[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez Tormentor w 01 Gru 2013, 13:43

To trochę będzie szukanka speca od PDA. Mam narazie 12 palmtopów więc w sumie tak bardzo mi się nie spieszy by z nim gadać.

Najebnik czy Najemnik to to samo? Bo już się pogubiłem :E
Image
Awatar użytkownika
Tormentor
C O N T R I B U T O R

Dołączenie: 15 Lis 2010, 21:42
Ostatnio była: 01 Wrz 2024, 11:43
Miejscowość: Yantar
Ulubiona broń: --
Kozaki: 289

Reklamy Google

Postprzez RadekNioch w 01 Gru 2013, 13:53

Najebnik to specjalny handlarz chodzący w stroju bandyty, u którego można zamówić jakieś specjalne rzeczy. Dochodzą one po niedługim czasie do Najebnika i musisz przyjść do niego po odbiór.
Awatar użytkownika
RadekNioch
Łowca

Dołączenie: 28 Lip 2013, 06:31
Ostatnio był: 12 Maj 2019, 01:59
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 55

Postprzez Tormentor w 01 Gru 2013, 14:54

Haha, a ja myślałem, że to tylko taka literówka, która się przyjęła :D No nic.

Dobra koniec offtopa.

To klasycznie zadam jeszcze kilka pytań do starych wyjadaczy TFW.

W Czerwonym Lesie nie ma żywej duszy, tylko leśnik. Domyślnie ta lokacja jest taka opustoszała? I jak dostać się do Limańska, nie widzę w ogóle przejść na mapie.
Image
Awatar użytkownika
Tormentor
C O N T R I B U T O R

Postprzez Pangia w 01 Gru 2013, 14:57

Do Limańska nie ma przejścia. Tak, też mnie boli, że właśnie tam pojawiają się schowki, no ale co poradzić. A Czerwony Las również jest tak opustoszały, ewentualnie można napotkać jakiegoś samotnika.
Chyba muszę się tam przejść, bo dam sobie paznokcia uciąć, że jak bylem w Czerwonym Lesie, to nie zastałem Leśnika.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez Tormentor w 01 Gru 2013, 15:04

Czyli, że za nic w świecie nie można się dostać do Limańska? A mam tam kilka schowków i dużo monolitu jest :/ Może istnieje jakiś sposób, dołączenie się do frakcji. Najwyżej w nowej wersji FTW ten mankamencik zostanie poprawiony.
Image
Awatar użytkownika
Tormentor
C O N T R I B U T O R

Postprzez MrFler w 01 Gru 2013, 15:06

Leśnik w czerwonym lesie jest (kiedyś był nawet problem, bo nie był neutralny, tylko z oporu, ale zostało to naprawione). Czerwony las ma to do siebie, że nasza frakcja po zajęciu punktów zasobów zazwyczaj po ok minucie idzie w inne miejsce i całe te zajęcie guzik nam daje... Jeśli jest jakiś sposób, by ich tam zostawić do śmierci, to nie obrażę się jeśli ktoś mi go poda ;)...
If you see the flash, it's already too late...
"Go out there and give them hell, you were born to do this"
S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky The Faction War - Kompani - skąd i kiedy "zdobyć" http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=48&t=9412&start=7956#p274865
Awatar użytkownika
MrFler
Stalker

Dołączenie: 30 Paź 2011, 15:12
Ostatnio był: 03 Paź 2024, 13:30
Miejscowość: Złocieniec
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 21

Postprzez igla2008 w 01 Gru 2013, 15:27

Leśnik jest :)

A co do oddziałów to nie rozumiem problemu MrFler, u mnie oddziały cały czas stoją na pkt zasobów ewentualnie warto co jakiś czas tam wpaść i wyczyścić okolice z mutantów. Szczególnie z nibyolbrzymów które potrafią być naprawę wkurzające. No i od czasu do czasu monolit się tam zjawia. Ale to jest chyba losowe. Po czerwonym czasami kręcą się samotnicy, nie wiem czy to reguła ale kiedyś spotkałem tam na początku gry Najebnika i Pawłowicza przy jak szli 100 metrów od siebie w jedną stronę.
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 02 Paź 2024, 07:56
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 48

Postprzez Omnibus w 01 Gru 2013, 15:27

@ Tormentor: Do Limańska da się dostać. Znaczy są tacy, którzy się dostali, po moście, rzece...
Ale zawsze, zawsze, Z.A.W.S.Z.E po wejściu do niego zmasakruje Cię bugtrap
Awatar użytkownika
Omnibus
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2013, 09:07
Ostatnio był: 01 Mar 2021, 15:28
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 153

Postprzez Pangia w 01 Gru 2013, 15:35

MrFler napisał(a):Czerwony las ma to do siebie, że nasza frakcja po zajęciu punktów zasobów zazwyczaj po ok minucie idzie w inne miejsce i całe te zajęcie guzik nam daje...

Zobacz, jakie oddziały tam wysłałeś i odznacz przy nich „Niezależny” - wtedy powinny stać tam, dopóki im nie każesz się stamtąd ruszyć.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!

Za ten post Pangia otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive MrFler.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez MrFler w 02 Gru 2013, 19:03

@Pangia - Wiesz co, tego nie ruszalem, ale spróbuję... Bo zawsze było tak, że oddział wychodził z punktu... Raz po czasie, a nieraz nawet po tym jak go zajęli, to tuż po chwili sobie poszli gdzieś indziej... Ale dzięki za radę, kozak leci...
If you see the flash, it's already too late...
"Go out there and give them hell, you were born to do this"
S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky The Faction War - Kompani - skąd i kiedy "zdobyć" http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=48&t=9412&start=7956#p274865
Awatar użytkownika
MrFler
Stalker

Dołączenie: 30 Paź 2011, 15:12
Ostatnio był: 03 Paź 2024, 13:30
Miejscowość: Złocieniec
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 21

Postprzez igla2008 w 02 Gru 2013, 21:22

Ogólnie tak sobie przypominam, że jeśli chcecie zwiększyć liczbę oddziałów to trzeba zajmować bazy i te pkt. Wtedy masz duża liczbę oddziałów na mapie. No i pomimo tego, że kuleje system zarządzania nimi warto je podsyłać na pierwszą linię. Inaczej będziecie mieli sytuacje taką jak ja, że bronić wysypiska nie ma komu bo cały opór na bagnach siedzi.
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 02 Paź 2024, 07:56
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 48

Postprzez Juraszka w 02 Gru 2013, 23:35

Raz na jakiś czas można coś napisać...

Do Limańska obecnie nie ma w ogóle możliwości wejścia - Smoq ze względu na to, że udało się Nam przedostać przez rzekę mimo podniesionego mostu, zablokował punkty przejścia bądź w ogóle - pozostaje jedynie bezpośredni teleport do tej lokacji na co pozwalał specjalnie zrobiony Władca Zony do TFW, ale nie jest obecnie rozwijany (ludzie zgłaszali błędy z zmodowanego TFW tutaj, przez co praca Smoqa się opóźniała, bo ten szukał błędu którego nie było). Poza tym Limańsk jest strefą niebezpieczną - odwiedzenie tej lokacji kończy się w 90% wylotem do windy a jeśli uda CI się opuścić lokację to gra staje się niestabilna - częstsze błędy i CTD.

Tak samo Szpital i CZaes - są zamknięte dla nas, bo odwiedzenie tych lokacji powodowało błędy, jeżeli CZaes rzadko kiedy, głównie to on był pusty to Szpital już czasami się nawet nie wczytywał do końca, bo jest to lokacja do bólu liniowa, wysterowana skryptami z czego większość nie odpala się z powodu zmian wprowadzonych w TFW..

Czerwony Las jest, z założenia, jedną z najbardziej niebezpiecznych lokacji - raj mutantów, w którym nikt nie chce długo pozostawać - a to, że opuszczają punkt to bug - tak samo jest z Składem na wysypisku (poza faktem, że ochrona składu strzela TYLKO do gracza) odziały frakcji nie czują przywiązania do tego punktu i go opuszczą prędzej czy później - żadna frakcja komputera (nawet bandyci) nie szturmują Składu.
Jak już ktoś wcześniej napisał - wyłączenie niezależności jest rozwiązaniem. Wiem, że można to zrobić dla całej frakcji po zdobyciu pierwszej bazy wroga (CN->O, O->CN, P->N, N->P, W->B, B->W), ale czy dla pojedynczego oddziału to nie pamiętam - dawno nie grałem.

Leśnik jest, obecnie neutralny dla wszystkich, to że był kiedyś w Oporze sprawiało, że był oznaczony jako wróg, ale dało się z nim normalnie handlować - czasami wyskakiwał bugtrap (prawdopodobnie jak chciał nas zaatakować do czego nie jest stworzony)
Związki na odległość to ch*j, a czołgi same się nie zatankują, pamiętaj.
Wave

Zostawiasz wóz na parkingu pod Tesco i jedziesz do sąsiedniego miasta to ch*j wie co się z nim może stać.
Wave
Awatar użytkownika
Juraszka
Łowca

Dołączenie: 21 Cze 2010, 11:08
Ostatnio był: 21 Lut 2020, 16:06
Miejscowość: Gniezno
Kozaki: 70

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości