[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez trojanuch w 01 Sie 2013, 09:56

Tak, jasne, że wszystko zapisujemy.

Ogółem problemów jest kilka i ciągle się powtarzają. Pozatym są bardzo proste - nie zdążyliśmy dopiąć wszystkich pierdółek.

Fajnie, że mod się podoba - oczywiście nie może podobać się wszystkim - niemniej dzięki za wszelkie opinie :)
Image
Crazy Misery Brewer
Awatar użytkownika
trojanuch
Modder

Dołączenie: 17 Gru 2007, 07:31
Ostatnio był: 03 Lis 2021, 13:37
Miejscowość: Łódź
Kozaki: 160

Reklamy Google

Postprzez Atamzsiktrop w 01 Sie 2013, 10:58

Pytanko: czy celownik Kobra da się zdobyć i doinstalować do broni? Bo znalazłem AKM z Kobrą w ciele bandyty (razem z książką Mein Kampf :D) - niestety, był cholernie zniszczony i naprawa kosztuje około 80 tysięcu RU. Celownik za to mi się strasznie spodobał.

Poza tym, wielkie gratsy za świetne odwzorowanie maski gazowej. Gdy pęknie zbyt mocno i zrobi się dziura (przy około 60-70% wytrzymałości) - ochrona "przestaje działać" i w trybie natychmiastowym zaczyna spadać życie.
Awatar użytkownika
Atamzsiktrop
Kot

Dołączenie: 31 Lip 2013, 11:56
Ostatnio był: 27 Kwi 2014, 23:08
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 3

Postprzez HollowVooDoo w 01 Sie 2013, 11:06

Mod jest świetny, ale dla mnie trochę za dużo tych mutantów wszędzie :/ . Z początku gry ledwie doszedłem do Skadovska, bo po drodze spotkałem trzy snorki, kilka kotów i dwie pijawki. Droga daleka a w obrzynie tylko 17 naboi...
Czy te skradanie działa jakoś na mutki, czy tylko na ludzi? Bo z tego co widzę pole widzenia/reakcji na gracza niektórych mutantów jest obłędne, raz widziałem jak dzik wpadł w szarże na granicy pola widzenia. Jak to jest, czy to nie jest jakiś błąd?
Awatar użytkownika
HollowVooDoo
Tropiciel

Dołączenie: 20 Lip 2008, 22:09
Ostatnio był: 11 Lip 2021, 21:50
Miejscowość: Zona,Wysypisko
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 9

Postprzez Atamzsiktrop w 01 Sie 2013, 11:13

HollowVooDoo napisał(a):Mod jest świetny, ale dla mnie trochę za dużo tych mutantów wszędzie :/ . Z początku gry ledwie doszedłem do Skadovska, bo po drodze spotkałem trzy snorki, kilka kotów i dwie pijawki.

Jeszcze żadnego kota nie spotkałem. Głównie pancerne nibypsy i pijawki, a tak to sobie pomijam inne mutki. Nawet snorki tylko raz spotkałem, mniejsze stadko, kiedy uciekałem przed bandytami. No i jednego nibyolbrzyma, pierwszego dnia w grze. ;)
Z tego co widzę to bardzo losowo wszystko działa u wszystkich.

Zgłaszam też błąd:
:

nie ma ciała Głuszca w tej chacie, po prostu medyk pożywia się stołem. Jedynie Daniła leży sobie tam gdzie zawsze (z tego co pamiętam to jeszcze obok niego powinien być inny stalker).
Awatar użytkownika
Atamzsiktrop
Kot

Postprzez vandr w 01 Sie 2013, 11:24

Ja na razie natknąłem się jedynie na kilka mięsaczy a schodziłem pół Zatonu. Tutaj to chyba wszystko jest losowe. :)
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 26 Lis 2024, 06:08
Kozaki: 1749

Postprzez Gizbarus w 01 Sie 2013, 11:42

Mod jest... niesamowity. Postanowiłem zrobić mały wypad do tartaku (liczyłem, że znajdę tam narzędzia...) i skorzystać z zaimplementowanej możliwości skradania się. Po drodze niestety zostałem zauważony przez jedno zombie - odgłosy strzelaniny zwabiły pobliskie stado ślepych psów pod przywództwem jednego nibypsa... Udało mi się dobiec i schować na strychu budynku z narzędziami. Na zabicie złażących się zombie i wygłodzonych psów zużyłem jeden granat F1 i cztery RGD-5 - przy czym po chwili przybiegła jeszcze pijawka. Na zewnątrz zmrok, w budynku w ogóle ciemno jak w dupie, a ja siedzę na stryszku z około 20 nabojami do pistoletu i półtora magazynka do STG-44...:facepalm: Emocje gwarantowane.

Jeden błąd, nie wiem, czy ktoś go miał i zgłosił - problem z wyświetlaniem aktualnych stanów amunicji zapasowej do używanej broni.

I podpowiedź dla szukających schowków:
:

Na dachu stacji benzynowej jest nowiutki AKM i parę innych pierdół.
Inna rzecz, że niewielu dojdzie w to miejsce żywymi, a jeszcze mniej wróci stamtąd w jednym kawałku...:E
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 27 Sie 2024, 20:51
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez Trikster w 01 Sie 2013, 11:54

Cieszę się, że się podoba.

Co do tego:
problem z wyświetlaniem aktualnych stanów amunicji zapasowej do używanej broni

Wynika to stąd, że gra nie potrafi sobie poradzić z większą ilością rodzajów amunicji, więc jeśli miałeś np. 3 rodzaje, FMJ, AP i DU do tej samej broni, to licznik zacznie się kopać. To chyba ograniczenie silnika, ale obaczymy, co da się zrobić.
Awatar użytkownika
Trikster
Łowca

Dołączenie: 21 Maj 2012, 21:23
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 22:18
Kozaki: 188

Postprzez MetalowyStalker w 01 Sie 2013, 11:57

MetalowyStalker napisał(a):Ah ta mizeria, czekałem na nią miesiąc a ona mnie tak potraktowała

Kod: Zaznacz wszystko
FATAL ERROR

[error]Expression    : data
[error]Function      : CVirtualFileReader::CVirtualFileReader
[error]File          : D:\prog_repository\sources\trunk\xrCore\FS.cpp
[error]Line          : 545
[error]Description   : e:\s.t.a.l.k.e.r. - call of pripyat\gamedata\textures\wpn\ak_pack\akm\akd.dds
[error]Arguments     : Not enough storage is available to process this command.

gram na maksymalnych detalach bardzo płynnie 30fps+ w momencie tego crasha strzelałem jako snajper z mosin nagant z podczepioną lunetą do zoombie, trafiłem w mózg i witaj łindowsie :mad:

odświeżam mój post, nie mogę przez to grać ;-)
Image

O ciemności, jeśli tylko w Twych ramionach spocząć mógłbym
Na chwilę i z doczesnymi oczami
Ujrzeć Twój gasnący uśmiech
Awatar użytkownika
MetalowyStalker
Stalker

Dołączenie: 27 Mar 2013, 10:27
Ostatnio był: 18 Cze 2017, 21:16
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 12

Postprzez vandr w 01 Sie 2013, 11:58

Weź na chwilę zmniejsz ustawienia grafiki albo zmień oświetlenie na statyczne i po paru minutach zmień na poprzednie.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 26 Lis 2024, 06:08
Kozaki: 1749

Postprzez djcycu w 01 Sie 2013, 12:19

Atamzsiktrop napisał(a):No warnings, task messages or safe-zone indications on PDA before and during emissions (only sirens). Z tym, że to nie działa/zostało wycofane - bo normalnie dostaję zadanie z zaznaczonym bezpiecznym miejscem).

I to jest w porządku bo nie każde miejsce kwalifikuje się jako dobra ochrona przed emisją mimo że tak wygląda. Długość trwania emisji przecież doprowadziła by do furii niejednego bo siedzi za betonami które go nie chronią a po 3 minutach bach! Gleba :D Mnie to wkurzało...
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen

Za ten post djcycu otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive kaktus.
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Atamzsiktrop w 01 Sie 2013, 12:21

Wiem, też wolę gdy jednak jest pokazane miejsce bezpieczne, chodziło mi o tylko i wyłącznie o to, że najprawdopodobniej zrezygnowano z tego.
Awatar użytkownika
Atamzsiktrop
Kot

Postprzez tefinho88 w 01 Sie 2013, 12:27

wlasnie, jak to jest z tym skradaniem. czy tylko sniper ma tak glosne kroki, ze zombie zauwazaja mnie juz z 20 metrow przy skradaniu sie? powiedzcie mi prosze jeszcze czy uzywanie tlumika w tej modyfikacji ma jakis sens. Strzelam ze nie, dlaczego? na podstawie zaobserwowanej sytuacji. Spotkalem grupe 4 stalkerow, jeden z nich mial bardzo fajna bron, ktora strasznie mi sie spodobala ^^ ten ów stalker, odlaczyl sie od swojej grupy kompanow, wypoczywajacej przy ognisku, odszedl od nich jakies 100 metrow dalej, szukac artefaktow. podkradlem sie do niego i jednym cięciem noza skasowalem delikwenta. Chlopak padl, zabieram z jego ekwipunku bron i jakiez bylo moje zdziwienie kiedy nagle dostaje serie w plecy. 3 stalkerow, daleko hen za drzewami, wyniuchalo cala akcje i przyszli po zemste. wiec skoro nie dziala ciche zabojstwo nozem, tlumik tez pewnie nie daje zadnych efektow.

poza tym modyfikacja jest MEGA ! zniszczyla mnie psychicznie, kiedy po 10 probach zabicia 4 stalkerow, spieprzania od pijawek i emisji na bagnie, wkoncu zdobylem moja upragniona giwere. lece ją naprawic, a tam na miejscu, mechanik krzyczy : cena - 90k rubli. NOSZ KUR*A :o taka wlasnie powinna byc ZONA !! 'nie mow ze boli bo r*cham Cie powoli'

Za ten post tefinho88 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Azot.
tefinho88
Kot

Dołączenie: 23 Cze 2009, 10:18
Ostatnio był: 21 Maj 2018, 21:41
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 8

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości