[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Nietoper w 15 Kwi 2014, 00:13

@vandr- jeśli to było do mnie to owszem, zdaję sobie sprawę. Chodziło mi bardziej o fakt, że Twórcy zamiast dodawać coś "wymuszonego" czy niepasującego aby tylko mod się rozwijał (nie, żebym na coś narzekał, wręcz przeciwnie jestem w 100% zadowolony z tego moda jak do tej pory) np w takim wątku jak ten mają serię ciekawych pomysłów, "od ręki" ;) pomysłów, które od razu byłyby zaaprobowane, w tym rzecz

Lista do Mikołaja, jestem za!
Nietoper
Kot

Dołączenie: 06 Lut 2014, 16:48
Ostatnio był: 21 Sty 2018, 23:27
Kozaki: 1

Reklamy Google

Postprzez n1ck w 15 Kwi 2014, 01:58

Ropasiak napisał(a):Pany - opłaca się kupować dla Szturmowca Beryla? Bo chodzę aktualnie z 0% płaszczykiem, bo oszczędzam na niego i w końcu mogę go kupić, ale nie wiem czy warto...

Nie, Beryl to gówno zarówno w vanilli jak i Misery. Lepiej kup sobie Świt albo ciężką kurtkę a potem poczekaj na CS-3 lub Bułata.

vandr napisał(a):no chyba se nie pojmujesz ile pracy kosztuje wykonanie tego co napisałeś panie Kolego(choć pomysły fajne, nie przeczę :caleb:)

Coś takiego na pewno było w AMK do ShoC i TFW do CS, było też w jakimś modzie do CoP ale za cholerę nie pamiętam jakim. Gdyby tylko to wyciąć to na pewno byłoby mniej pracy.
Awatar użytkownika
n1ck
Tropiciel

Dołączenie: 05 Lis 2011, 09:06
Ostatnio był: 16 Gru 2019, 15:04
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Kora-919
Kozaki: 41

Postprzez SekretZdzicha w 15 Kwi 2014, 06:25

n1ck napisał(a):
Ropasiak napisał(a):Pany - opłaca się kupować dla Szturmowca Beryla? Bo chodzę aktualnie z 0% płaszczykiem, bo oszczędzam na niego i w końcu mogę go kupić, ale nie wiem czy warto...

Nie, Beryl to gówno zarówno w vanilli jak i Misery. Lepiej kup sobie Świt albo ciężką kurtkę a potem poczekaj na CS-3 lub Bułata.

vandr napisał(a):no chyba se nie pojmujesz ile pracy kosztuje wykonanie tego co napisałeś panie Kolego(choć pomysły fajne, nie przeczę :caleb:)

Coś takiego na pewno było w AMK do ShoC i TFW do CS, było też w jakimś modzie do CoP ale za cholerę nie pamiętam jakim. Gdyby tylko to wyciąć to na pewno byłoby mniej pracy.

Beryl to nie gówno, ma lepsze odzyskiwanie energii niż CS3A. Jeśli nie planujesz szukać artefaktów to beryl się nada. I tak CS3A nie nadaje się do szukania artefaktów np. w anomaliach ogniowych, czy silniejszych toksycznych.
Jedynym plusem jest +15% do ochrony przed psi, która i tak się nie przydaje bo są leki, i to że masz 3 miejsca na artefakty/kewlar.
SekretZdzicha
Kot

Dołączenie: 30 Mar 2014, 20:06
Ostatnio był: 13 Mar 2015, 13:33
Kozaki: 1

Postprzez ForePlay21 w 15 Kwi 2014, 13:04

Witam. Wie ktoś może gdzie mogę znależć Browning M1000? z góry dzięki za pomoc
ForePlay21
Kot

Dołączenie: 15 Kwi 2014, 13:01
Ostatnio był: 23 Kwi 2014, 12:19
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 0

Postprzez Gizbarus w 15 Kwi 2014, 14:36

Kilku osobom pojawiał się u Hawajczyka czy Sowy po zdobyciu osiągnięcia "Bogaty klient", jednak może coś się jeszcze w tej materii zmieniło.
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 27 Sie 2024, 20:51
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez exar w 15 Kwi 2014, 15:18

A ja mam takie pytanie.
Gram snajperem i po uzbieraniu dość pokaźnej sumy postanowiłem kupić jakąś snajperkę u Żwawego. Traf chciał, że załatwił mi Wintoreza "Przypływ". Nawet fajnie wypadło bo bardzo lubię rodzinę tych giwer, jednak moja postać ma średnią znajomość obsługi tej broni. I tu pojawia się moje pytanie. Czy jest możliwość, żeby mój snajper miał te bonusy z używania snajperek na "Przypływie"? Jeśli ktoś wie jak w plikach to pozmieniać to będę bardzo wdzięczny.

ps. Świetny mod :D
Image
Awatar użytkownika
exar
Kot

Dołączenie: 01 Maj 2011, 14:07
Ostatnio był: 12 Maj 2016, 18:10
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 3

Postprzez Pangia w 15 Kwi 2014, 16:59

A to są jakieś bonusy z używania broni pod swoją klasę?
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34

Postprzez Don Wano w 15 Kwi 2014, 17:47

Lista do św. Mikołaja jak najbardziej za!
Moim zdaniem mod widziany przez prostego gracza to coś czego MISERY brakuje.

Co do liny. Jest przedmiot brezent, w którym pisze, że można z tego zrobić namiot z pomocą lin. Może w aktualizacji byłaby opcja tworzenia namiotów. Jak wiadomo brezent jest nie przemakalny( w sam raz na deszcz jeśli nie chcielibyśmy się przeziębić jeśli byłaby taka opcja) i wytrzymały przez co nadawałby się do tworzenia pułapek tudzież słabszych zamienników pancerza ghile.

Wiele przedmiotów, które spotkałem mają jakieś zastosowanie, ale nie spotkałem się z przypadkiem, żeby z nich skorzystać. Np. karty do gry, harmonijka.
"Człowieka poznaje się po jego języku"
Awatar użytkownika
Don Wano
Stalker

Dołączenie: 21 Mar 2014, 19:41
Ostatnio był: 26 Gru 2016, 17:36
Miejscowość: Opole
Frakcja: Wolność
Kozaki: 4

Postprzez Gizbarus w 15 Kwi 2014, 17:52

Don Wano napisał(a):Wiele przedmiotów, które spotkałem mają jakieś zastosowanie, ale nie spotkałem się z przypadkiem, żeby z nich skorzystać. Np. karty do gry, harmonijka.

Bo większość z tych przedmiotów ma po prostu istnieć jako rzeczy osobiste. Wiadomo, że każdy stalker miałby przy sobie coś, co przypominałoby mu o domu, pozwalało w wolnej chwili zabić czas i tak dalej. A z racji, że dodanie każdemu z osobna funkcji użytkowej zajęłoby zbyt wiele pracy, czasu i zasobów, raczej nie mamy się co tego spodziewać.
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 27 Sie 2024, 20:51
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II

Postprzez KOSHI w 15 Kwi 2014, 21:28

Miałem nie grać w moda przez je*any bugo twórczy Tartak, ale powiedziałem sobie: trza być tfardym, a nie miętkim. Jedynym rozwiązaniem jest tam po prostu zaje*ać wszystkich i nie dać się zabić. I po kłopocie. Może nie jest to łatwe, ale udało się. Najpierw paru sztywnych, potem przyszły 2 kontrolery, które trzeba od razu spacyfikować. Metoda jest tylko jedna - blokada między graczem (u mnie traktor) a psonikiem i walka na dystans. Potem SWD w akcji i wszystko padło w ch*ja. Dobiłem ze 2 zombi, co ich nie zauważyłem, zebrałem fanty i w drogę. Nawinęło się jeszcze 3 bandytów, ale padli od snajperki. Teraz gra się nie zwiesza jakoś, ale Tartak będę omijał szerokim łukiem. I mała rada na koniec - przeźroczyste zombie lubią wstawać, więc trzeba poczekać i upewnić się, że żaden nie wstanie, bo może spie*dolić cały misterny plan czyszczenia lokacji.

Teraz z innej beczki: co to za muzyczka w stronce z twórcami leci? Świetna.

A na koniec pytanie do tych, co grają snajperem. Czy warto wyj*bać kasę na strój maskujący i jaką snajperką gracie? Ponoć Green Dragon jest najlepszy. Ja obecnie latam z SWD zmodernizowanym i nie narzekam. Sieję *&%$^* straszny. Oddziały po 3, 4 osoby czasami nawet nie wiedzą skąd nadciąga śmierć. Coś tam próbują robić, odpowiadać ogniem, ale zazwyczaj zaraz jest po wszystkim. To jak, która snajpera jest relatywnie najlepsza? Warto zbierać na tego Dragona, czy coś innego?
Image

Za ten post KOSHI otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Plaargath.
Awatar użytkownika
KOSHI
Opowiadacz

Dołączenie: 16 Paź 2010, 13:13
Ostatnio był: 23 Lis 2024, 06:46
Kozaki: 649

Postprzez Szewczenko w 15 Kwi 2014, 21:35

GHille warto go kupić jesteś mniej widoczny, oraz trudniej odnaleźć cie podczas wymiany ogniowej.(Kupić u handlarzy na Janowie, nie zamawiać u Żwawego).

Co do snajperek nadal się nie wypowiem bo jeszcze nie używam.(brak funduszy) Przerobiłem AKS na snajperskiego oczywiście nie jest aż tak dobry ale również nieźle tnie.(Najlepiej używać SWD czy jakoś tak tego najdłuższego jest on najcelniejszy i Najdokładniejszy oraz wysoka powtarzalność celnych strzałów.)

Rada do zombi-Zachowuj się tak jak one a zdejmiesz bez problemu jednego po drugim(Używaj tłumików).Kontrolery 5 strzałów w głowę z PPANC i po sprawie.

JEŚLI MA KTOŚ PYTANIA DOTYCZĄCE SNAJPERA PISAĆ NA PRIV.
Masz pytania dotyczące Snajpera?? Pisz na PRIV postaram się jak najszybciej odpisać.
Szewczenko
Stalker

Dołączenie: 26 Sty 2014, 16:00
Ostatnio był: 09 Sie 2016, 15:54
Miejscowość: Jarosław
Kozaki: 17

Postprzez KOSHI w 15 Kwi 2014, 21:50

Dziwne. U mnie kontrolery po strzale z SWD w beret padały po 1 ciosie. Aż sam byłem zaskoczony. Z tym wdziankiem to jeszcze poczekam. Sprawdzałem już wstępnie Beryla, CS, Świt i Ciężki płaszcz i jakoś nie mam faworyta. Może zobaczę jakie będą kombinezony frakcyjne. Teraz to i tak ładuję z dystansu, więc mi to rybka w czym chodzę, a z drugiej strony nie wiem, czy nie kupić pancerza do anomalii i odrobić szybko kasę, a potem inwestować dopiero w dopakowanie.
Image
Awatar użytkownika
KOSHI
Opowiadacz

Dołączenie: 16 Paź 2010, 13:13
Ostatnio był: 23 Lis 2024, 06:46
Kozaki: 649

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości