[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Sezar w 17 Sie 2013, 18:21

djcycu - Dokładnie tak. Jeszcze można było by pomyśleć o laboratoriach metrze itp. Oj znowu mam łzy w oczach ;( jak pomyśle o niedoszłym S.M.R.T.E.R 0.45. Nowe mutanty i mega podrasowanym nibyolbrzymie do którego bez RPG nie podchodź, nowe anomalie itp. no i genialne lokacje z metra. Ach rozmarzyłem się ;D
Sezar
Kot

Dołączenie: 19 Gru 2012, 18:08
Ostatnio był: 06 Sty 2014, 22:54
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: -1

Reklamy Google

Postprzez Gizbarus w 17 Sie 2013, 23:09

Kortyzol - zamów u Żwawego na Skadowsku, jeśli dobrze kojarzę.

A tak ad bugów, pany, to właśnie wyskoczyło mi coś takiego, o:

Kod: Zaznacz wszystko
FATAL ERROR

[error]Expression    : error handler is invoked!
[error]Function      : handler_base
[error]File          : D:\prog_repository\sources\trunk\xrCore\xrDebugNew.cpp
[error]Line          : 764
[error]Description   : illegal instruction

stack trace:

Po kimnięciu 12h, zjedzeniu paru puszek żarcia i wyjściu z piwnicy na Janowie, wywaliło mi grę przed rozpoczęciem się emisji. Nie próbowałem uruchamiać drugi raz, ale podejrzewam, że to jakieś jednorazowe zakrztuszenie się - po wgraniu mini-łatki Janów jest zaskakująco stabilny i nie wywala mi praktycznie wcale.
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir

Za ten post Gizbarus otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Kortyzol.
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 27 Sie 2024, 20:51
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez djcycu w 17 Sie 2013, 23:39

SEVA jest dostępna tylko i wyłącznie u Żwawego. Kosztować będzie to blisko 100 000 banknotów ale niestety trzeba. Z resztą taki wydatek to jest nic jeśli ma się już dobrą pukawkę (polecam Marsza, Saigę, SWD i AK74 niezależnie od postaci) i kombinezon do biegania.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez SkullDagger w 18 Sie 2013, 00:12

Zauważyłem dwie dziwne rzeczy. Gdy podejdziemy do zabitego snorka to słychac takie psizczenie jakby nas granat ogłuszył. Druga sprawa to taka że pancerz overcoat i ten taki wojskowy co jest na Skodawsku mają lekko zmienne ceny, czasem ak przyjde na statek do kosztuje(overcoat) np. 20900 a czasem 20300. Tak to ma być?

I czemu w ich asortymencie są tylko kałachy a snajperek prawie wcale. W Janowie to ruszy?
I5-3570K 3,40Ghz 3,80Ghz in Turbo
GA B75M-D3V GoodRam 8GB 1600Mhz
GTX 660 2GB Win 7 64bit
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Dołączenie: 26 Sie 2011, 01:04
Ostatnio był: 21 Lis 2024, 23:39
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 63

Postprzez djcycu w 18 Sie 2013, 00:32

W Janowie jest jeszcze biedniej z asortymentem chociaż słyszałem że medyk z Janowa się trudni bronią. Musisz sprawdzić. Ogólnie to wszystko zależy jakie osiągnięcia masz i co w grze już poczyniłeś. U Sowy mam już wszystko dostępne ale oczywiście po pełnej przysłudze stalkerom i samemu Sowie. Ze snajperek to nie musisz nic kupować w markecie. Możesz zamówić u Żwawego albo ewentualnie znaleźć. Przy obu podejściach do moda udawało mi się znaleźć SWD przy trupach wojskowych.

Zmiennością cen się nie przejmuj. Pewnie takie urozmaicenie. 500 rubli to nie straszna różnica.

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez Kortyzol w 18 Sie 2013, 00:54

Nie przyszłoby mi do głowy że trzeba u Żwawego, dzięki.

A co do tych snorków i piszczenia to z tego co mi się wydaje to jest słabszy efekt taki jak przy burerze, czyli to jest jakieś promieniowanie psy, które jest wydobywane z ich ciał.

Co do medyka to taki odpowiednik Sowy + medyka, a Hawajczyk to taki Brodacz. Można zauważyć po cenie sprzedawanych fantów.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec egestas diam ac dolor dapibus consectetur. Etiam iaculis accumsan leo. Suspendisse varius imperdiet adipiscing. Aliquam porttitor velit lacus, non feugiat arcu accumsan non. In vitae sapien in eros vestibulum aliquet. Sed turpis augue, semper vitae convallis non, luctus eget libero. Nullam quis magna mi. Morbi malesuada sem ut ligula viverra condimentum. Cras quis dolor id risus aliquet mattis mattis ut sapien. Duis ac vulputate risus. In tempus, arcu mattis semper tempor, odio tellus vehicula arcu, vitae luctus eros nisi eget eros. Nullam congue ligula sed odio vehicula aliquam. Suspendisse eleifend magna.
Awatar użytkownika
Kortyzol
Kot

Dołączenie: 07 Sty 2012, 23:29
Ostatnio był: 26 Cze 2016, 13:15
Kozaki: -3

Postprzez SkullDagger w 18 Sie 2013, 01:09

SWD znalazłem ale wg statystyk jest gorszy niż mój M14 DMR, tak wiec co polecacie? Są jakieś kryjówki z lepszymi broniami tak na stałe?
GTX 660 2GB Win 7 64bit
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Postprzez djcycu w 18 Sie 2013, 01:12

SWD jest dużo lepszy od M14 moim zdaniem. Głównie dlatego że to amunicja wali na łeb tą którą zasilany jest M14 a celność M14 dla mnie nie jest też taka wyśmienita. Czasem nie ma czasu na bawienie się w headshoty więc SWD daje radę nieziemsko. Najlepszym za to karabinem snajperskim według mnie pozostaje KWSK. Ma mały magazynek ale siła ognia jest niesamowita a samo zachowywanie się broni podczas strzału jak na taki kaliber też jest bardzo przyjemne. Jedyną wadą jest cena (około 90 000) oraz waga (około 12 kilo chyba). Schowków z broniami nie szukałem zbytnio. Wystarczyły mi te pukawki które wymieniłem no i kilka suwenirów od Żwawego. Na podział klas nie ma co patrzeć. Główną zasadą w czym się trzeba kierować to jakim sposobem się z danej broni celuje i jak zachowuje się ona podczas strzału. Resztę można przełknąć bo czasem mimo LOW broń lepiej zachowuje się niż HIGH i to zdecydowanie.

Za ten post djcycu otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive SkullDagger.
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez trojanuch w 18 Sie 2013, 08:22

------------------------
MISERY v2.0.1 STABILITY QUICK FIX
------------------------

Download link:
http://www.mediafire.com/?1vg5n8rdmyaa60h

--------------------------
WHAT IT DOES?

Scripts from package are versions proven to fix at least two instances of random ctds and consequent save corruptions. The crash logs to which they refer had either: "error in stalker with visual' entry or 'Scanf' entry in case of faulty save loads.

After using the fix saves which crashed with 'Scanf' in log can be loaded.

These are not all instances of random ctds and failed save loads that are present (especially problems with traversing between maps late in game are still there but are being looked into) - but the ones which are fixed were quite popular and appeared in reports quite often.

INSTALLATION INSTRUCTIONS:

1. Copy contents of the package into the main CoP intallation directory with Misery v2.0.1 installed

2. Overwrite the files when it asks for it

NEW GAME IS NOT REQUIRED!

(sorry za angielski)
Image
Crazy Misery Brewer

Za ten post trojanuch otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive n1ck.
Awatar użytkownika
trojanuch
Modder

Dołączenie: 17 Gru 2007, 07:31
Ostatnio był: 03 Lis 2021, 13:37
Miejscowość: Łódź
Kozaki: 160

Postprzez WowanBardzoZły w 18 Sie 2013, 11:03

Pograłem parę godzin w Misery 2 i mam bardzo mieszane uczucia.
Początkowy entuzjazm znika dość szybko. i wszystko przez jeden jedyny mankament: system uszkodzeń i napraw przedmiotów. To jakiś absurd jest. Setka itemów takich jak taśmy, kleje, naszywki, oleje, a i tak najlepiej to sprzedać i gotówką zapłacić za naprawę technikowi.
Poza tym, wejście w anomalię chemiczną lub termiczną skutkuje niemal natychmiastowym zniszczeniem kombinezonu, którego naprawa kosztuje kilkakrotnie więcej niż nowy egzemplarz. Moim zdaniem jest to żałosne.

To mnie wkurza bardzo. Tak bardzo, że nie zwracam już uwagi na świetne tekstury, doskonale podkręcony klimat i ciekawy pomysł ze stimpackami.

W dodatku te śmieszne respawny mutantów i całkowicie zepsute artefakty.

Misery 2 jest niezłe ale potrzebuje porządnego szlifu. I póki twórcy go nie wykonają wracam do pierwszej mizerii.
Stalkerzy, niech fortuna wam sprzyja!
Dobra, a teraz wyskakuj z kasy, tylko tak bym ręce twoje widział. No już! Żywo!

Za ten post WowanBardzoZły otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive KOSHI.
Awatar użytkownika
WowanBardzoZły
Stalker

Dołączenie: 17 Sie 2013, 09:50
Ostatnio był: 28 Lis 2014, 19:31
Miejscowość: Kielce
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 4

Postprzez djcycu w 18 Sie 2013, 12:28

Nie no zagraj! :) Trzeba tylko na początku lekko przyoszczędzić a potem będziesz biegał jak czołg. Też na początku mnie to wkurzało ale przypomniało mi się że kiedyś nie wiedziałem co to artefakty i jak je używać. Wydawało mi się że nic nie znaczą więc po co mi one? Teraz też dałem rady. Mod łatwizna i niech tak zostanie bo ponowna próba utrudniania go może bardziej zepsuć. Itemy do napraw też sprzedaję jak są niskoprocentowe. Po anomaliach nie łazić bo arty za tanie, można tylko rajd zrobić do każdej by zdobyć osiągnięcie z artami i anomaliami. Dobrać dla siebie broń i nie patrzeć na klasę naszej postaci. Ja to olałem i dlatego wyciągnąłem z moda najwięcej ile się dało. Tyle... Reszta jest w porządku. Czekam na 3.0 jeśli kiedykolwiek będzie miała wyjść ale oczywiście z tym co napisałem czyli nowymi lokacjami i zadaniami :)

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez SkullDagger w 18 Sie 2013, 14:16

Też jak byłem bliski porzucenia moda, ale wystarczy się chowac tak żeby nie dać sie trafic, trzeba w anomaliach rzucać śrubami i da się grać. Ja też utrudniłem sobie zadanie i nie używam żadnym stimpacków i innych takich. Po kilku godzinach bedziesz już wiedział co jest potrzebne do napraw i nie trzeba targac niepotrzebnych tasiemek.
GTX 660 2GB Win 7 64bit
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości