[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez djcycu w 01 Sie 2013, 19:20

A zainstalowałeś tekstury? Wczoraj miałem to samo bez tekstur bo źle sobie scaliłem.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen

Za ten post djcycu otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Atamzsiktrop.
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Reklamy Google

Postprzez Atamzsiktrop w 01 Sie 2013, 19:24

Teoretycznie, tak, ale przeniosę jeszcze raz.
Awatar użytkownika
Atamzsiktrop
Kot

Dołączenie: 31 Lip 2013, 11:56
Ostatnio był: 27 Kwi 2014, 23:08
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 3

Postprzez Szczur w 01 Sie 2013, 19:25

Atamzsiktrop napisał(a):Mam się bać?

W Mizerii zdecydowanie tak i to na każdym kroku. :E

Nie umiem ci z tym pomóc, zaczekaj aż ktoś bardziej doświadczony ode mnie przyjdzie. ;) Po pobraniu wrzuciłem teksturki do daty na pulpicie i dałem do instalacji, ale i tak je później wstawiłem ręcznie do gamedaty.
Dobrej Zony!
Всегда из тени - крыса
:

Opowiadanie - praca zawieszona
Frakcja - dodatki!
Kawa / Στίχοι / Песни
Awatar użytkownika
Szczur
Stalker

Dołączenie: 21 Cze 2013, 18:29
Ostatnio był: 12 Cze 2017, 23:33
Miejscowość: Kraków / Zona
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 101

Postprzez Zabolo w 01 Sie 2013, 19:29

Siema,

Czy ktoś może mi pomóc z pewnym babole w Misery 2.0 :/? Otóż mogę rozpocząć nową gre, wszystko śmiga ale... gdy wchodzę do menu konfiguracyjnego to gra po chwili się zawiesza a ja mam taki błąd w logu:

The thread tried to read from or write to a virtual address for which it does not have appropriate privilages

Grę odpalam na adminie, xray.exe też ma uprawnienia admina ale to nic nie daje :/. Już nie wiem co mam zrobić bo kombinowałem i nic to nie daje. Nie wiem na czym miałby polegać ten problem z uprawnieniami...

Moja karta to hd5850 i mam win7 64bit. Macie jakieś pomysły kochani forumowicze??
Zabolo
Stalker

Dołączenie: 14 Wrz 2008, 21:45
Ostatnio był: 18 Lip 2014, 14:32
Kozaki: 0

Postprzez Gothic4 w 01 Sie 2013, 19:32

Tutaj znaleziony na innej stronie quicfix do latarki http://oqbzt2.1fichier.com/

Za ten post Gothic4 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Szczur.
Gothic4
Kot

Dołączenie: 01 Sie 2013, 19:31
Ostatnio był: 15 Lip 2014, 19:17
Kozaki: 1

Postprzez Sezar w 01 Sie 2013, 19:46

A mi wywala grę jak cokolwiek z nowych rzeczy wkładam pod pola w ekwipunku F1 F2 F3 F4 ;/
Sezar
Kot

Dołączenie: 19 Gru 2012, 18:08
Ostatnio był: 06 Sty 2014, 22:54
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: -1

Postprzez djcycu w 01 Sie 2013, 19:48

To nie wkładaj. W SGM tak robiło jak się wkładało rzeczy większe niż 1 kwadracik.

Kuledzy ratujcie starego stalkera... Gdzież można znaleźć narzędzia na zatonie? Byłem w tartaku ale nie ma "priborów" ani na strychu ani obok jak wcześniej opisał kolega.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Zabolo w 01 Sie 2013, 19:50

Ciesz się chociaż że grasz bo ja nawet konfiguracji nie mogę sobie zmieinć bo mnie wywala... Chyba zrobię reinstala całkowitego...
Zabolo
Stalker

Dołączenie: 14 Wrz 2008, 21:45
Ostatnio był: 18 Lip 2014, 14:32

Postprzez Atamzsiktrop w 01 Sie 2013, 19:59

Rada co do przeniesienia tekstur nie pomogła.
Nadal widzę znaczniki oraz jest dosyć jasno. Cóż, chyba muszę poczekać na kogoś, kto majstrował przy tym modzie.

http://i.imgur.com/2lK9mAD.jpg
Awatar użytkownika
Atamzsiktrop
Kot

Dołączenie: 31 Lip 2013, 11:56
Ostatnio był: 27 Kwi 2014, 23:08

Postprzez Voldi w 01 Sie 2013, 20:03

Szczur napisał(a):Jak tam z tymi spolszczeniami wy tłumacze przysięgłe? :caleb: :D

Powoli do przodu. Podejrzewam, że miesiąc po premierze [wszystkie teksty, poprawki i naprawianie bugtrapów powodowanych przez spolszczenie (to ostatnie do brocha Trojana i Trika) ] to już bardzo rozsądna i realna data. Być może wcześniej. Ewentualnie można się zastanowić nad jakąś open_betą... Proszę bardzo na przykładzie samego moda - niby wszystko grało i hulało, tyle osób pracowało nad Misery i u wszystkich działało. A tu klops - w niecałą godzinę po premierze zaczęły się pojawiać pierwsze skargi. Nie wiem, jak można było przeoczyć tą latarkę. Ewentualnie, coś się poknociło przy pakowaniu do archiw ew. przy wysyłaniu na serwer.

Spolszczenie to nie jest "pstryk" 15 stron angielszczyzny na poziomie później podstawówki. Czasem trza się dobrze nagłowić tym bardziej, że Trik i Damjancd lubią fantazjować i wymyślać różne ciekawe nazwy. A jeszcze znajdź, albo wymyśl polskie odpowiedniki! Myślę, że samo tłumaczenie to jest robota co najmniej do 10-15 sierpnia, nie mówiąc już o poprawkach przy spasowywaniu plików z grą itp. itd.

Tak jak mówiłem - do 31.08 powinniśmy się wyrobić, o ile nic nie nawali. Głównie obstawiam drugą połowę sierpnia ;) Trzymajcie kciuki.
Image

Za ten post Voldi otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Szczur.
Awatar użytkownika
Voldi
Ekspert

Dołączenie: 29 Gru 2011, 11:11
Ostatnio był: 30 Maj 2024, 11:26
Miejscowość: Kraków/Hajnówka
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 426

Postprzez Serewka21 w 01 Sie 2013, 20:41

Znalazłem buga .
Mianowicie ognisko się nie pali , a jak się podejdzie do niego są odgłosy palącego się ogniska
http://i43.tinypic.com/10yhn9v.jpg

Mam pytanko . Mod pozwala zmienić kamerę ?

Edit: Kolejny bug chyba że tak ma być . Rzucając śrubki w anomalie nie ma tego "efektu" przelotu . Nie wiem jak to nazwać , tego błysku gdy śruba przelatywała przez anomalie .

Edit #2 : Dziwnym trafem na niektórych anomalie jest dobrze.
Image
Awatar użytkownika
Serewka21
Kot

Dołączenie: 18 Cze 2009, 12:32
Ostatnio był: 22 Mar 2017, 11:11
Miejscowość: Płonki
Ulubiona broń: Sniper Obokan

Postprzez bzykacz w 01 Sie 2013, 20:56

Atamzsiktrop napisał(a):Hm, po pewnym odpaleniu gry zaczęło mi wywalać grę do pulpitu gdy wczytywanie zapisanego stanu się kończyło. Pomyślałem, że pewnie jest zepsuty więc go usunąłem - i zonk, bo inny też nie działa. Przeinstalowałem grę, zainstalowałem Misery i nadal to samo.
Dodatkowo, nie ma nic w logach.

Co może być nie tak?

Mam podobnego babola, z 10x próbowałem wczytać i nic. 4 savy tak samo, dopiero 5 się wczytał, ale musiałem kończyć i nie wiem czy mam resztę twoich przypadłości.

Atam. jak możesz wstaw loga, ja akurat nie mam dostępu do tego komputera na którym gram. Z logiem będzie wiadomo co i jak. Dziś już chyba nie będę miał.

Bug:
- opisany wyżej problem z save'ami, próbowałem zmniejszyć grafikę i też nic, poza tym mam płynnie,
- po pudełka z wraku auta, jest możliwość by Cardan nam otworzył je, w rozmowie mówi nam o koszcie 500 rubli, a bierze 3800 chyba, menda jedna, co to ukryte koszty hehe

Pomysł. Mam propozycje, która niekoniecznie może się spodobać. Otóż, jest masa sprzętu do naprawy. Może by zastosować system podświetleń co naprawia co, np. jak najedziemy na kurtkę to wiemy, że możemy użyć zestawu do szycia itd. Podświetlenia podobne do tych lub te same jak najedziemy na broń i widzimy możliwe do zamontowania dodatki i pasującą amunicje. Owszem to ułatwienie, jednak ludzie już by byli mniej przygnieceni ilością stuff'u i łatwiej by się ogarniało ekwipunek. Co Wy o tym sądzicie i czy to w ogóle wykonalne, bo ja sam nie widziałem w plikach jak dział ten system. Chętnie bym przeczytał opinie innych i czy autorzy uznają to w ogóle interesujące i odpowiednie dla tego rodzaju moda.
Awatar użytkownika
bzykacz
Kot

Dołączenie: 11 Sie 2009, 17:34
Ostatnio był: 26 Lut 2016, 00:27
Ulubiona broń: Vintar BC

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość