Myślałem, że jeszcze trochę poczekam z tym postem, i może uda się jakoś nas poskładać żeby dokończyć robotę, lecz cóż...
ZAWIESZAMY PRACE DO ODWOŁANIAPowody:
1. Rafx nie jest obecnie w stanie wykonywać modeli.
2. Nie zdołałem rozwiązać problemu z modelem strzelania, pomimo sporej ilości czasu spędzonej przy tym.
3. W internecie nie znalazłem żadnego skryptu do broni, który pomógłby zastąpić obecny system strzelania.
Jak wiadomo, bez skryptu na działające bronie gra traci całkowicie sens, szczególnie od kiedy grę da się przejść (zabijając ledwo ruszającego się potworka, winić t_mana
).
Temat właściwie do zamknięcia, spodziewam się że jedyne co może się po tym poście pojawić to kilka obelg, a ja wiem że jestem głupi i nie potrzebuję innych do informowania
Mimo wszystko przynajmniej czegoś się nauczyłem, i myślę że kiedy będę już potrafił (cudem, ale może) napisać
działający skrypt do Unity, to powróce do tego projektu, jako że sama idea od początku mi się podobała. Nie żałuję też tego, że nieco się powykłócałem z kilkoma użytkownikami. Zawsze więcej doświadczenia. W tym momencie mogę przyznać częściową rację użytkownikowi MeJKu, przepowiednia się spełniła, choć nieco później.
Mam o tyle czystsze sumienie, że nie doprowadziliśmy tego "czegoś" do stanu grywalnego, gdyż być może komuś spodobałby się pomysł. W tym momencie na szczęście nikogo nie zawiodłem, a właściwie tylko podbudowałem ego kilku przeciwników pomysłu.
Dziękuję wszystkim, którzy wsparli chociaż trochę projekt, czy to swoją wypowiedzią czy też jakimś elementem samej pseudo-gry. Zapewniam Was, że nic tu nie poszło na marne.
Być może projekt od początku był niczego nie warty, a już na pewno pomysł tworzenia N.I.O.C.H.E.R.-a przeze mnie. Mam nadzieję, że w przyszłości uniknę innych nieudanych rzeczy.
Przepraszam również wszystkich, z którymi kłóciłem się pomimo ich racji. Nie żałuję jednak mojej upartości przy tworzeniu.
To tyle w temacie. Jeśli ktoś z "NiochTeamu" chciałby porobić coś jeszcze w N.I.O.C.H.E.R.-ze na własną rękę, proszę pisać. Temat, jak mówiłem, do zamknięcia. Było miło.