[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez Tormentor w 03 Gru 2013, 00:40

Dzisiaj miałem dość nieprzyjemne zdarzenie, postanowiłem w końcu dołączyć do jakieś frakcji i padło na Wolność. Brakowało mi ociupinkę respektu na dzielni, by zasmakować smaku wolności :D Wziąłeś jakieś zadania, trochę połaziłem po innych lokacjach, sprzątnąłem to co miałem sprzątnąć no i wracam na Magazyny Wojskowe. A tu Opór się zagnieździł, wszyscy Wolnościowscy wybici, została po nich tylko muzyczka z radyjka. Wkurzyłem się trochę, więc wybiłem Opór, który miałem na zielono. Nie lubię tej frakcji bo kojarzy mi się z wieśniakami z Kordonu co to mają problem ze stadem psów w okolicach rozwalonego mostu. Trochę się pocackałem z nimi i Vintara żem zdobył <cwaniak2>. Poszedłem spać, udałem się na inną lokację, ale spawnu Wolności dalej nie ma.

Zatem...Wyrżnięto ich doszczętnie w takim razie, czy mogą się odrodzić? Podobnie jest z Czystym Niebiem, a ni żywej duszy na bagnach, sami Samotnicy.

Co do Limańska, szkoda, że nie ma jakiegoś skryptu co by wykluczał możliwość pojawiania się tam schowków. Diabli wiedzą jakie dobra się tam skrywają :)

ps. Pangia [*] Pamiętamy.
Image
Awatar użytkownika
Tormentor
C O N T R I B U T O R

Dołączenie: 15 Lis 2010, 21:42
Ostatnio była: 01 Wrz 2024, 11:43
Miejscowość: Yantar
Ulubiona broń: --
Kozaki: 289

Reklamy Google

Postprzez igla2008 w 03 Gru 2013, 00:45

Juraszaka jak zawsze rzeczowo i na temat :) To lubię.

Tormentor i nigdy się nie odrodzą. Jeśli frakcja straciła bazę i wszystkie oddziały na mapie to już jej nigdy nie zobaczysz. Chyba, że zaczniesz nową grę. Opór jak widać w twojej grze jest wszechpotężny i rządzi zoną.
Dlatego nie polecam grać samotnikiem w TFW, nie ma takiej zabawy jak we frakcjach. No i cały czas czekam na tego tajemniczego moda Smoqa który powiedział, że zrobi go jak skończy pracę nad TFW.

Pangia pewnie wróci, ktoś wie za co kolejny ban poszedł :P

Sorry za off top.
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.

Za ten post igla2008 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Tormentor.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 02 Paź 2024, 07:56
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 48

Postprzez mdss w 03 Gru 2013, 10:49

Tormentor - jak dołączysz w końcu do jakiejś frakcji (hmm... Oporu?) :D to się wszystkie frakcje "zresetują" żeby od nowa zacząć wojnę.
To taki mechanizm, który zapobiega temu, żeby sobie poczekać jako Samotnik, aż sie frakcje wyrżną, a potem dołączyć do zwycięskiej i ruszać dalej z fabułą (jak już się ona pojawi)...

A ja do Oporu mam największą sympatię - bo to tacy sami Samotnicy, jakim ja najbardziej jestem ;)
I'm just stalking...
Awatar użytkownika
mdss
Stalker

Dołączenie: 06 Wrz 2012, 11:13
Ostatnio był: 09 Paź 2015, 22:21
Miejscowość: Cmentarzysko Maszyn
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 31

Postprzez igla2008 w 03 Gru 2013, 15:42

Może i jest tak jak mówi mdss :) Nie wiem nigdy nie próbowałem. Wiem tylko, że jak mi najemników wybiło a ja wstąpiłem do powinności to już ich więcej nie zobaczyłem na mapie. :)
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Postprzez Juraszka w 03 Gru 2013, 17:36

@Igla - loguję się tylko wtedy jak mam coś do powiedzenia, a tak śledzę różne tematy na bieżąco, w dodatku dużo grałem w tego moda więc coś wiem.

Nie wiem czy jest tak jak mówi mdss... Zawsze albo grałem tylko jako samotnik (ew. jako samotnik działający na zlecenie danej frakcji) albo jako frakcyjny.... nigdy nie dołączyłem do frakcji po dłuższej grze jako samotnik.

Ja najbardziej lubię monolit, ale jako, że w tym modzie nie można nimi grać (jeszcze?) to najbardziej lubię Bandytów (patrzą swojego nosa tylko) bądź Powinność (walczą z Zoną i wszystkimi którzy widzą w niej jakąkolwiek możliwość zysku bądź chcą żyć z nią w zgodzie - teoretycznie, u nich nie powinno być sankcji za zabicie Samotnika, ba... powinni oni walczyć z samotnikami, bo samotnicy czerpią korzyści z Zoną co jest sprzeczne z ideologią Powinności)
Związki na odległość to ch*j, a czołgi same się nie zatankują, pamiętaj.
Wave

Zostawiasz wóz na parkingu pod Tesco i jedziesz do sąsiedniego miasta to ch*j wie co się z nim może stać.
Wave
Awatar użytkownika
Juraszka
Łowca

Dołączenie: 21 Cze 2010, 11:08
Ostatnio był: 21 Lut 2020, 16:06
Miejscowość: Gniezno
Kozaki: 70

Postprzez igla2008 w 03 Gru 2013, 18:06

Juraszka w praktyce wyglądało by to tak, że powinność toczyła by wojnę ze wszystkimi. Owszem stalkerzy czerpią korzyści z Zony ale nie aż takie aby przeszkadzało to powinności. Inna sprawa, że i jedni i drudzy wybijają ,,pomiot" Zony.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Postprzez Juraszka w 03 Gru 2013, 19:41

Jeżeli mówiłem, że lubię Monolit, tzn, że Powinność przeciwko wszystkim byłaby mi na rękę.

Ja na razie czekam na nową wersję, potem zobaczymy co dalej (o ile pójdzie na moim lapku, bo nie planuje kupować nowego komputera z powodu tego, że muszę powoli zbierać oszczędności -> Prawie o wszystkim -> Lokum dla młodych)
Związki na odległość to ch*j, a czołgi same się nie zatankują, pamiętaj.
Wave

Zostawiasz wóz na parkingu pod Tesco i jedziesz do sąsiedniego miasta to ch*j wie co się z nim może stać.
Wave
Awatar użytkownika
Juraszka
Łowca

Dołączenie: 21 Cze 2010, 11:08
Ostatnio był: 21 Lut 2020, 16:06
Miejscowość: Gniezno
Kozaki: 70

Postprzez Pan Mushroom w 04 Gru 2013, 01:36

Mam kilka pytań które bardzo pomogą i oświecą mi grę :P

1. Jestem z Bandytami i atakuje Wolność, zabijam wolnościowców przed wiaduktem przed ich bazą, chce iść dalej i tu nagle sru ! Nawala do mnie dwóch kolesi z wieży za wiaduktem. Bije ich z mosina, dostają head'a zostaje im 39% hp po mniej niż sekundzie mają znów 100% ( w jednego kolesia wystrzelałem całą amunicję jaką miałem [ 237 pocisków ] a ten dalej co chwile wracał do tych 100%. Myślę sobie "mosin za wolno strzela ale, mam AK, biorę AK, robię szarże na nich, wbiegam na wierze strzelam ile wlezie, koleś żyje nadal ( cały powiększony magazynek umieściłem w jego czaszce, a ten jak rambo stoi dalej i strzela do mnie z jakiejś auto snajperki ( nie powiem jakiej, nie lubię snajperek, jedyny wyjątek to mosin ). Myślę sobie, "w końcu skończą mu się apteczki i zginie, nic bardziej mylnego, wpakowałem w niego z 200 pocisków, a On jak by nigdy nic i dalej do mnie strzela, kiedy nagle się okazuje że zużyłem na niego wszystkie 16 apteczek i ginę. Tutaj jest moje pytanie, czy ktoś miał coś takiego, jak tak to jak temu zaradził ?

2. Jak wcześniej wspominałem, jestem Bandytą, jestem pod bazą wolności, wiem że im co jakiś czas spawnuje się nowy oddział którym chcą odbić punkty z zapasami w Magazynach wojskowych, więc wysyłam bandziorów w ( fortyfikacje na przełęczy ? Pierwsze skrzyżowanie po wyjściu z bazy Wolności ) żeby tęperowali wolościowców, jak będą chcieli atakować, bo mi co 10 minut nie chce się tam wracać i ich zabijać, nawet nie dochodzę do Wejścia do magazynów wojskowych ( pierwszy pkt. po przejściu z Wysypiska ) a moje bandziory już biegną do Doliny Mroku ...
Tu mam kolejne pytanie, czy da się zrobić tak, aby moje "ziomki" zostały tam gdzie ich wysłałem czy nie ? Ponieważ utrudnia mi to trochę grę ;/

I na koniec mam pytanie, czy ktoś mógł by mi dać jakieś wskazówki w walczeniu z frakcjami, jakieś polecenia, rozkazy przez radio itp. bo moja przygoda z tym modem zaczęła się może tydzień temu, więc jestem jeszcze raczkujący. To co znalazłem w komentarzach to się nauczyłem i jakoś sobie poradziłem ale tych kilku rzeczy nie znalazłem a żeby nie skłamać, na 651 stron komentarzy, przejrzałem może 150 stron ? Niestety czytanie tego wszystkiego czasami było ciekawe a czasami było prawdziwą męczarnią :P . Ale wiele rzeczy się dowiedziałem i chcę wam wszystkim podziękować, dał bym wam kozaka ale nie chce mi się tyle klikać :|
Awatar użytkownika
Pan Mushroom
Kot

Dołączenie: 04 Gru 2013, 00:53
Ostatnio był: 16 Gru 2013, 00:12
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 0

Postprzez Kenzelek w 04 Gru 2013, 02:52

Aż się zaloguję!

A więc tak... Co do pierwszego : musisz "ściągnąć" fixa na medyków.
"Poprawka naprawiająca medyków:

"Klik! -> ":

1. Otwórz xr_motivator.script w notatniku.

2. Znajdź tą linijkę:

self.object.health = math.min(self.object.health + heal_rate, 1)

3. Zamień ją na:

self.object.health = heal_rate

4. Zapisz"

Co do drugiego. Jak zdobędziesz pierwszą bazę (w twoim przypadku magazyny wojskowe) to będziesz mógł wyłączyć auto wysyłanie oddziałów, póki co możesz tylko atakować wzywając po oddzialiku przez radyjko jako wsparcie.

Za ten post Kenzelek otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Pan Mushroom.
Kenzelek
Stalker

Dołączenie: 24 Mar 2012, 19:48
Ostatnio był: 31 Mar 2020, 14:49
Miejscowość: Limańsk
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 20

Postprzez igla2008 w 04 Gru 2013, 09:50

Tak jak napisał kolega Kenzelek. Fixa ściągnij będzie działało. Co do oddziałów. Najlepiej od razu przeprowadzić szturm na pierwszą bazę przeciwnika ponieważ po jej zdobyciu będziesz mógł zarządzać przez radio frakcją.

A teraz do rzeczy, sprawdziłem i u mnie po przystąpieniu do oporu, CN się już nie odrodziło.

Za ten post igla2008 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Pan Mushroom.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Postprzez mdss w 04 Gru 2013, 13:31

może nie działa to w przypadku frakcji całkowicie zlikwidowanych... :/

ale jestem pewien że był taki mechanizm :P
I'm just stalking...
Awatar użytkownika
mdss
Stalker

Dołączenie: 06 Wrz 2012, 11:13
Ostatnio był: 09 Paź 2015, 22:21
Miejscowość: Cmentarzysko Maszyn
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 31

Postprzez igla2008 w 04 Gru 2013, 14:47

No nie działa, żeby frakcja się odrodziła musi mieć przynajmniej jeden oddział i zdobyć bazę. Mi raz się udało zobaczyć taki cud w wykonaniu powinności. Bo beczki z benzyną zaczęły najemnikom wybuchać.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości