Dzięki za informacje, Juraszka. Starałem się przejrzeć od 1wszej strony ten temat, umknęło mi jednak kilka rzeczy.
A jak z tym naprawianiem broni i pancerzy w końcu będzie? Ciągła degradacja ponaprawcza (90% poprzedniej wartości) czy do 100%? W sumie przez brak możliwości modyfikacji zostanie nam kupa kasy - miejmy nadzieję, że jej "przychód" zostanie ograniczony żywą ekonomią.
Z innej beczki: Podoba mi się pomysł misji eskorty dla naukowców i - o ile nie będzie to zadanie dostępne tylko dla Samotników rzecz jasna - mogłaby zostać dodana możliwość sabotowania takiej wyprawy, np. poprzez ordynarne odstrzelenie naukowców, ewentualnie zabranie pendrive'a - pasowałoby to do Czystego Nieba, Wolności, Najemników (wyczytałem, że smoq chce ich wywalić do kopalni w Czerwonym Lesie więc mogą się z uczonymi konfliktować fabularnie) - te 3 frakcje są ponadto na usługach NATO wg. opisu zatem jak dotąd się zgadza z myślą przewodnią moda.
SkullDagger napisał(a):Ja niestety nie będe grał w 3.9 ponieważ nie będzie ulepszania broni. Chociaż wiem że nikogo to nie interesuje:)
Prawda, nikogo.
A tak serio, co kto lubi. Ja mogę żyć bez możliwości modyfikowania czegokolwiek. W pewnym sensie da to większe szanse przeciwnikom w starciu z graczem.
Poza tym, nie wiadomo czy nie będzie możliwości zakupienia już zmodernizowanej broni, jakichś unikatów jak w przypadku Zewu Prypeci typu Alpine, March czy inne tam takie...Zwinny miał same unikaty - szmugler przebrzydły...