[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez M3Fis70 w 04 Gru 2013, 14:51

@igla2008
Chcesz powiedzieć, że u ciebie Najemnicy zepchnęli powinność?
Dobry mutant, to martwy mutant.
Tajne zaszyfrowane inforamcje
:

Kovek to ciągle pauka
Awatar użytkownika
M3Fis70
Weteran

Dołączenie: 08 Kwi 2010, 20:34
Ostatnio był: 23 Lip 2019, 10:04
Miejscowość: Brzydgoszcz/Posen
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 76

Reklamy Google

Postprzez igla2008 w 04 Gru 2013, 15:11

Tak.

:

Ale oczywiście z moją pomocą(drobną i nie wielką ale jednak) . Choć kiedyś byłem świadkiem zwycięstwa najemników bez mojej pomocy. Widziałem też zwycięstwo CN.. Kiedyś Smoq pisał, że reguły nie ma.
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 02 Paź 2024, 07:56
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 48

Postprzez Tormentor w 04 Gru 2013, 15:30

U mnie sytuacja wygląda tak. Zostały tylko dwie frakcje - Najemnicy i Opór. Reszta wybita w pień. Samotników nie liczę bo to neutrale.
Image
Awatar użytkownika
Tormentor
C O N T R I B U T O R

Dołączenie: 15 Lis 2010, 21:42
Ostatnio była: 01 Wrz 2024, 11:43
Miejscowość: Yantar
Ulubiona broń: --
Kozaki: 289

Postprzez Idealny w 04 Gru 2013, 17:44

U mnie zawsze, ale to zawsze od kiedy pamiętam, Najemnicy spuszczają Powinności niesamowite lanie. Za każdym razem, Najemnicy startują jak z procy i rzadko kiedy widać walkę o budynek B, bo o budynek A to nieraz krwawe walki się toczą. Lubie sobie stanąć na wzgórzu, przy tej zawalonej studni/maszcie i patrzeć jak Powinność kosi najemników, potem szybki sprint żeby ograbić zwłoki, i w długą bo Powinność lubi się przyje*ać o fanty z trupów Najemników.
Awatar użytkownika
Idealny
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2012, 15:24
Ostatnio był: 04 Sty 2018, 20:55
Miejscowość: Kordon
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 32

Postprzez Tormentor w 04 Gru 2013, 22:43

Rozwaliło mnie raz jak jakiś stalker gonił mnie pół mapy bo mu zakosiłem rzeczy. Na szczęście odpierdzielił się po gadce szmatce.
Szkoda, że w TFW mutanty najczęściej zajmują strategiczne pozycje, a nie swobodnie przemieszczają się po mapie.
Image
Awatar użytkownika
Tormentor
C O N T R I B U T O R

Postprzez igla2008 w 04 Gru 2013, 22:47

To jest różne.. Ja kiedyś dołączyłem do powinności w późnym etapie gry. Moje ekipa miała już egzo a oni nadal Vipery. Cóż najemnicy mieli nie miłą niespodziankę. Co do mutków wiesz gdzieś muszą być one przypisane. Ale chyba jak ich za szybko nie wybijesz to zaczną się przemieszczać.
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Postprzez adam9609 w 05 Gru 2013, 00:22

Trwają w ogóle prace nad TFW ?

Obecnie jest wersja 3.8 która nadal posiada wiele bugów i jestem ciekaw czy ekipa od moda pracuje jeszcze nad nim, czy już porzucili projekt :)

Dzięki za ew. informacje. :)
"Co tam? Ciągle żyjesz. Super..."
Awatar użytkownika
adam9609
Stalker

Dołączenie: 26 Gru 2011, 14:24
Ostatnio był: 14 Lis 2016, 19:16
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: RP-74
Kozaki: 0

Postprzez Pan Mushroom w 05 Gru 2013, 01:06

Dzięki wielka za pomoc, kozaki poleciały ;)

A i mam jeszcze dwa pytania. Moja ulubiona bron to AKm 74/2 i chciałem ją sobie ulepszyć ( wiecie, luneta, tłumik i perki na celność ) ale jak idę do mechanika bandziorów to jedyne co może mi z nim zrobić, to ulepszyć -_- i tu jest moje pytanie, gdzie mogę go ulepszyć ? Skład odpada bo jak tylko mnie zobaczą to ich karabina zaczynają grać jak WOŚP ... Mechanicy w innych bazach mogą jedynie naprawić mój sprzęt :/

Druga sprawa to taka, że mam już 8 pkt. zaopatrzenia czy jakoś tak ( te niebieskie kółka, w Dolinie Mroku, Magazynach Wojskowych, Czerwonym Lesie i w Kordonie ) a moje "ziomki" biegają po Zonie z kabanami ... Muszę zająć coś jeszcze ? Bo średnio mi się podoba to że nawet Opór z dwoma tymi punktami biega z Vintarami, AKm'ami z lunetą i granatnikami :/
Awatar użytkownika
Pan Mushroom
Kot

Dołączenie: 04 Gru 2013, 00:53
Ostatnio był: 16 Gru 2013, 00:12
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Akm 74/2

Postprzez Tormentor w 05 Gru 2013, 01:41

Chciałeś napisać "naprawić" :D

Z tego co wiem to w Powinności modernizuje gostek karabiny i inne bronie tego typu. Zresztą nie wiem do jakiej frakcji dołączyłeś. :)

Skład odpada bo jak tylko mnie zobaczą to ich karabiny zaczynają grać jak WOŚP

Wnioskuję, że Samotnicy są be i cię nie lubią. Faktycznie na składzie mechanik potrafi zmodernizować AK, ale drogo przynajmniej ja tak miałem. Zresztą niech w temacie wypowie się ktoś bardziej obeznany, ja w tego moda gram od niedawna więc nie znam wszystkich tajników.
Image
Awatar użytkownika
Tormentor
C O N T R I B U T O R

Postprzez Pan Mushroom w 05 Gru 2013, 02:26

Tak, miało być "naprawić", przyznaję się bez bicia :P

Jestem z Bandytami, a samotnicy na składzie mnie nie lubią od kiedy tylko dołączyłem do bandziorów...

A i jeszcze sobie przypomniałem że jak wysyłam oddziały radiem ( wiecie "jednosta 14 ma iść Kordon, Stare Gospodarstwo" ) to czasami jak na przykład idą z "Punkt odbiorczy" do "Obozowisko za obozem koncentracyjnym" to czasami się nie wyrabiają przez cały dzień ( tak jakby zatrzymali się na jakichś pułapkach na niedźwiedzie ) ... A jak jestem obok to biegną równo :/
Awatar użytkownika
Pan Mushroom
Kot

Dołączenie: 04 Gru 2013, 00:53
Ostatnio był: 16 Gru 2013, 00:12
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Akm 74/2

Postprzez igla2008 w 05 Gru 2013, 09:08

adam9609 napisał(a):Trwają w ogóle prace nad TFW ?

Trwają, ale Smoq szuka jakiegoś błędu. Co ci mogę powiedzieć jak będzie wersja 3.9 to na pewno się o tym tutaj dowiesz.

Co do naprawiania/modernizowania AK.. niestety nie wszystkie frakcje to mogą. Wybrać tą jedyną którą nie może posiłkować się złota rączką z składu. Tak wiec sorry ale tego karabinu nie zmodyfikujesz. Trzeba było by poprosić Smoqa aby dał bandytom jeszcze jednego technika który może modernizować pozostałe karabiny.

Co do frakcji i jej broni, to musisz kombinować może potrzebujesz jeszcze więcej tego typu pkt. Mi czasami też to nie działa, ale ogólnie cieszę się jak moi ludkowie i ja biegamy w egzo a inni w zwykłych pancerzach, wtedy czuję się jak elita frakcji. Taki oddział szybkiego reagowania.

Pan Mushroom napisał(a):T
A i jeszcze sobie przypomniałem że jak wysyłam oddziały radiem ( wiecie "jednosta 14 ma iść Kordon, Stare Gospodarstwo" ) to czasami jak na przykład idą z "Punkt odbiorczy" do "Obozowisko za obozem koncentracyjnym" to czasami się nie wyrabiają przez cały dzień ( tak jakby zatrzymali się na jakichś pułapkach na niedźwiedzie ) ... A jak jestem obok to biegną równo :/

Heh :) uroki naszego kochanego stalka. Tak to niestety działa, prawdziwy świat gry jest tylko w twoim otoczeniu, na innych mapach życie w tym czasie się nie toczy. Smoq to zmienił i dlatego możesz przerzucać swoje oddziały pomiędzy mapami. Niestety w trybie offline poruszają się one bardzo ale to bardzo wolno. Smoq pewnie to zmieni w 3.9 jak wejdzie nowe ekonomia. Ale na tą chwilę musisz uzbroić się w cierpliwość. Jeśli wiesz, że będziesz szturmował jakaś lokacje, to zastosuj stary sposób. Podeślij jak najwięcej oddziałów na granice lokacji. I jak zaczniesz szturm to wydaj im rozkaz przejścia na twoją lokację tam gdzie jesteś Ty. To bardzo ułatwia grę. No chyba, że będziesz trzymał wszystko w bazie i wzywał przez tą drugą opcje. Wtedy pojawią się w miarę szybko.

I jeszcze taka mała porada, w czerwonym lesie proponuje przy wiedźmin kręgu trzymać z dwa oddziały. Dzięki temu jest małe prawdopodobieństwo wybicia ich.

Za ten post igla2008 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Pan Mushroom.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Postprzez Idealny w 05 Gru 2013, 14:24

Pan Mushroom napisał(a):Dzięki wielka za pomoc, kozaki poleciały ;)

A i mam jeszcze dwa pytania. Moja ulubiona bron to AKm 74/2 i chciałem ją sobie ulepszyć ( wiecie, luneta, tłumik i perki na celność ) ale jak idę do mechanika bandziorów to jedyne co może mi z nim zrobić, to ulepszyć -_- i tu jest moje pytanie, gdzie mogę go ulepszyć ? Skład odpada bo jak tylko mnie zobaczą to ich karabina zaczynają grać jak WOŚP ... Mechanicy w innych bazach mogą jedynie naprawić mój sprzęt :/

Każdy mechanik frakcyjny ma inne zdolności, możesz się o nich dowiedzieć gdy zagadasz do nich. Na przykład mechanik powinności nie ulepszy Ci TRS301, bo to broń "zachodnia", on ulepszy tylko kałacha, abakana lub bizona, z kolei mechanik najemników poza naprawą, nic nie zrobi z bronią "wschodnią". W TFW jest tylko dwóch mechaników, którzy potrafią ulepszyć każdą broń i kombinezon. Jeden to Bolo w składzie, ale Ty jako bandzior nie masz tam wstępu (i bardzo dobrze :D) a drugi to mechanik Oporu, jako że to "biedna" frakcja, więc są sławni z tego że zrobią coś z niczego. Oczywiście jako bandzior masz dostęp tylko do frakcyjnego mechanika.
Radzę przeczytać Ci readme do TFW, tam są plusy i minusy każdej frakcji i inne pomocne ciekawostki dla nowicjuszy.
Awatar użytkownika
Idealny
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2012, 15:24
Ostatnio był: 04 Sty 2018, 20:55
Miejscowość: Kordon
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 32

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość