[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Szczur w 01 Sie 2013, 13:41

Nie wiem co to mi się podziało z instalacją... Gdy włączam grę, odpala się nowe menu główne, no to daję na wybór postaci. Nie ma żadnej... ouch. No dobra, odpalam rozgrywkę i ładuje się. Natomiast po załadowaniu jest ciemno-fioletowy ekran i nowy hud. Tylko gdzie cały świat? Pomoże ktoś? :D
Dobrej Zony!
Всегда из тени - крыса
:

Opowiadanie - praca zawieszona
Frakcja - dodatki!
Kawa / Στίχοι / Песни
Awatar użytkownika
Szczur
Stalker

Dołączenie: 21 Cze 2013, 18:29
Ostatnio był: 12 Cze 2017, 23:33
Miejscowość: Kraków / Zona
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 101

Reklamy Google

Postprzez Serewka21 w 01 Sie 2013, 13:42

@Szczur

Skopiowałeś tekstury ?
Image
Awatar użytkownika
Serewka21
Kot

Dołączenie: 18 Cze 2009, 12:32
Ostatnio był: 22 Mar 2017, 11:11
Miejscowość: Płonki
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Obokan
Kozaki: 0

Postprzez Handlarz w 01 Sie 2013, 13:45

djcycu - problem z starym MISERY był taki że jak bandyci byli w skadowsku a jak rozmawiałem z kimś to dostawałem od nich kulkę w głowę. W Misery 2 jeszcze z tym się nie spotkałem - może naprawili to ?

Co do narzędzi
:

poszukaj ich jak zwykle w tartaku na zachodzie mapy - albo zabierz trochę jedzenia i dogadaj się z najemnikami narzędzia powinny tam być
Dream Team :) - (drugi od prawej)
https://www.facebook.com/StalkerPL/phot ... =3&theater
Artefakty !
:

Tak artefakty są prawdziwe i mają nawet smaki... http://imgur.com/ITjxag3
Awatar użytkownika
Handlarz
Stalker

Dołączenie: 26 Sie 2007, 19:34
Ostatnio był: 22 Gru 2023, 20:24
Miejscowość: Kordon - wioska
Kozaki: 8

Postprzez Szczur w 01 Sie 2013, 13:46

Oczywiście... poza tym zainstalowałem z tego instalatora co wrzucili.
Dobrej Zony!
Всегда из тени - крыса
:

Opowiadanie - praca zawieszona
Frakcja - dodatki!
Kawa / Στίχοι / Песни
Awatar użytkownika
Szczur
Stalker

Dołączenie: 21 Cze 2013, 18:29
Ostatnio był: 12 Cze 2017, 23:33
Miejscowość: Kraków / Zona
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 101

Postprzez Atamzsiktrop w 01 Sie 2013, 13:54

Ponawiam pytanie.
Jak wygląda spawn tych lepszych mutantów w Misery? W sensie: chimery, kontrolerzy, nibyolbrzymy oraz burery. Są często spotykane?
Bo jak na razie to już dwa nibyolbrzymy spotkałem, jednego nawet dobiłem na jeden strzał z pistoletu (to się nazywa ciężkoranny!). Mam nadzieję, że nie spawnią się codziennie jak chore i nie zajmą mi całego Zatonu, bo nie lubię takiej nawalanki. :/

Za to podoba mi się, że olbrzymy nie przyjmują już 4 magazynków i nadal chodzą niewzruszone, tylko wystarczy kilkanaście celnych strzałów w łeb z amunicji antypancernej i już ledwo dycha.
Awatar użytkownika
Atamzsiktrop
Kot

Dołączenie: 31 Lip 2013, 11:56
Ostatnio był: 27 Kwi 2014, 23:08
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 3

Postprzez Matt141 w 01 Sie 2013, 13:59

Szczur, miałem prawdopodobnie ten sam problem. Ściągałeś Misery z udostępnionego torrenta? Ten torrent, w którym tekstury są oddzielone od instalatora wydaje się być trefny, lub też ja nie byłem w stanie sobie z nim poradzić. W desperacji ściągnąłem z drugiego, w którym spakowane jest wszystko do jednego archiwum. Chodzi dobrze, choć przywitało mnie kilkoma wylotami do windy nim zacząłem grać.

Stalkerzy, opowiadacie o przygodach, smaczkach i znaleziskach, a pochwalcie się lepiej kim gracie i dlaczego? Jestem bardzo ciekaw, czy w Polszy snajper jest również najbardziej popularną profesją ;) (ankieta na forum Misery wskazywałaby taką tendencję).
Awatar użytkownika
Matt141
Stalker

Dołączenie: 30 Paź 2011, 14:42
Ostatnio był: 07 Lut 2016, 20:02
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 7

Postprzez Handlarz w 01 Sie 2013, 14:13

Ja gram "Assaulterem" - jego obejście się z bronią szturmową, strzelbami to duży plus i tyłek nie raz uratuje.

Recon ma fajnie bo medykamenty na niego inaczej działają -zapomniałem co tam było jeszcze w trzeciej klasie... pancerze chyba.
Dream Team :) - (drugi od prawej)
https://www.facebook.com/StalkerPL/phot ... =3&theater
Artefakty !
:

Tak artefakty są prawdziwe i mają nawet smaki... http://imgur.com/ITjxag3
Awatar użytkownika
Handlarz
Stalker

Dołączenie: 26 Sie 2007, 19:34
Ostatnio był: 22 Gru 2023, 20:24
Miejscowość: Kordon - wioska
Kozaki: 8

Postprzez Gizbarus w 01 Sie 2013, 14:42

Miałem zamiar grać snajperem, gdyby nie fakt, że niestety nie mogę :-/ Assaulterem gra mi się średnio, ale co poradzić. Przynajmniej jest gdzie tachać ten cały złom, który znajduję...:E

Ps - czy normy narzucane przez zestawy naprawcze nie są zbyt wyśrubowane...? Zebrałem tych pierdółek tyle, że przy sprzedaży zarobiłem ponad 12k rubli, ale użyć to miałem okazję może raz...? Co mi da naprawa przy uszkodzeniu kombinezonu od 90% w górę, skoro po jednej wrogiej serii jego stan wynosi około 85%...
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 27 Sie 2024, 20:51
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Kozaki: 854

Postprzez Atamzsiktrop w 01 Sie 2013, 14:47

Ja gieram Reconem bo uwielbiam się skradać (jedyny minus tego w Misery to to, że po wczytaniu gry ponownie postacie zmieniają swoje cele i teoretycznie, jesteś udupiony, bo Cię nakryją) i podobają mi się jego atuty/perki. Ogółem, pistolety w Misery są wreszcie bronią stawianą na równi z kałachami i innymi M4A1.

Sniper jest średni we wszystkim co czyni go postacią praktycznie bez wad.

Assaulter to nie mój styl gry - ja lubię sobie pobiegać, pouciekać, a on coś słabą kondychę ma. ;)

Image
O proszę, jaką ulotną chwilę udało mi się załapać.

@Gizbarus
Hm, co prawda nie miałem okazji przyjąć na siebie całej serii od przeciwników (bo bym zdechł i tak i tak), ale wydaje mi się, że wyposażenie wcale się tak szybko nie niszczy. Jedynie co to maski gazowe, szczególnie na bagnach, gdzie potrafią pęknąć po kilkudziesięciu sekundach stania w kwaśnych oparach (już chyba wspominałem, że to jest piękne?) - no, a jak są pęknięte to opary szybko Ciebie dopadają. ;) Dlatego ja ich używam kiedy tylko mogę.
Fakt, wszystko jest drogie - dużo zarabiasz, ale dużo tracisz. Jedzenie chodzi średnio od 1 do 3 tysięcy rubli.
Awatar użytkownika
Atamzsiktrop
Kot

Dołączenie: 31 Lip 2013, 11:56
Ostatnio był: 27 Kwi 2014, 23:08
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 3

Postprzez trojanuch w 01 Sie 2013, 14:48

Patent jest taki, żebyś trzymał sprzęt w górnych 10-20% kondycji - możesz wówczas używać znacznie tańszych narzędzi. Dlatego warto np. pobrać ze sobą klej albo smar do broni, żeby naprawiać na bierząco, zanim kondycja obniży się poniżej progu ich używalności - bo wtedy konieczne będą już np. zestawy czyszczące albo zestawy krawieckie które są znacznie droższe.
Image
Crazy Misery Brewer
Awatar użytkownika
trojanuch
Modder

Dołączenie: 17 Gru 2007, 07:31
Ostatnio był: 03 Lis 2021, 13:37
Miejscowość: Łódź
Kozaki: 160

Postprzez SkullDagger w 01 Sie 2013, 14:52

Witam, przepraszam że tak spamuje, ale prosze wszystkich któzy mają Mizery z torrenta niech udostępnią(seed).
I5-3570K 3,40Ghz 3,80Ghz in Turbo
GA B75M-D3V GoodRam 8GB 1600Mhz
GTX 660 2GB Win 7 64bit
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Dołączenie: 26 Sie 2011, 01:04
Ostatnio był: 21 Lis 2024, 23:39
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 63

Postprzez Matt141 w 01 Sie 2013, 14:56

Właśnie to zrobiłem, bo dostałem cynk, że słabo w tej kwestii. Zwróćcie proszę uwagę, żeby ściągać torrent w postaci jednego archiwum.

Sam gram snajperem, głównie ze względu na perki na łowcę. Klimatyczność Misery w połączeniu z długim bm-16 przegrzewa mojego umęczonego kompa. Podoba mi się również Recon.
Ostatnio edytowany przez Matt141, 01 Sie 2013, 15:03, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Matt141
Stalker

Dołączenie: 30 Paź 2011, 14:42
Ostatnio był: 07 Lut 2016, 20:02
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Kozaki: 7

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość