[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez smoq2 w 22 Wrz 2013, 12:21

Niestety, nie można będzie wyłączyć zbierania sprzętu przez stalkerów, bo nie będą mogli oni zarabiać, przez co handlarze też nie będą zarabiać i zamawiać nowego sprzętu. :)

mamy brak możliwości wczytania po śmierci

Ten pomysł spotkał się z tak dużym niezadowoleniem, że go nie zrealizowałem.

Czy skoro są naukowcy, i jak mają na sobie pancerze (na screenach widziałem oba modele), to czy marka "ekolog" będzie dostępna dla gracza?

Jeżeli chodzi Ci o kombinezony ekologów, to tak - oba są możliwe do zamówienia przez Sacharowa. Jeżeli ktoś chce te pancerze, to niech handluje właśnie z nim, a w końcu Sacharow będzie miał tyle siana by zamawiać te pancerze na porządku dziennym.

Jeżeli chodzi Ci o przyłączenie się do ekologów, to niestety nie będzie to możliwe.

-----------------------------

Właśnie wyszedł jeszcze jeden babol. Stalkerzy blokują się przy drzwiach do bunkru. Muszę coś z tym zrobić. :/
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Reklamy Google

Postprzez Generał Golonka w 22 Wrz 2013, 12:24

Mod sam w sobie jest za*******. Ale jak pytam Aszota o zadania to mi wyskakuje BugTrap. ;o
EDIT: Obawiam się, że ten błąd uniemożliwi mi dołączenie do "Wolności". ;C
Generał Golonka
Tropiciel

Dołączenie: 02 Maj 2012, 19:24
Ostatnio był: 25 Mar 2024, 14:07
Miejscowość: Dziwna
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 29

Postprzez Omnibus w 22 Wrz 2013, 12:33

Watek ma ponad 600 stronic. Przeciętnie, na co drugiej, jest to samo pytanie: Dlaczego, przy zapytaniu o pracę handlarzy frakcyjnych wyskakuje bugtrap. I za każdym razempada ta sama odpowiedź: przeczytaj trochę dokładniej pierwsza stronę. Dla ułatwienia dam ci tag: "fixy do TFW".
Awatar użytkownika
Omnibus
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2013, 09:07
Ostatnio był: 01 Mar 2021, 15:28
Frakcja: Naukowcy
Kozaki: 153

Postprzez foltrest w 22 Wrz 2013, 12:36

A propos blokowania się, to stalkerzy żeby coś sprzedać u handlarza będą musieli do niego podejść? To może utrudniać graczowi kupno i sprzedaż, jeśli powiedzmy pięciu stalkerów próbowałoby jednocześnie coś opylić.

I takie pytanie, czy w trudno byłoby usunąć z ekwipunku możliwość zobaczenia ceny przedmiotu a pozostawić to tylko u handlarza? Dodało by to do gry dodatkowy smaczek, jeśli przez pół mapy targalibyśmy kupę szmelcu, by na końcu dowiedzieć się, że dostaniemy za wszystko grosze:D
Awatar użytkownika
foltrest
Kot

Dołączenie: 14 Sie 2012, 17:23
Ostatnio był: 15 Sty 2024, 01:28
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 7

Postprzez Omnibus w 22 Wrz 2013, 12:39

nie wiem, gdzieś ty widział pięciu ludzi, przy ladzie, przecież, gdy odział coś sprzedaje, to "fizycznie" robi to jeden gosć, zaś reszta oczekuje przy ognisku. Mi się to zdarza, tylko na początku gry, gdy pawłowicz idzie do handlarza. Notabene, takie rzeczy, tylko w bazie wolności, gdzie handlarzyna stoi w drzwiach, a korytarz jest wąski.
Awatar użytkownika
Omnibus
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2013, 09:07
Ostatnio był: 01 Mar 2021, 15:28
Frakcja: Naukowcy
Kozaki: 153

Postprzez Generał Golonka w 22 Wrz 2013, 12:40

Omnibus napisał(a):Dla ułatwienia dam ci tag: "fixy do TFW".

Mam raczej wszystkie fixy zainstalowane.
EDIT: OK, już naprawione.
Generał Golonka
Tropiciel

Dołączenie: 02 Maj 2012, 19:24
Ostatnio był: 25 Mar 2024, 14:07
Miejscowość: Dziwna
Frakcja: Powinność
Kozaki: 29

Postprzez foltrest w 22 Wrz 2013, 12:50

@omnibus:

To był przykład :D
Awatar użytkownika
foltrest
Kot

Postprzez Tajemniczy w 22 Wrz 2013, 13:18

smoq2 napisał(a):Właśnie wyszedł jeszcze jeden babol. Stalkerzy blokują się przy drzwiach do bunkru. Muszę coś z tym zrobić. :/

Może trzeba ustawić aby drzwi w bunkrze były otwarte na stałe tak jak u Sida?
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez smoq2 w 22 Wrz 2013, 15:08

@ foltrest - Tak jak napisał Omnibus, "fizycznie" do handlarza idzie tylko dowódca oddziału. Reszta handluje z ognicha. :D Przy czym do wymiany sprzętu dochodzi dopiero jak dowódca stanie przed ladą. Raczej nie będzie takiego przypadku, że 5 różnych oddziałów trafi do 1 handlarza i 5 dowódców będzie się tłoczyć przed handlarzem. A nawet jeśli się tak zdarzy, to kolejki raczej są czymś normalnym w naszym życiu. :D

Co do ceny w ekwipunku, to jest to tylko cena rynkowa, i służy do ocenienia ile mniej więcej dany przedmiot jest warty. Handlarz w rzeczywistości kupi przedmiot za 15-25% tej ceny a sprzeda za 150-250%. Tak było od pierwszego stalkera. Dziwię się, że tego nie zauważyłeś. Faktycznie myślałeś, że sprzedajesz rzeczy za tyle, co napisane jest w ekwipunku? :E

Może trzeba ustawić aby drzwi w bunkrze były otwarte na stałe tak jak u Sida?

Niestety nie za bardzo. Podoba mi się efekt zamykania i otwierania drzwi. :D
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Postprzez foltrest w 22 Wrz 2013, 15:25

Zauważyłem, jednak chodzi mi o całkowite zlikwidowanie możliwości nawet przybliżonego szacowania wartości.
Awatar użytkownika
foltrest
Kot

Postprzez smoq2 w 22 Wrz 2013, 17:06

@ foltrest - Ok, jest to jakaś myśl... Wydaje się całkiem rozsądne. Zobaczę gdzie to się ustawia i wywalę.
ImageImage

Za ten post smoq2 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive foltrest.
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Postprzez Tajemniczy w 22 Wrz 2013, 20:52

smoq2 napisał(a):Może trzeba ustawić aby drzwi w bunkrze były otwarte na stałe tak jak u Sida?

Niestety nie za bardzo. Podoba mi się efekt zamykania i otwierania drzwi. :D

Coś za coś jak to mówią. Mi też się podoba ale fajniejszy efekt jest w Zewie- te "pszyyy" i otwierające się drzwi :) .
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości