[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez Pangia w 27 Lis 2013, 17:35

PDA -> zakładka Postęp ;)
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Reklamy Google

Postprzez Idealny w 27 Lis 2013, 17:52

Tormentor napisał(a):W sumie lajtowo bo Powinność dalej mnie lubi, mimo, że im powybijałem ludzi na innym posterunku. Skrzyneczki już pozanosiłem jest gites.

Uwaliłem jakiegoś gościa w Kordonie na zlecenie, ale na początku zabiłem innego typka bo stali koło siebie i zgadywałem. Zaraz komunikaty, że jakiś debil zabija stalkerów no i zaczęli się znosić w moją stronę(akurat wynosiłem się na Wysypiwsko). No i ze snajpy ich potraktowałem. I teraz pytanie czy frakcja Opór będzie miała ze mną kose czy zapomną o mnie?

Jeśli wytłukłeś paru gości z Oporu, to spadnie ci troszkę reputacja u tej frakcji, możesz to ogarnąć lukając na odpowiedni dział w PDA. Nie zapomną o Tobie, chyba że wykonasz dla ich handlarza parę zadań, możesz też robotę od dowódcy jakiegoś oddziału, jeśli będzie jakieś miał. Chyba że masz tak kiepską reputację, że Opór otwiera ogień na Twój widok, wtedy to pozostanie Ci unikanie ich.
Co do eliminacji gościa na zlecenie, to następnym razem luknij na nich przez lornetkę, tam podświetli Ci się, który to wróg a który to neutralny.
Awatar użytkownika
Idealny
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2012, 15:24
Ostatnio był: 04 Sty 2018, 20:55
Miejscowość: Kordon
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 32

Postprzez Pangia w 27 Lis 2013, 18:18

W rzadkich przypadkach zdarza się jednakże, że do wyeliminowania jest grupka stalkerów, a nie jeden - ba, czasem może dać zlecenie na oznaczone grupki (choć akurat nie widzę problemu w strzelaniu do Wheeljacka :P - na niego jednak, niestety, nie miałem nigdy zlecenia), a skasowanie 5 kolesi, w tym dwóch ze snajperkami podczas gdy ty masz co najwyżej AK i kombinezon stalkera nie wygląda zbyt różowo.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez Idealny w 27 Lis 2013, 20:03

A czy przypadkiem nie jest tak, że nawet jak dostaniesz zlecenie na przykładowego Wheeljack'a, to tylko Wheeljack staje się wrogiem, a jego ziomki z grupy są neutralne ? Całą grupę to chyba trzeba odstrzelić, w przypadku zadania wyeliminowania wrogiego dowódcy, bo gdy ginie dowódca, to grupę przejmuje po nim inny wojak.
Miałem tak raz, gdy pracowałem dla Oporu i miałem zabić dowódcę oddziału Wolności. To był jeszcze początek gry, więc biegałem z krótkim kałachem i kombinezonem najemnika ;x. Cudem podkradłem się do dowódcy, dostał serie w pysk, już szczęśliwy chciałem dać nogę, a tu zadanie ciągle było aktywne, a dowódca biegał na drugim końcu posterunku, już w asyście trzech wojaków :facepalm:.
Zawsze się zastanawiałem czy to bug, czy jednak takie jest zadanie.
Awatar użytkownika
Idealny
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2012, 15:24
Ostatnio był: 04 Sty 2018, 20:55
Miejscowość: Kordon
Kozaki: 32

Postprzez Pangia w 27 Lis 2013, 20:27

Nie, cała grupa staje się wroga. Raz miałem frajdę, bo próbowałem ubić taką grupkę w Składzie, to oczywiście najpierw dopadła emisja, a później koleś z Nagantem zrobił na mnie stuprocentowego rasha, to mnie jednym hitem położył. I tak skończyły się zakupy u Romana.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez MrFler w 27 Lis 2013, 23:19

Czasem jest tak, że jak dostajesz zlecenie na członka grupy, to fakt, tylko on staje się wrogiem... Miałem jednak przypadki, że po zabiciu go (nie wcześniej) reszta też zrobiła się wroga, więc (mimo zaliczenia zadania) ich też wytłukłem i przeszukałem (zawsze to szansa na znalezienie schowka ;) )...
If you see the flash, it's already too late...
"Go out there and give them hell, you were born to do this"
S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky The Faction War - Kompani - skąd i kiedy "zdobyć" http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=48&t=9412&start=7956#p274865
Awatar użytkownika
MrFler
Stalker

Dołączenie: 30 Paź 2011, 15:12
Ostatnio był: 03 Paź 2024, 13:30
Miejscowość: Złocieniec
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 21

Postprzez Tormentor w 27 Lis 2013, 23:53

Ja miałem zabić jakiegoś typka na placówce w Wysypisku i gdy do niego podszedłem otworzył ogień. Oczywiście reszta Samotników klasycznie - na kucaka i świdrowanie bronią po nie wiadomo kim. Pozycja bojowa, bez otwierania ognia, a ten ciula łaził gdzieś po kątach i nikt do niego nie strzelał. Dopiero jak go zabiłem to towarzystwo się rozeszło. Choć nie jestem pewien, ale przez chwile jakby wszyscy wokół stali się wrodzy, ale w ułamku sekund neutralni.

Podoba mi się, że schowki wypełnione są porządnym sprzętem, ostatnio znalazłem w skrzyneczce GP i parę fajnych klamotów, a nie ku*wa jak w podstawce w Czerwonym Lesie w pniaku gdzie łażą Snorki jest 3x konserwa i energy drink :facepalm:
Dziś miałem dziwnego buga, przez cały czas słyszałem efekt spotkania z Kontrolerem. :E
Image
Awatar użytkownika
Tormentor
C O N T R I B U T O R

Dołączenie: 15 Lis 2010, 21:42
Ostatnio była: 01 Wrz 2024, 11:43
Miejscowość: Yantar
Ulubiona broń: --
Kozaki: 289

Postprzez igla2008 w 28 Lis 2013, 00:46

Z tego co pamiętam to zlecenie są na jedną osobę nie na oddział. Tak wiec jeśli kropniesz wyznaczoną osobę to oddział który sobie z nim idzie nadal będzie do Ciebie neutralny. Kolorek na czerwony zmieni im się jeśli draśniesz któregoś z nich ewentualnie wrzucisz tam granat. Wtedy cały oddział będzie twoim wrogiem. Tak jak ktoś tutaj już napisał, najlepiej kolesia kasować z daleka. Wtedy reszta jest neutralna tylko trzeba zapomnieć o łupach.
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 02 Paź 2024, 07:56
Miejscowość: Poznań
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 48

Postprzez frosth w 28 Lis 2013, 00:52

Tormentor musisz się przyzwyczaić do tego dźwięku, nic się nie da z nim zrobić. Z tego co kojarzę to zmiana mapy dopiero go kasuje.
frosth
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2012, 15:35
Ostatnio był: 12 Kwi 2021, 09:16
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 60

Postprzez Tormentor w 28 Lis 2013, 02:48

Problem zniknął :)

Miałem dzisiaj ciekawą sytuacje, a zarazem trochę śmieszną. Kontroler stał sobie koło Renegata i nic mu nie robił. Ja podszedłem to obaj się na mnie rzucili hehe.
Pierwsze spotkanie z bandytą, który chciał mnie okraść. Chyba nie muszę mówić co mu zrobiłem :D Szkoda tylko, że wszyscy się na mnie uwzięli. Tak przy okazji, jest jakiś dowódca u bandziorów?

Stałem się szczęśliwym posiadaczem Kompasu, teraz mogę mieć 50 kg na plecach i biegać do woli. Szkoda tylko, że cenowo słabo stoją niektóre artefakty, choć z drugiej strony dość łatwo znaleźć te "średnie". Warto je zostawiać bo handlarze często ich poszukują. Obecnie mam 2000xp na 4000(jakoś tak). Trzeba się dozbroić i przemierzyć Zonę wzdłuż i wszerz. Odwiedziłem dotychczas tylko Kordon, Wysypisko, Agro i Dolinę Mroku.

Ogólnie modzik jest w pytę, a nawet w dwie. Oczywiście podszlifowałbym go pod względem własnych upodobań, gdybym był w stanie, wiecie jakieś szczegóły typu:
-picie wody mineralnej :E
-granie na gitarze
-wchodzenie na wyższe obiekty bez skakania, w sensie wspinamy się na nie.
-reperacja sprzętu we własnym zakresie
-artefakty u martwych mpc, nie za często.

:)
Image
Awatar użytkownika
Tormentor
C O N T R I B U T O R

Postprzez igla2008 w 28 Lis 2013, 16:11

Co do twoich pomysłów :)

Picie wody mineralnej co miało by dać? Na całe szczęście nasz bohater pragnienia nie odczuwa.
Obawiam się, że gra jest tak skonstruowana, że bez skakania to się nie da. Chyba, że chodzi ci o drabinki.
Co do reperacji sprzętu, to pewnie gdyby pojawiła się specjalizacja ,,technik" to miało by to sens.
Arty u martwych pomysł był już rzucony i nie wiem czy się w następnej wersji nie pojawi.
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 02 Paź 2024, 07:56
Miejscowość: Poznań
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 48

Postprzez Tormentor w 28 Lis 2013, 17:11

Skoro jest jedzenie to i picie być powinno, no ale dobra, mamy przecież wódke :D Zresztą to tylko pierdołki.
Nie pamiętam w jakim modzie(chyba Powrót Szramy), u martwych były zestawy do jednorazowego reperowania broni. 20k za naprawienie snajperskiego SIG'a jest dość drogie. ;)

Siedzę właśnie na Yantarze i kurde przewodnik nie chce nigdzie mnie zaprowadzić. Często się to zdarza?
Image
Awatar użytkownika
Tormentor
C O N T R I B U T O R

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość