[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Szewczenko w 15 Kwi 2014, 21:53

Miałem i Kombinezon Wolności i Powinności obydwa są do kitu wolę chodzić w Ciężkim płaszczu ale ostatnio kupiłem sobie SEVA.
Masz pytania dotyczące Snajpera?? Pisz na PRIV postaram się jak najszybciej odpisać.
Szewczenko
Stalker

Dołączenie: 26 Sty 2014, 16:00
Ostatnio był: 09 Sie 2016, 15:54
Miejscowość: Jarosław
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 17

Reklamy Google

Postprzez Wiewi0r w 15 Kwi 2014, 21:56

@ Szewczenko, dawno się nie wypowiadałem z braku nowych doświadczeń (czyt. nie mam czasu grać), ale widzę, że się powtarzasz w jednej kwestii - po co marnować amunicją ppanc. na mutasy? Mnie wystarczały 2-3 celne strzały w głowę z pistoletu (na Kontrolera, ach, nie ma to jak Colt czterdziestka piątka <3), ewentualnie śrutem.

Gdzieś chyba przeczytałem, że mutanty jako takiego pancerza nie mają (poprawcie jeśli się mylę), więc po co używać droższej amunicji, z gorszym skutkiem?
Może amunicja snajperska ma lepsze statystyki, nie wiem, nie używałem ergo nie wczytywałem się.
Things are going to get unimaginably worse, and they are never, ever, going to get better.
- K.V.
Za Wilkiem nawet w ogień skoczę.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Dołączenie: 27 Maj 2013, 22:33
Ostatnio był: 24 Sty 2018, 17:29
Miejscowość: Warszawa/Częstochowa
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 164

Postprzez Szewczenko w 15 Kwi 2014, 21:59

Chodzi mi PPanc do karabinów. A nie do snajperek.
Masz pytania dotyczące Snajpera?? Pisz na PRIV postaram się jak najszybciej odpisać.
Szewczenko
Stalker

Postprzez mikolaj w 15 Kwi 2014, 22:25

Ten mod jest genialny. A szczególnie klasa szturmowca . Ja i mój AN w kamuflażu Powinności głoszący prawdę na Stołecznych Pustkowiach ekhm to jest w Zonie. Niosę ze sobą 100 kg i żadnego przeciążenia ( fakt 60 m i koniec staminy). I w końcu możliwość zniszczenia światła. Cały Janów pogrążył się w ciemnościach :E . Ale odbiegając od zachwytów mam problem zabiłem już chyba z 6-7 nibyolbrzymów jednakże PDA nie pokazuje mojego osiągnięcia za zabicie najsilniejszego mutka.
Co do kombinezonów na anomalie polecam hełm SEVA + pancerz Czystego Nieba po pełnym moddingu spokojne wchodzę w termiczne i chemiczne wychodzę może z 4-6 % uszkodzeniem pancerza.
Ostatnio edytowany przez mikolaj 15 Kwi 2014, 22:27, edytowano w sumie 2 razy
"Ten, któremu starczy odwagi i wytrwałości, by przez całe życie wpatrywać się w mrok, pierwszy dojrzy w nim przebłysk światła"
/Chan/ - Metro 2033

Za ten post mikolaj otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Plaargath.
Awatar użytkownika
mikolaj
Stalker

Dołączenie: 13 Maj 2013, 18:45
Ostatnio był: 16 Cze 2021, 16:26
Miejscowość: Oleśnica
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 5

Postprzez Plaargath w 15 Kwi 2014, 22:26

Muszę przyznać, że to niesamowita przyjemność czytać, że granie w MISERY daje Wam tyle frajdy, co nam tworzenie go. Chcę się ustosunkować do kilku ostatnich pytań/propozycji. Nie wypowiadam się teraz w imieniu całego MDT, tylko własnym - oficjalne stanowisko znajdziecie w poradniku (nie żeby się jakkolwiek różniło).
Jedno jest pewne - pracujemy nad dokończeniem kilku spraw nie dopracowanych jeszcze w 100%. Jesteśmy również w trakcie tworzenia nowego contentu. Część z podanych tutaj pomysłów mieści się również w moim osobistym planie na kolejne dodatki, mówiąc oględnie rozszerzenie zastosowań obecnych już w modzie przedmiotów. Niestety ni hugo nie widzę możliwości realizacji pomysłu ze wspinaniem się za pomocą liny. Co do SMSów/radia w Zonie - osobiście uważam, że nie ten mod. No, i też jest tak, że czytam wątek i jeśli znajdę tu pomysł, który będę chciał wdrożyć, to pewnie wdrożę. Natomiast żadnych obietnic większych tutaj z mojej strony nie będzie - zwłaszcza w kwestii terminów. Real life kwiczy, a roboty jest w bród. Jednocześnie rozwój MISERY nie jest sprawą zamkniętą.

@exar
Co do pytania o sprawność dla Wintoreza - zdecydowaliśmy, że mimo wszystko bliżej mu do szturmówki, dlatego snajper ma "średnią" obsługę. Sam niemal żałuję, bo mam do tej giwery największy sentyment, acz przyznaję, że taki stan rzeczy ma sens. Jeśli jednak i tak chcesz sobie czitnąć (Twój lekarz i farmaceuta Ci to odradzają), to "dobrą" obsługę ma recon. Musisz wziąć sobie z archiwum do instalacji plik %\gamedata\class_diversity\recon\gamedata\configs\weapons\w_vintorez.ltx i wrzepić w odpowiednie miejsce (czyli %\gamedata\configs\weapons). Zmiana będzie dotyczyć "podstawki" Wintoreza, bo "Przypływ" ma dla wszystkich klas te same parametry. Jeśli wystarczy Ci świadomość czita, to tyle. Jeśli chcesz sobie zaktualizować również opis, to musisz jeszcze przekleić odpowiedni fragment z pliku %\gamedata\class_diversity\recon\gamedata\configs\text\pol\st_items_weapons.xml do \gamedata\configs\text\pol\st_items_weapons.xml.
Image Image

Merkantylizm, srerkantylizm.

Za ten post Plaargath otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive exar, alex_dragon.
Awatar użytkownika
Plaargath
Weteran

Dołączenie: 23 Mar 2010, 15:12
Ostatnio był: 30 Lis 2024, 15:17
Kozaki: 237

Postprzez Wiewi0r w 15 Kwi 2014, 22:39

Szewczenko napisał(a):Chodzi mi PPanc do karabinów. A nie do snajperek.

To w takim razie, to raczej do karabinków niż karabinów ;) (Czepiam się :P )

No ale wciąż... Wszystkiego nie pamiętam, ale z racji zabawy bronią na dane pestki (5.56x45) kojarzę, że amunicja zwykła miała wyższy współczynnik obrażeń niż ppanc.
Tak mówię.
Things are going to get unimaginably worse, and they are never, ever, going to get better.
- K.V.
Za Wilkiem nawet w ogień skoczę.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Dołączenie: 27 Maj 2013, 22:33
Ostatnio był: 24 Sty 2018, 17:29
Miejscowość: Warszawa/Częstochowa
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 164

Postprzez Szewczenko w 15 Kwi 2014, 22:43

Testowałem je na mutantach (Z pogłębiarki) i PPANC lepiej zabija mutanty szybciej.
Szewczenko
Stalker

Postprzez machul333 w 15 Kwi 2014, 22:50

Najlepsza snajpera to ta specnazu (nazwa zaczynala sie na K) o ile pamietam na naboje 12.7 , nie bylo mocnych na nia a strzelala szybciej niz inne , ludzi w egzo.na jeden strzał mutanty tak samo.
machul333
Kot

Dołączenie: 27 Mar 2014, 23:23
Ostatnio był: 05 Paź 2018, 23:48
Kozaki: 2

Postprzez Szewczenko w 15 Kwi 2014, 22:51

Co do powtarzalności lepszy jest SWD, bardziej stabilnie strzela.(chodzi mi o powtarzalność celnych strzałów).
Szewczenko
Stalker

Postprzez Nietoper w 15 Kwi 2014, 23:46

Jakby mnie kto pytał- gram snajperem, uwielbiam tą klasę (reconem też grałem, też dobry, cóż skuteczność klasy zależy od taktyki). Chodzę z ekologiem (tak!) to pierwszy i jedyny pancerz jaki kupiłem, plus płyty węglowe, plus kula ognia (59 warstw kewlaru- fuck yeah!), do tego dwie ramy aluminiowe (plus osobiście mam zdobyczny kamelbak, ale na ostatni slot kto co woli) i można iść w najgłębszy ogień, kwasy, błoto, dżunglę a i z kewlarem zużywa się bardzo powoli od kul. Oczywiście jeśli ktoś biegnie na oślep w wir walki to niech się nie dziwi, że kombinezon pada, bo przy takiej taktyce niestety każdy zachowa się tak samo ;)
Broń? SWDm2 (chyba tak się to pisze), wyciszony po modyfikacjach, mobilniejszy od SWD, zoom 5x plus regulacja- można kosić najemników z połowy mapki :D amunicja owa (podstawowa oczywiście, do snajperki nie ma sensu ppanc ze względu na prostotę headshotów;P) wystarcza z nawiązką z nibyolbrzymami na czele i najemnikami. Na drugą rękę Halny od Żwawego, tryb seria, malutki odrzut, tłumol no i amunicja .45 Hydro na stworki ;) moim zdaniem najlepsze połączenie- a'la Wiedźmin, jeden miecz na potwory, drugi na ludzi :D
Jakby ktoś miał pytania odnośnie mojego stylu- śmiało pytać ;) dodam jeszcze że ten styl nie ma problemów z przeciążeniem kula ognia= 2 ramy aluminiowe, ciężka snajperka wraz z amunicją równoważy się z lekkością pistoletu i jego amunicji. Plus garść leków no i w trasę;) takie wyposażenie wystarczyło na Tartak, Żelazny Las, najemników z tej stacji (czy magazynu) + 2 patrole najemne, które dołączyły się (pisałem 184,5kg złomu) co o prostszych lokacjach nie wspomnę.
Nietoper
Kot

Dołączenie: 06 Lut 2014, 16:48
Ostatnio był: 21 Sty 2018, 23:27
Kozaki: 1

Postprzez SkullDagger w 16 Kwi 2014, 00:19

Czy to normalne że dziki przede mną spierdzielają? Mam początek gry ale nie moge nic z obrzyna upolować, do tego są szybsze niż ja i nie ma uja żebym je dorwał.
I5-3570K 3,40Ghz 3,80Ghz in Turbo
GA B75M-D3V GoodRam 8GB 1600Mhz
GTX 660 2GB Win 7 64bit
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Dołączenie: 26 Sie 2011, 01:04
Ostatnio był: 21 Lis 2024, 23:39
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 63

Postprzez exar w 16 Kwi 2014, 01:25

@Plaargath
Wielkie dzięki za odpowiedź i dokładny opis :D . Coś tam pomajstruje z tym Wintorezem dla snajpera, oczywiście w ramach nauki modowania :E a nie czitowania rozgrywki. ;)
Image
Awatar użytkownika
exar
Kot

Dołączenie: 01 Maj 2011, 14:07
Ostatnio był: 12 Maj 2016, 18:10
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 3

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość