[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Authentic96 w 13 Sie 2013, 17:05

Wesker napisał(a):Mam pytanie- czy wszystkie snajperki w grze kolebią się w rękach, jak M14, czy tylko ww. jest wyjątkowa? Kupiłem ją u Sowy za ciężkie waluty, ulepszyłem celownik i chciałem postrzelać do najemników w ZUO (czyli Zakładzie Utylizacji Odpadów; rozwala mnie ten skrót ^^) i na ok. 200 metrach celownik latał, jakby mi chciał cały widnokrąg pokazać. To jest wyjątek, czy reguła? Dodam, że gram jako snajper.

Ja biegam z Kar98k i takich drgawek nie mam. Tylko minimalne kołysanie się wynikające z oddychania ;) Szczerze mówiąc śledzę temat już dosyć długo i jeszcze nie przeczytałem, żeby ktoś kupił M14 DMR (czy MDR), więc raczej rewelacji z tą snajperką nie ma. W sumie to się nie dziwię, bo penetracja i obrażenia amunicji 7.62 NATO jest taka sama jak ta od Kar98k, czyli ujowa. Ludzie polecają właśnie Kar98k (na dobry początek, sam z tym ciągle latam) i SVD w późniejszej fazie gry, ze względu na penetrację V i obrażenia "high", czyli największe z możliwych dla snajperek ;) Jedyną wadą jest waga, ale to chyba da się przeboleć, ew. zastosować lżejsze komponenty, chociaż nie wiem czy do SVD takowe są, bo jej jeszcze nie testowałem, ale mam zamiar. A jeszcze co do tego latania celownika - krwawiłeś może? Albo byłeś zmęczony bieganiem? Bo wtedy celownik lata i to ostro ;)
Тільки в зоні зустріти справжніх чоловіків.
Awatar użytkownika
Authentic96
Stalker

Dołączenie: 31 Lip 2013, 09:38
Ostatnio był: 14 Kwi 2016, 17:46
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez djcycu w 13 Sie 2013, 17:11

W tej grze nie ma lżejszych komponentów (nie licząc odjęcia wagi w niektórych przypadkach). Nie wiem o czym twórcy myśleli podczas tworzenia moda ale skaszanili ulepszenia broni. W praktyce coś ma być lekkiego a w grze po zamontowaniu broń przybiera na wadze. Nieładne utrudnienie, niezbieżne z realizmem a tylko celowym utrudnieniem.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez SkullDagger w 13 Sie 2013, 17:14

Authentic96 napisał(a):Ja biegam z Kar98k i takich drgawek nie mam. Tylko minimalne kołysanie się wynikające z oddychania ;) Szczerze mówiąc śledzę temat już dosyć długo i jeszcze nie przeczytałem, żeby ktoś kupił M14 DMR (czy MDR), więc raczej rewelacji z tą snajperką nie ma. W sumie to się nie dziwię, bo penetracja i obrażenia amunicji 7.62 NATO jest taka sama jak ta od Kar98k, czyli ujowa.

Ja mam M14 DMR, pisałem to kilka stron temu. Dobra broń na poczatek.
I5-3570K 3,40Ghz 3,80Ghz in Turbo
GA B75M-D3V GoodRam 8GB 1600Mhz
GTX 660 2GB Win 7 64bit
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Dołączenie: 26 Sie 2011, 01:04
Ostatnio był: 21 Lis 2024, 23:39
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 63

Postprzez Wesker w 13 Sie 2013, 17:15

djcycu napisał(a):
KSWK mam obecnie. Rewelacyjna pukawa. Jednym strzałem egzo nie powalisz ale jak zdejmiesz kolesiowi kaszkiet to powinien paść :) Do misji 1 strzał był idealny. Amunicję do niego u Sowy zakupiłem ale nie wiem po którym osiągnięciu on otwiera tak szeroko swój sklep.

A mógłbyś mi zaspojlerować, jeśli to nie tajemnica, skąd tego potwora wydrapałeś?
Wiem, schodzę na łatwiznę, ale wolę tak, niż potem całą grę żałować, że nie znalazłem :E
Awatar użytkownika
Wesker
Stalker

Dołączenie: 16 Sty 2009, 14:17
Ostatnio był: 06 Lis 2022, 20:15
Miejscowość: Tam, gdzie wrony zawracają
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 7

Postprzez Authentic96 w 13 Sie 2013, 17:19

Co racja, to racja. Wprowadziłem dwa ulepszenia do Kar98k, po czym z lunetą i tłumikiem ważył chyba 3.73kg. Dodałem kolejne ulepszenie zwiększające wytrzymałość broni o 10% i waga skoczyła do 3.91kg... W przypadku kombinezonów nie jest to aż takie głupie, bo gdy w opisie jest, że ulepszenie daje 5% pancerza więcej, bo zostanie dodana kolejna warstwa chroniąca przed pociskami, to jest zrozumiałe, że i waga lekko skoczy, ale z tymi broniami to niezłe jaja są.

@SkullDagger jakoś nie widzi mi się bulić ~45k rubli za broń, która ma podobne parametry do Kar98k, takie same obrażenia z amunicji, o wiele droższą amunicję, niż tą do Kar98k i na dodatek cięższą :P I dodam jeszcze, że Kar98k ma niepełną animację ładowania i ładuje się w try miga :D
Awatar użytkownika
Authentic96
Stalker

Postprzez djcycu w 13 Sie 2013, 17:42

Wesker napisał(a):A mógłbyś mi zaspojlerować, jeśli to nie tajemnica, skąd tego potwora wydrapałeś?
Wiem, schodzę na łatwiznę, ale wolę tak, niż potem całą grę żałować, że nie znalazłem :E

Jak to skąd? Z marketu! :D U Sowy kupiłem bodaj za 80 000 rubli. Miałem już osiągnięcie Jeden z nas, Bogaty klient i Handlarz informacjami więc nie wiem kiedy broń się pojawia najwcześniej. Misja jeden strzał poszła bez pudła w dodatku w tej cholernej mgle... Może wtedy bym kolesia w egzo jednym strzałem powalił a tak to nie trafiłem w głowę tylko w klatkę. Reszta frajerów pada nawet przez postrzał w nogi, ręce i to przez ciensze zasłony. Wadą jest brak powiększenia 5 nabojowego magazynka i dość długi okres przeładowywania jeśli chcemy coś szybko jeszcze ustrzelić. Mimo to najlepszy karabin snajperski moim zdaniem a za nim SWD. Sako za bardzo podrzuca przy wystrzale i ciężko znaleźć potem cel.

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez Azot w 13 Sie 2013, 17:58

Panowie, nie ma najmniejszych szans aby zamienić obecne tekstury terenu na podstawowe z CoP'a?

Bo z wymaganiami lipa, COP chodził płynnie na ultra, a Misery ledwo na minimalnych przy 1024... więc komfortu ie ma..
Awatar użytkownika
Azot
Stalker

Dołączenie: 25 Lip 2011, 18:34
Ostatnio był: 27 Mar 2017, 06:17
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 67

Postprzez Authentic96 w 13 Sie 2013, 18:06

Zabiłoby to klimat, na moje trochę bezcelowe przedsięwzięcie, ale wiem, co czujesz... Mam to samo.

Ogólnie muszę się pochwalić - udało mi się zabić chimerę (tą śpiącą w Zatonie) jednym strzałem z Kar98k... Nie mogę dokonać czegoś takiego strzelając do mięsacza, czy do dzika, a tu chimeryjka śpi po jednym strzale w głowę... Strasznie dziwne :P
Awatar użytkownika
Authentic96
Stalker

Postprzez djcycu w 13 Sie 2013, 18:25

Ciesz się bo jeden impakt i cię nie ma... Chimera się potem będzie wszędzie prawie szwędać a w modzie jest nieco szybsza i zwinniejsza. Poza tym wolę taką Chimerę niż przesadzoną w wanilii.

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez Trikster w 13 Sie 2013, 18:26

Dla słabszych sprzętów tu można znaleźć tekstury niższej rozdzielczości:
http://www.moddb.com/mods/stalker-miser ... -downloads

Za ten post Trikster otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Azot.
Awatar użytkownika
Trikster
Łowca

Dołączenie: 21 Maj 2012, 21:23
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 22:18
Kozaki: 188

Postprzez n1ck w 13 Sie 2013, 19:06

djcycu napisał(a):Ciesz się bo jeden impakt i cię nie ma... Chimera się potem będzie wszędzie prawie szwędać a w modzie jest nieco szybsza i zwinniejsza. Poza tym wolę taką Chimerę niż przesadzoną w wanilii.

Właśnie mi się wydaje że po wykonaniu zadań na zabijanie mutantów jest ich mniej. Pamiętam że w vanilli im więcej zabijałeś tym więcej się ich szwędało, a teraz w Jupiterze zabiłem bagienne pijawy i niemal wcale ich nie ma (za to ostatnio koło Wołkowa wyskoczyły mi trzy Burery :D chyba muszę się też do tego tunelu przejść). Mnóstwo za to jest gigantów, dwie takie cholery zaatakowały bunkier naukowców i chyba z 10 razy wczytywałem żeby Topola uratować...
Awatar użytkownika
n1ck
Tropiciel

Dołączenie: 05 Lis 2011, 09:06
Ostatnio był: 16 Gru 2019, 15:04
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Kora-919
Kozaki: 41

Postprzez Ranger801 w 13 Sie 2013, 19:21

Spawn na Zatonie:
1. Idę pozbierać artefakty w anomalii Cyrk, dwie grupy bandytów przy anomalii. Ok.
2. Zebrałem, idę do Żelaznego Lasu, po drodze bandyci oczywiście.
3. Idę do Sosnodębu, nikogo.
4. Idę do tego bagna z helikopterem, na miejscu dwie chimery. Załatwiłem je a tu nagle bandyci.
5. Idę na Skadowsk i po drodze bandyci.

Ile tych bandytów? W ciągu tej małej wyprawy nie spotkałem żadnych samotników.
Ranger801
Łowca

Dołączenie: 22 Wrz 2012, 11:57
Ostatnio był: 28 Sie 2016, 16:12
Miejscowość: Miejsce zamieszkania nieznane
Ulubiona broń: Kora-919
Kozaki: 94

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości