Dobra nikt mi nie odpowiedział, to musiałem w końcu sam sprawdzić, bo nie dawało mi to spokoju
. W Cieniu Czarnobyla drzwi od budynku z przejściem do X16 są otwarte. Tutaj były zamknięte, ale za to dokładnie w miejscu drzwi, tylko po drugiej stronie budynku, jest dziura w ścianie, przez którą możemy przejść i dostajemy się do klatki schodowej prowadzącej do X16. W ShoC, po zejściu na dół nastąpiłoby wczytywanie poziomu i po wczytaniu bylibyśmy dalej na schodach i po zejściu na sam dół, na wprost nas byłoby wejście do X16. Tutaj po zejściu na sam dół jest tylko puste pomieszczenie i na wprost nas jest tylko pusta, gładka ściana, tak jakby przejście zostało zabetonowane
.
Tutaj screen z Cienie Czarnobyla, przepraszam za jakość ale screen robiony z youtuba, bo nie chciało mi się włączać ShoC'a i szukać sejwa z wejściem do X16
W Czystym Niebie, a dokładniej w modzie TFW nie ma nawet zamkniętych drzwi, albo nawet tej lampy po prawej stronie. Nie ma w ogóle żadnych detali tylko jest pusta, gładka ściana.
Ciekawi mnie tylko, czy jedynie w modzie TFW zostało to w ten sposób zablokowane? Sprawdzał może ktoś na podstawce, czy również jest ta dziura w ścianie i czy da się zejść na sam dół i jest tam tylko puste pomieszczenie? Teoretycznie historia z Czystego Nieba poprzedza tą z Cienia Czarnobyla, ale kto by pomyślał, że za tą ścianą znajduję się ogromne laboratorium
?
smoq2 napisał(a):-jeżeli zrobię nowy system przechodzenia NPC z mapy na mapę, to może spotkamy tam czasem jakąś grupkę Samotników z powierzchni, jeżeli go nie zrobię, to nikt z powierzchni tam nie będzie wchodził oprócz kompanów i gracza.
Bardzo fajnie, jakby udało Ci się to zrobić. Już teraz lubię sobie pochodzić nocą po Czerwonym Lesie z grupką samotników, żeby poczuć dreszcz na plecach, a co dopiero zwiedzanie podziemi z grupami samotników.
Wasia napisał(a):Mam pytanie o spawn mutantów w TFW. U mnie pokazują się prawie same silne mutanty np. chimera, kontroler i nibyolbrzym. Najwięcej komunikatów od samotników jest właśnie na ich temat. Czy to normalne i czy da się to jakoś skonfigurować?
Jeśli chodzi o komunikaty to raczej normalne, że nie będą krzyczeć o pomoc, gdy zostaną zaatakowani przez koty albo szczury, a jedynie proszą o pomoc, gdy są atakowani przez te silniejsze mutanty.