[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez RadekNioch w 06 Lut 2014, 17:07

Dozbrój się również w nowe sterowniki do karty graficznej i innych podzespołów. Też przez długi czas miałem problem z wylotami, potem okazało się że moje sterowniki są stare i po zainstalowaniu nowych wszystko śmigało. Ale jeśli to nie pomoże, to log będzie podstawą.
Awatar użytkownika
RadekNioch
Łowca

Dołączenie: 28 Lip 2013, 06:31
Ostatnio był: 12 Maj 2019, 01:59
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 55

Reklamy Google

Postprzez VDLR w 08 Lut 2014, 16:44

Witam. Jestem tu świeży, ale mam mały problem z TFW. Mod jest niesamowity, ale jak koledze wywali mi bugtrap raz na jakiś czas w losowych sytuacjach. Log z pliku xray_s"nazwa mojego użytkownika".log wygląda następująco
Kod: Zaznacz wszystko
FATAL ERROR

[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : CScriptEngine::lua_error
[error]File          : E:\priquel\sources\engine\xrServerEntities\script_engine.cpp
[error]Line          : 180
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : LUA error: ... clear sky\gamedata\scripts\tfwweapon_manager.script:577: C stack overflow

stack trace:

Widzę, że coś jest nie tak ze skryptem odnośnie broni. Dodam tylko, że zmieniałem jedynie tekstury i dźwięki w oryginalnym modzie. Czy może to kolidować z tym jak działa mod? Bugtrap mi się zawiesił, więc nie skopiuję od razu jego loga, ale jak znowu mi wywali za 20/30 min to go wkleję :P . Bardzo będę wdzięczny za pomoc, bo ten mod to właśnie to czego szukałem :)
VDLR
Kot

Dołączenie: 08 Lut 2014, 16:07
Ostatnio był: 05 Mar 2014, 22:12
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 1

Postprzez Pangia w 08 Lut 2014, 16:57

Kiedy się pojawia ten błąd i w jakich odstępach czasu? Powiedz jeszcze, jak zapisujesz grę: szybkimi zapisami, zapisami z menu czy zapisami z konsoli.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez VDLR w 08 Lut 2014, 20:32

Odstępy są nieregularne. Teraz np. od czasu postu grałem cały czas i właśnie mnie wywaliło. Zapisuje f5 tylko i wyłączyłem auto-zapis mod'a. Tym razem zapisałem dane z bugtrap'a , ale dużo tego więc nie wiem co z tym zrobić O.o , jednak jeśli to w czymś pomoże to mogę skopiować dane z errorlog.log
VDLR
Kot

Postprzez Pangia w 08 Lut 2014, 21:16

4 godziny grałeś? Łeee, to wszystko w jak najlepszym porządku. Mod nie należy do najstabilniejszych, ale na pewno nie można też powiedzieć, że wywala zbyt często. A pytałem o zapisy, bo wbrew wszystkim modyfikacjom, gdzie zapisywanie przez konsolę jest zalecane, w TFW powoduje to totalną destrukcję gry – wtedy gra wywala się dosłownie co 5 minut i przy każdej zmianie mapy, co całkowicie uniemożliwia grę.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez VDLR w 08 Lut 2014, 21:29

No w sumie... jak ten czas leci :P . Tak na marginesie, nadal nie mogę grać na dx10. Usunąłem update windows'a kb2.... coś tam coś tam (:P) , ale nadal mi wywala co 10-30 min. W prawdzie nie widzę wielkich różnic w jakości (oprócz mokrych powierzchni), ale nadal wolałbym mieć tą opcję włączoną. To wina moda, czy jednak mojego kompa? Stery dzisiaj aktualizowałem i jeszcze nie uruchomiłem z dx10.1 , ale to głównie dlatego, że mi się wtedy menu dłużej uruchamia i wejście i wyjście z opcji to 30 sekund czarnego ekranu.

- - -

Mam w sumie dwa pytania do mod'a:
1). Czy nadal jest rozwijany? W sensie, czy będzie np. wersja 4.0, albo chociaż 3.9?
2). Czy da się jakoś go odpalić z normalną fabułą, lub większość jego opcji + normalna fabuła i dostęp do wszystkich miejscówek, jak podziemne laboratoria w Dolinie Mroku i Agropromie?

Uwagi moderatora:

Nie dubluj postów. - Wheeljack
VDLR
Kot

Postprzez Tajemniczy w 08 Lut 2014, 22:42

1. Tak, tyle że smoqu pracuje i robi moda jedynie w dłuższe weekendy (zobaczy w profilu kiedy ostatnio wbił)
2. Nie, nie ma możliwości grania z fabułą, na razie jest freeplay. Z tego co mi wiadomo podziemia Agropromu mają być dostępne w następnej wersji (3.9).
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Kozaki: 517

Postprzez Pangia w 08 Lut 2014, 23:22

VDLR napisał(a):ale to głównie dlatego, że mi się wtedy menu dłużej uruchamia i wejście i wyjście z opcji to 30 sekund czarnego ekranu

No i to właśnie jest powód, dla którego nie ma co się bawić z DX10, zwłaszcza jeśli masz wersję bez AtmosFear. Nie ma co podcinać nóg i tak niespecjalnie stabilnemu TFW. Zresztą moim zdaniem nie ma co męczyć grafiki w TFW, bo mechanika rozgrywki raczej nie pozwala na zbyt długie gapienie się na ładne drzewka w okolicy :P
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez kacperos111 w 09 Lut 2014, 09:37

Poda ktoś link skąd można pobrać TFW 3.8 nie licząc tych trzech mirrorów z tej strony?
Bo pierwszy mirror pod sam koniec sciągania wywala "nieznany błąd sieci".
Drugi to jakis downloader który pobiera to 3 dni.
A trzeci link wygasł.
Image

Image
Awatar użytkownika
kacperos111
Kot

Dołączenie: 07 Kwi 2011, 17:00
Ostatnio był: 26 Mar 2015, 22:58
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 0

Postprzez Junx w 09 Lut 2014, 11:01

Z pierwszego pobiera się bez problemów, przed chwila pobrałem i poszło bez problemu, może coś u Ciebie trzyma np. Antywirus?
Ryzen 5600x || 32gb DDR4 || RTX 2080 Super
Awatar użytkownika
Junx
Modder

Dołączenie: 15 Kwi 2008, 09:39
Ostatnio był: 16 Lis 2024, 22:15
Miejscowość: Na co Ci to :)
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 358

Postprzez kacperos111 w 09 Lut 2014, 12:19

Dobra za czwartym razem się udało z tego pierwszego :E
Image

Image
Awatar użytkownika
kacperos111
Kot

Dołączenie: 07 Kwi 2011, 17:00
Ostatnio był: 26 Mar 2015, 22:58
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 0

Postprzez Crew w 09 Lut 2014, 22:14

Będzie nowsza wersja tego moda ?
ASUS ROG Strix G17 R7-6800H/32GB/1TB + 4TB/Win11 RTX3070Ti 240Hz
Awatar użytkownika
Crew
Łowca

Dołączenie: 22 Lut 2008, 19:11
Ostatnio był: 10 Mar 2024, 11:52
Miejscowość: Wałcz
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 19

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości