[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez 1996Demianos w 24 Gru 2013, 13:26

Mod to poprostu majstersztyk :D

Pierwsze wrazenia:

Gdy rozpoczalem nowa gre i zobaczylem ze jestem w jakiejs wiezy pomyslalem "spoko nowe miejsce rozpoczecia przygody" jednak szybko sie zorientowalem ze jestem pozbawiony jakiego kolwiek ekwipunku no to pomyslalem ze srubka niczego nie zabije wiec narazie pozostaje mi zejsc na dol i zobaczyc czy przypadkiem tam czegos nie znajde...

nie trwalo to dlugo jednak kiedy zeszlem uslyszalem znajomy dzwiek... dzwiek pijawki oczywiscie srubkami nie pozbawie jej zycia wiec zaczalem biec w miejsce ktore bylo zaznaczone na minimapie

spotkalem tam grupke stalkerow z ktorymi zaczalem rozmawiac powiedzieli mi oni ze jest w zonie wiele frakcji ktore walcza o wladze nad nia tak wiec polecono mi sie do ktorychs przylaczyc i wspomodz ich... Moje namysly nie trwaly dlugo bo zawsze chcialem zostac czlonkiem Wolnosci i kazalem sie zaprowadzic do ich bazy... Na miejscu bylo sporo wolnosciowcow z bronia maszynowa i karabinami snajperskimi przed wejsciem do glownego budynku stal medyk z karabinkiem Viper Poszedlem do handlaza i kupilem za swoje kilka rubli podstawowy ekwipunek (radio,noz itd) pozniej udalem sie na gore do przywodcy wolnosci zeby zaoferowac swoje uslugi (bez skojazen prosze) :D powiedzial cos w stylu "zyskaj pierw reputacje u moich ziomkow to ci przyjmiemy" ok pomyslalem i wyszedlem na plac za budynkiem...

pokrecilem sie tam chwile i nagle uslyszalem dzwiek nadlatujacego smiglowca pomyslalem ze skoro wolnosc to stacjonuje to raczej nic zlego nie moze sie stac :D gdy smiglowiec nadlecial uslyszalem jakis krotki rozkaz po rosyjsku i nagle rozpetalo sie pieklo... Wolnosciowcy sie rozbiegli a gosc ktory byl przedemna dostal kulke prosto w glowe... Pomyslalem ze musze sie gdzies ukryc i pobieglem z reszta to glownego budynku... Kiedy smiglowiec odlecial pomyslalem ze gosc ktory zginal mial przy sobie niezly ekwipunek wiec pobieglem czym predzej do jego zwlok i zaczalem je pladrowac.... Nagle podszedl do mnie jeden z wolnosciowcow i powiedzial zebym oddawal zecz ktora on pierwszy zauwazyl pomyslalem sobie "sproboje to pokojowo rozwiazac" odmowil pozniej zwiekszylem nacisk i powiedzialem cos w stylu "wypie*dalaj to moje zeczy" wkurzyl sie ale do walki nie doszlo w koncu zostaly mi 2 opcje albo rozwalic typka i rabnac jeszcze jego eq albo mu poprostu oddac to co sobie upatrzyl postanowilem oddac to co chcial... Powiedzial jeszcze kilka slow i poszedl w swoja strone

Podsumowujac mod jest swietny i widac ze autor spedzil wiele nocy nad nim :D

oczywiscie masz za niego :wódka: :D
Najemnicy złapali stalkera
Wzięli go za nogi wsadzili głową do studni potrzymali trochę w wodzie i pytają
- Artefakty? Pieniądze?
a on na to:
- Nie
To wsadzają go znowu i znów
- Artefakty? Pieniądze?
a on na to:
- Nie
i go znowu do wody i pytają
- Artefakty? Pieniądze?
a on na to:
Słuchajcie chłopaki albo zanurzcie mnie głębiej albo trzymajcie dłużej.
Woda kurna brudna jak ja tam mam cos dojrzeć.
Awatar użytkownika
1996Demianos
Kot

Dołączenie: 08 Kwi 2013, 22:02
Ostatnio był: 15 Wrz 2015, 20:32
Miejscowość: Wrocław
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 1

Reklamy Google

Postprzez 1996Demianos w 24 Gru 2013, 13:31

RadekNioch napisał(a):Na samej górze tematu jest taka żółto-pomarańczowa ramka, tam masz wszystko. Pamiętaj, że logi wstawiamy w [code].

dzieki juz sie uporalem z problemem :D

wystarczylo na innej wersji gry sprobowac :facepalm:

modzik kapitalny :)
- Artefakty? Pieniądze?
a on na to:
- Nie
- Artefakty? Pieniądze?
a on na to:
- Nie
- Artefakty? Pieniądze?
a on na to:
Awatar użytkownika
1996Demianos
Kot

Postprzez RadekNioch w 24 Gru 2013, 13:34

1996Demianos - Twoja "recenzja" to mało opowiadanie :omatko:

Mod rzeczywiście świetny, ale nie zdajesz sobie sprawy jak wiele czasu spędził przy nim smoq. Fajnie że Ci się spodobał. Poczekaj, aż będziesz przejmował kolejne miejscówki - będzie się działo...

Proszę Cię o jedno - pisz polskie znaki i sprawdzaj poprawność pisowni - przecież wszystko, co źle napisałeś jest podkreślone w edytorze posta.

Pamiętaj jeszcze, aby nie zabijać samotników - możesz dostać karę, do tego oczywiście nie pozbawiaj życia członków frakcji, do której chcesz należeć - stracisz wtedy reputację i będziesz musiał zrobić więcej zadań.
Awatar użytkownika
RadekNioch
Łowca

Dołączenie: 28 Lip 2013, 06:31
Ostatnio był: 12 Maj 2019, 01:59
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 55

Postprzez 1996Demianos w 24 Gru 2013, 22:34

mam problem i bylbym wdzieczny gdyby ktos mi pomogl

otoz gram sobie w tego o to moda i gdy chce dolaczyc do jakiejs frakcji to wykonuje te 2 pierwsze misje u handlaza

reputacja skacze mi do jakiegos tam poziomu ale to wciaz za malo no i gdy chce dostac kolejna misje od handlaza to klikam czy ma dla mnie jakas robote i tu BUM wywala mnie do pulpitu z raportem w stylu xray engine crash...

i tak za kazdym razem :( Jakies pomysly ?

dam :wódka: jezeli mi ktos pomoze sie z tym uporac

Pomogło :D Dzięki wielkie :D tak jak mówilem masz :wódka:
Ostatnio edytowany przez 1996Demianos, 24 Gru 2013, 23:11, edytowano w sumie 1 raz
- Artefakty? Pieniądze?
a on na to:
- Nie
- Artefakty? Pieniądze?
a on na to:
- Nie
- Artefakty? Pieniądze?
a on na to:
Awatar użytkownika
1996Demianos
Kot

Postprzez 1996Demianos w 24 Gru 2013, 22:39

ok sorka za błędy jestem jeszcze świeży na forum i nie znam wszystkich zasad

a co do mojej mini "recenzji" to poprostu pomyślalem ze napisze coś w tym stylu żeby się inni wczuli :E
- Artefakty? Pieniądze?
a on na to:
- Nie
- Artefakty? Pieniądze?
a on na to:
- Nie
- Artefakty? Pieniądze?
a on na to:
Awatar użytkownika
1996Demianos
Kot

Postprzez RadekNioch w 24 Gru 2013, 22:46

Zainstaluj fixy z pierwszej strony, na 99% pomoże. Pamiętaj, że da się edytować posty.

Za ten post RadekNioch otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive 1996Demianos.
Awatar użytkownika
RadekNioch
Łowca

Dołączenie: 28 Lip 2013, 06:31
Ostatnio był: 12 Maj 2019, 01:59
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 55

Postprzez igla2008 w 25 Gru 2013, 01:34

Miło poczytać recenzję na temat moda. Wie ktoś coś na temat tego Wintara na bagnach leży tam nadal?
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 02 Paź 2024, 07:56
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Wojsko
Kozaki: 48

Postprzez SkullDagger w 25 Gru 2013, 02:10

Z tego co pamiętam to go tam miałem ale naprawa kosztowała tyle ze nie warto tam iść. Chyba ze zaczynasz na bagnach.
I5-3570K 3,40Ghz 3,80Ghz in Turbo
GA B75M-D3V GoodRam 8GB 1600Mhz
GTX 660 2GB Win 7 64bit
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Dołączenie: 26 Sie 2011, 01:04
Ostatnio był: 14 Lis 2024, 23:32
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 63

Postprzez chciwiec w 25 Gru 2013, 02:45

Cześć.
Czy wasi kompani też wyciągają strzelby i łupią w ścianę po jakimś czasie od ataku mutantów/patrolu/oddziału innej frakcji na waszą pozycję? Kilkakrotnie zdarzyło mi się na wysypisku, przy czym w okolicy nie ma już żywego ducha a oni dalej nasuwają w ścianę - co ciekawe każdy w innym kierunku - wystarczyło podejść i polecić "zostań tutaj" i strzelać przestawali. Bugtrapa nie wywala.
"There are customers we serve, and customers we service."
-H. Tayler, Schlock Mercenary: Resident Mad Scientist
Awatar użytkownika
chciwiec
Kot

Dołączenie: 21 Gru 2013, 03:04
Ostatnio była: 20 Paź 2016, 21:31
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: SIP-t M200
Kozaki: 3

Postprzez igla2008 w 25 Gru 2013, 13:12

Tak jest to problem kompanów którzy nie są jeszcze do końca dopracowali. W wersji 3.9 będę pewnie poprawieni. MI kiedyś jeden z nich wywalił całą amunicję do RPK które mu dałem. Ale byłem wtedy zły. Ja zawsze wczytuje grę jak mi się takie coś dzieje. I najwcześniej za drugim razem jest już normalnie.

A ktoś wie czy gdzieś jeszcze leży jakaś swobodna broń?
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 02 Paź 2024, 07:56
Miejscowość: Poznań
Kozaki: 48

Postprzez chciwiec w 25 Gru 2013, 13:26

Nie musiałem wczytywać jak dotąd, wystarczyło zagadać i wydać dowolną komendę. Tak czy siak faktycznie upierdliwe w przypadku gdy ktoś daje im lepszą amunicję - tak jak Ty. Ja osobiście dałem im build w którego skład wchodzi Chaser, Viper 5 i jakiś domyślny gnat na 9x19mm na początku, w późniejszym etapie gry ja mam wyborowy + SIG-S P220 jako boczna a im po Eliminatorze i Exo gdyż robią za moje mięso armatnie - ja siedzę na podwyższeniu a oni ściągają na siebie ogień przeciwnika. Te Eliminatory nieźle pozwalają im tez bombać mutanty.

Co do zapytania - na bagnach w stacji pomp jest Viper 5 z tego co pamiętam, w 100% sprawny - wątpię jednak żeby chciało Ci się dymać po niego z magazynów wojskowych. :)
"There are customers we serve, and customers we service."
-H. Tayler, Schlock Mercenary: Resident Mad Scientist
Awatar użytkownika
chciwiec
Kot

Dołączenie: 21 Gru 2013, 03:04
Ostatnio była: 20 Paź 2016, 21:31
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: SIP-t M200
Kozaki: 3

Postprzez Idealny w 25 Gru 2013, 14:09

Gdzie jest dokładnie ten Wintar i Viper ?
Awatar użytkownika
Idealny
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2012, 15:24
Ostatnio był: 04 Sty 2018, 20:55
Miejscowość: Kordon
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 32

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości