[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Gizbarus w 24 Paź 2013, 22:39

Kamandir - podstawą gry, przynajmniej na początku, jest szukanie schowków z łupami. Większość z tych, które były w vanilli jest i w modzie (acz ze zmienioną zawartością), więc rób z nich użytek.

:

Że tak ci podpowiem, jeden z nowych jest ukryty choćby na dachu okrętu - albo Skadowska, albo Szewczenki, nie pamiętam. W każdym razie, zawiera niezły złom.
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 27 Sie 2024, 20:51
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Reklamy Google

Postprzez Kamandir w 25 Paź 2013, 09:07

Już zrobiłem błąd. W pogłębiarce jest promieniowanie. Do tego mamy gości, więc bez maski/Antyradów się nie obejdzie, bo zwyczajnie mnie to zabije, zanim ich wytłukę.
"Bo w Zonie nigdy, oj nigdy nie wie się, czy się ustrzeli mutasa, czy może on ciebie zje"
Awatar użytkownika
Kamandir
Kot

Dołączenie: 20 Paź 2013, 20:43
Ostatnio był: 24 Sie 2020, 12:36
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 6

Postprzez frosth w 25 Paź 2013, 09:48

Ja co prawda gram reconem, i bez maski pogłębiarkę dało radę. Gości eliminujesz metodycznie. Jednego wychyłem z okna drugiego wychyłem z drzwi pogłębiarki (tam jest przestrzeń z małym promieniowaniem tylko trzeba dobrze się ustawić na słuch), trzeciego tropisz jak psa aż padnie. Wszystkich zdjąłem z wyciszonego makarowa czy jak mu tam. Robiłem tą misję naprawdę dużą ilość razy i zawsze zdejmowałem maskę bo psuje mi widoki na zonę.
kilka rad:
Unikaj mutantów, szukaj walczących stalkerów i szabruj trupy/ścierwa będzie tego więcej niż 5k rubli.
Nigdy nie rób czegoś przy "okazji" tylko dlatego że masz po drodze. Zawsze planuj misję bo jak wielu już podkreślało: im mniej zabiorę ze sobą na misję tym więcej złomu przytargam.
Dla mnie czołówka to podstawa, chyba że nie wychodzisz po zmroku z hotelu.
Gdy ktoś do Ciebie strzela - uciekaj.
Długiego życia w "Nędzy" :)
frosth
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2012, 15:35
Ostatnio był: 12 Kwi 2021, 09:16
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 60

Postprzez Kamandir w 25 Paź 2013, 10:21

Snajper ma na początku 5k rubli, wiec nawet na maskę mnie nie stać. Załatwiłem ich z dwururki, ograbiłem, i w sumie ponad 15k wpadło. Kupiłem maskę i trochę ammo. Lekarz kosztował mnie niej, niż jakieś nie-inwazyjne jedzenie. Żarcie na razie mam. No i dostałem sporo przydatnych rzeczy za misję z atakiem na Szewczenke (ostrzegłem ich)

Teraz Brodacz dał mi namiar na schowek. Tylko nijak nie mogę go zlokalizować. Idę do tego miejsca, obchodzę ten spalony budynek i nic. Nie ma [F], żeby go otworzyć.
"Bo w Zonie nigdy, oj nigdy nie wie się, czy się ustrzeli mutasa, czy może on ciebie zje"
Awatar użytkownika
Kamandir
Kot

Dołączenie: 20 Paź 2013, 20:43
Ostatnio był: 24 Sie 2020, 12:36
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 6

Postprzez sledz w 25 Paź 2013, 11:10

Co do pieniędzy na początku:
atak na Szewczenkę - zabijasz jednego żeby zadanie zostało zaliczone, resztą zajmują się npc-e, zbierasz wszystkie łupy
walka w Leśniczówce - j/w
misja z pijawkami - bierzesz se sobą tylko 2 granaty (z łupów z poprzednich misji) do załatwienia pijawek na powierzchni, jak zejdziesz z Głuszcem do podziemi zbierasz cały sprzęt z trupów

Bez żadnego wysiłku w kilkanaście minut robi się z łupów i nagród 120,000 - 150,000 rubli, w zależności co znajdzie się przy zwłokach oraz detektor Weles. Maska PMK za 11,000 pozwala zaliczyć wszystkie anomalie poza ognistymi.
Zwracaj tylko uwagę na ceny, za jakie handlarze skupują towar, bo różnice są co najmniej dwukrotne.
Brodacz: granaty, części mutantów "z efektami", artefakty
Sowa: broń, amunicja,naszywki, bezużyteczne części mutantów, leki
Kierunek - tam!
Nadstawiaj uszu i rozglądaj się.
Awatar użytkownika
sledz
Stalker

Dołączenie: 30 Sty 2012, 00:10
Ostatnio był: 14 Gru 2016, 13:42
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 7

Postprzez Sezar w 25 Paź 2013, 11:35

Dokładnie kasa to żaden problem tym bardziej jeśli zaczniesz częściej polować na mutanty i najemników fortuny można się dorobić i wysokie ceny już nie są problemem. ;)
Sezar
Kot

Dołączenie: 19 Gru 2012, 18:08
Ostatnio był: 06 Sty 2014, 22:54
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: -1

Postprzez Gizbarus w 25 Paź 2013, 14:36

Kamandir - schowek od Brodacza w spalonym gospodarstwie znajduje się...
:

...na poddaszu budynku, a przynajmniej w miejscu gdzie poddasze kiedyś było. Wchodzisz po belce na górę i zabierasz bodajże zestaw do robienia narkotyków.
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 27 Sie 2024, 20:51
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez Ashenmoor666 w 25 Paź 2013, 18:56

Trikster ile zestawów narzędzi jest w grze bo dziś znalazłem dodatkowe kalibracyjne w Prypeci, a każdy z techników ma już komplet. A propos errora który miałem okazało się że Qiuckfix do łatki 2.02 był poprawiany w międzyczasie, więc jak ktoś miałby ten problem (Can't open section 'stalker_hunter_night_simulation_squad_pripyat') to po prostu pobrać poprawioną łatkę i wszystko jest ok. :D
"I didn't come to play. I came to win."
Awatar użytkownika
Ashenmoor666
Stalker

Dołączenie: 17 Lut 2010, 10:06
Ostatnio był: 21 Gru 2016, 17:44
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 9

Postprzez milus3013 w 25 Paź 2013, 19:11

Żem się wtrącę do dyskusji na temat tego moda i powiem tak....Nigdy nie musiałem przy misji wynieś wszystkie informacje z obozu najemników wczytywać gry około...30 razy :facepalm: tych najemników naliczyłem z 20 a nie standardowo 6-7 wow chyba nie najlepszy pomysł jest tam iść z skorpionikiem ;) . najlepsza akcja była jednak w żelaznym lesie gdzie wyskoczyły na mnie 3 burery ileś zombie i pieski :?: Mod jest genialnie trudny ale mam pytanko jak to jest z tym bieganiem nie jestem przeciążony ani nic a gdy idę to tracę stamine ?? Pozdro dla wszystkich Stalkerów
amd phenom II x4 925 , 4gb ram , palit geforce gts 450 512mb , win7 x64
Awatar użytkownika
milus3013
Kot

Dołączenie: 23 Gru 2012, 12:30
Ostatnio był: 18 Wrz 2015, 11:05
Miejscowość: Aleksandrów Łódzki
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 0

Postprzez SkullDagger w 25 Paź 2013, 19:36

Spadek staminy jest zależny od klasy postaci jaką gram, od zmęczenia, najedzenia, jakiego pancerza uzywamy i artefaktów jakich używamy.
I5-3570K 3,40Ghz 3,80Ghz in Turbo
GA B75M-D3V GoodRam 8GB 1600Mhz
GTX 660 2GB Win 7 64bit
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Dołączenie: 26 Sie 2011, 01:04
Ostatnio był: 21 Lis 2024, 23:39
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 63

Postprzez Red Liquishert w 25 Paź 2013, 20:56

Warto nadmienić, że każda forma ruchu (chyba oprócz chodzenia) wyczerpuje pasek staminy. Ja noszę camelbak, więc energię utrzymuję na poziomie wyższym niż standardowe 33 %, dodatkowo pasek szybciej się regeneruje. Musisz szukać odpowiednich dodatków oraz artefaktów, no i jak Skull nadmienił - uważać na rodzaj kombinezonu (co wy z tymi pancerzami? :) ).
Bydlę z pana, panie Red
Awatar użytkownika
Red Liquishert
Łowca

Dołączenie: 07 Sty 2010, 16:13
Ostatnio był: 16 Gru 2021, 16:32
Miejscowość: Chuj wie, Polska Ź
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 167

Postprzez SkullDagger w 25 Paź 2013, 22:25

A zawsze jakoś mi najdzie na pancerz, może dlatego że pykam w Guild Wars 2:)
I5-3570K 3,40Ghz 3,80Ghz in Turbo
GA B75M-D3V GoodRam 8GB 1600Mhz
GTX 660 2GB Win 7 64bit
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Dołączenie: 26 Sie 2011, 01:04
Ostatnio był: 21 Lis 2024, 23:39
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 63

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości