jeszcze lepszą społeczność. Po gadce nt. Stalker.pl oraz Survarium.pl przeszliśmy do trzech konkursów, które przygotowaliśmy. Na pierwszy ogień poszedł rysunek Touchdowna, który pokazałem publiczności - kto pierwszy odgadnie czyj to rysunek, ten go dostaje. Po kilku chwili DarthAvalon był szczęśliwym posiadaczem tego dzieła. Drugi konkurs ogłaszaliśmy już wcześniej na facebooku - dwa najlepsze cosplaye ocalałych Survarium. Pierwsze miejsce zajął
bojownik Czarnego Rynku i otrzymał on od nas Pakiet Mistrza, natomiast drugie
żołnierz Armii Odrodzenia, który otrzymał Pakiet Weterana. Ostatnim konkurs był z wiedzy o frakcjach, zgłosiło się dziewięciu ochotników. Dopiero przy drugiej połowie pytań ludzie zaczęli odpadać, jednak by zostało dwóch uczestników musieliśmy zacząć zadawać bardziej zaawansowane pytania. Na scenie zostali
Adam i Armin (Wolnościowiec z naszego filmu Dekada Stalkerów), którzy jako dwóch najlepszych musieli powiedzieć, do której frakcji chcieliby należeć i dlaczego. Publiczność bez problemu wyłoniła zwycięzce - był nim Adam, który wybrał Wojsko. Swoje wystąpienie zakończyliśmy podziękowaniami oraz nadzieją na to, że uda nam się robić coroczne imprezy z turniejami Survarium.
Na koniec Meesh opowiedział o swojej książce oraz zapowiedział kolejną, która będzie tym razem tłumaczeniem z rosyjskiej serii literackiej S.T.A.L.K.E.R.. Oprócz tego na scenę wszedł Bartek "Godai" Biedrzycki, który m.in. opowiedział o swojej nowej książce, która zadebiutuje jeszcze w tym roku w serii Fabryczna Zona.
Spotkanie was na żywo było niesamowite - czułem się jak wśród osób, które znam od lat, a widziałem większość pierwszy raz w życiu. Żałuję, że przez parę h musiałem ogarniać tysiąc innych spraw zamiast z wami rozmawiać, ale after party wynagrodziło wszystko.
Dziękuję:
klawiszowi za stworzenie strony i tej społeczności;
Glaekenowi za to, że razem rozwijamy scenę Stalkerską jak i tę z Survarium w Polsce od lat i bez niego nie dałbym sobie rady;
Terminusowi, bo w końcu mogłem go poznać chociaż zapomniałem podziękować za delirki;
Meeshowi za to że jest użytkownikiem tego forum;
Voldiemu za ogarnięcie userów, rozdawanie plakietek oraz identyfikatorów;
Kubulli44 który pomógł mi ogarniać imprezę przed otwarciem baru;
utak3rowi za prezentacje świetnego moda Lost Alpha oraz przyjemność prezentacji ów dzieła publiczności oraz za latające samochody;
Ropasiakowi za wycinanie zaproszeń do Survarium;
zdzichowi, który pokonał 150 km rowerem (!) w deszczową pogodę z Lublina do Warszawy i dał niezapomniane rozmowy o Runescape;
tomaszowi4815, który pokazywał nam swoje umięjętności w streetworkoucie;
Adamowi za najlepszą wiedzę o frakcjach oraz stworzeniu pomysłu dot. historii forum;
EDce, która pilnowała Ropasa
;
Gizbarusowi, który uspokoił kapiszonową publiczność przeszkadzającą nam w wystąpieniu;
ThaiWarriorowi, który był jednym z najstarszych - jeśli chodzi o staż - użytkownikiem (poza mną i klawiszem);
Panu Skarbonce za stworzenie świetnego plakatu;
Canthirowi za chu*owe foty, na które czekam;
Wheeljackowi, bo okazało się, że nie jest pałą;
copytcowi za wspominki o alphach - w szczególności o 1469;
Plaargathowi za poprawę humoru;
Darth Rexowi za parę korekt w historii forum;
Tricksterowi oraz
trojanuchowi za przedstawienie MISERY i świetnego The Seed;
The Witcherowi, który nadal nie powiedział kiedy DM:E... ;
Realkriss za pierogi dla zdzicha, dzięki czemu nie zmarł mi w autobusie
;
marcelowi za pomoc przy tworzeniu Dekady Stalkerów (film);
DarthAvalonowi bo wiedział kto narysował rysunek, który pokazałem... ;
Alchemikowi mimo to, że wyrywał mi loszki;
STA1KERpl, który truł mi w kółkę dupę o to jak dojść na halę mirowską
;
Czipiemu za planszówkę w klimatach Pikniku na Skraju Drogi oraz
margaricie,
Wunderwaffe,
agacie ,
Wiewi0rowi,
VAMPIROWI_PL,
Sohanie,
Marudzie i innym, którzy byli na imprezie... to było jedno z lepszych przeżyć.
Oprócz tego największe podziękowania należą się Fabryce Słów, bez której nigdy nie byłoby imprezy na taką skalę, oraz Rafałowi z pyta.pl za świetne poprowadzenie imprezy!
Dzięki raz jeszcze. Dwa miesiące ciężkiej pracy i organizacji nie poszło na marne. Mam nadzieję, że kiedykolwiek uda nam się to jeszcze powtórzyć...
BYŁO WARTO.