[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez Pangia w 25 Lip 2013, 18:17

Juraszka napisał(a):stoję na straży osób co mają wolne złomiaki, a na ich wymianę przyjdzie dłuuuuugo poczekać

TFW wcale nie chodziło tak zaje*iście płynnie na kompie, który aktualnie posiadam (w podpisie), a definitywnie nie jest to złom - znaczy się chodziło płynnie, ale często łapało mniejsze lub większe ściny, więc raczej podmiana na tekstury wyższej jakości nie będzie miała tak dużego wpływu na płynność gry, bardziej optymalizacja wszystkiego, co zawarte w modzie. Ale to już bardziej robota Smoqa, wstawienie tekstury do gry (czyli wklejenie często zaledwie jednego pliku do odpowiedniego folderu) nie powinno przekraczać możliwości dobrze wytresowanej małpy.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Reklamy Google

Postprzez Juraszka w 25 Lip 2013, 20:30

Nie pogardziłbym takim komputerem, jakiego parametry masz w opisie...

Mój to np. AMD Athlon X2 Dual-Core 2.00 GHz, 3 GB DDR2, grafika ATI Radeon HD 3200 (bodajże 128 MB), dźwięk zintegrowany od Realtek'a. I wierz mi tak jak stalkery na średnich (i oświetlenie statyczne) chodzi płynnie tak w TFW all na minimum tylko trochę większy zasięg widzenia i dosyć często masz pokaz klatkowy, głownie w Składzie.

Oczywiście to "Nasz" problem, że mamy wolne komputery i że zostajemy w tyle... dopowiem, że na tym sprzęcie uruchomiłem Skyrim na SUPER MEGA LOW detalach (czyli wszystko ustawione na minimum oraz w plikach ini jeszcze wszystko zmniejszone i wyłączone co się dało - grać się dało :D )

Ale wracając do tekstur - to tylko tak się wydaje "jedna" tekstura... Zmień teksturę w 3-4 broniach a potem niech dojdzie do walki 2 grup stalkerów którzy korzystają z tych 3-4 broni z nowymi teksturami - zakładamy, że walczy ze sobą około 20 osób (taka większa bitwa) to komp musi udźwignąć już 20 nowych, wysokiej rozdzielczości tekstur.

To tylko tak się mówi...
Związki na odległość to ch*j, a czołgi same się nie zatankują, pamiętaj.
Wave

Zostawiasz wóz na parkingu pod Tesco i jedziesz do sąsiedniego miasta to ch*j wie co się z nim może stać.
Wave
Awatar użytkownika
Juraszka
Łowca

Dołączenie: 21 Cze 2010, 11:08
Ostatnio był: 21 Lut 2020, 16:06
Miejscowość: Gniezno
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 70

Postprzez smoq2 w 26 Lip 2013, 08:57

Nie zamierzam zmieniać skórek. Zmieniam modele, bo oryginalne wyglądają niepoprawnie.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Postprzez StalkerCell w 26 Lip 2013, 10:31

Juraszka napisał(a):Mój to np. AMD Athlon X2 Dual-Core 2.00 GHz, 3 GB DDR2, grafika ATI Radeon HD 3200 (bodajże 128 MB), dźwięk zintegrowany od Realtek'a. I wierz mi tak jak stalkery na średnich (i oświetlenie statyczne) chodzi płynnie tak w TFW all na minimum tylko trochę większy zasięg widzenia i dosyć często masz pokaz klatkowy, głownie w Składzie.

Ja mam Win 7 Home Premium, 3GB Ramu, Intel Core i3 M350 2.27GHz, Intel HD Graphics. U mnie w Składzie też ujmuje klatek, bo tam w uj NPC jest. Co do grafiki w grze to Statyczne oświetlenie i wszystko na max(?), prócz trawy, wygładzeń krawędzi, i filtrowania anizotopowego(?). I ty uwierz mi, że zintegrowana grafa też podupada nawet poza Składem (np. w Magazynach w nocy). TFW wprowadza multum zmian, ulepszeń, m.in, Atmosfear Nature. Gram właśnie na tej wersji z Atmosfear.

Smoq - a planujesz zmienić nazwy broni na oryginalne? Pytam z ciekawości, bo mogę ci podać niektóre nazwy.
Awatar użytkownika
StalkerCell
Weteran

Dołączenie: 17 Lut 2013, 17:06
Ostatnio był: 06 Kwi 2021, 01:46
Miejscowość: Paniewo
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 57

Postprzez smoq2 w 26 Lip 2013, 11:05

Czy ktoś może mi podesłać jakikolwiek plik *.ltx albo *.xml odnoszący się do tekstury ui_actor_weapons.dds z gamedaty do CoP? Nie wiem jaką wielkość siatki ustawić, żeby przeskalować ikony z tego pliku do ui_items_equipment.dds

[EDIT]

Z powodu wprowadzenia modeli z SM, poniższe bronie będą miały inne (zdejmowalne) celowniki:

L85 (susat)
G36 (susat)
FN2000 (susat)
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Postprzez Pangia w 26 Lip 2013, 13:03

StalkerCell napisał(a):Smoq - a planujesz zmienić nazwy broni na oryginalne? Pytam z ciekawości, bo mogę ci podać niektóre nazwy.

Cholernie mnie to drażniło, więc sam to zrobiłem - mogę podesłać pliki z poprawnymi nazwami broni, jeśli ktoś chce.

Była prośba - jest link. http://www.speedyshare.com/eyqra/gamedata.zip
Rozpakować, wrzucić do folderu ze Stalkerem. 3 notki: mod dodaje brakującą linijkę dla celownika dla Mosina (st_items_new), przy opisach amunicji 12x76mm (kulowa i strzałkowa) pojawia się Armsel Protecta (Eliminator), chociaż w grze tak naprawdę nie można do niego załadować tej amunicji i nie zmieniałem nieużywanych linijek na początku jednego z plików ("Snajperka [nazwa broni]").
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez Dark Dante w 26 Lip 2013, 18:47

A co do przycinania gry, polecam zaopatrzyć się w program Game Booster 3 ale uwaga, program blokuje Skype, World of Tanks i tym podobne programy, przeglądarka też wolniej chodzi. Za to dziwnym trafem Gadu-Gadu i Steam działa świetnie.
Zona ma swoje tajemnica, Ty musisz je poznać.

Dark Dante
Wygnany z Zony

Dołączenie: 29 Kwi 2013, 18:48
Ostatnio był: 28 Cze 2015, 23:23
Miejscowość: Zona
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 12

Postprzez smoq2 w 27 Lip 2013, 00:18

No to muszę cofnąć wszystkie zmiany z Shoker Moda, albo edytować modele, czego nie pamiętam jak się robi.

Shoker Mod ma różne modele do różnych celowników. W przypadku LR300 i SIG550 model z ACOG nie ma przyrządów celowniczych po zdjęciu ACOGa.

Szczerze, to chciałbym te wszystkie modele z susatem - może się pokwapię o edycję modeli, może nie.

Jaki jest najlepszy edytor modeli do stalkera? Koniecznie darmowy.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Postprzez Omnibus w 27 Lip 2013, 13:47

Smoqu, ja wiem, że masz już po dziurki w nosie próśb, narzekań, pomysłów, ale mam pewien problem: zawsze jak atakuje baze wrogiej frakcji, to siedzi tam kilku samotników. Zazwyczaj oprócz mnie i 3 odziałów frakcji jest tam jeszcze towarzysz. I zazwyczaj w trakcie oblężenia dzieje się tak, że ktoś, albo moi, albo towarzysz, albo czasem i ja, trafiamy w jednego z tych nikomu nie wadzących gości (choć raz, a nawet więcej miałem tak, że nie miałem towarzystwa, a i tak się zwrócił przeciw mnie). W związku z czym, muszę ich zabijać, a to powoduje strate czasu i pieniędzy, na zaniesienie jałmużny do bazy. Jeszcze gorzej jest gdy trafi się, grupa samotników z imionami: wtedy to bedą do mnie strzelać, po całej zonie, a napiwek wyniesie jakieś 20 000 RU.
Da się coś z tym zrobić? Bo kompan jest całkowicie nieobliczalny, zwłaszcza gdy dostanie ode mnie śrutówkę, ale już obracanie sie przeciw mnie bez powodu?
Awatar użytkownika
Omnibus
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2013, 09:07
Ostatnio był: 01 Mar 2021, 15:28
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 153

Postprzez StalkerCell w 27 Lip 2013, 14:32

Pangia napisał(a):
StalkerCell napisał(a):Smoq - a planujesz zmienić nazwy broni na oryginalne?

Pangia napisał(a): Armsel Protecta (Eliminator)

Oryginalna nazwa Elimatora to DAO-12, a dopiero później pojawiły się inne nazwy. Protecta to zmodyfikowana wersja DAO-12.

DAO-12
Awatar użytkownika
StalkerCell
Weteran

Dołączenie: 17 Lut 2013, 17:06
Ostatnio był: 06 Kwi 2021, 01:46
Miejscowość: Paniewo
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 57

Postprzez Pangia w 27 Lip 2013, 14:48

Nie zmienia to faktu, że w Stalkerze mamy do czynienia z wersją Protecta - po włożeniu naboju komora automatycznie się obraca, co jest główną różnicą pomiędzy tą wersją a starszym Strikerem (ponownie: wielce ssące animacje kingfriday'a - po cholerę on tak wydłużył animację ładowania?).
Poza tym w artykule, który sam podałeś jako inna nazwa podana jest też Protecta, ale też Striker, choć technicznie wymienna powinna być tylko nazwa DAO-12.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez Juraszka w 27 Lip 2013, 20:02

Ja jestem za wprowadzeniem nazw "technicznych" czyli np. DAO-12 - doda to smaku profesjonalizmu, chociaż klimaty Zony są takie, że stalkerzy nadają nazwy swoim broniom lub używają potocznych określeń - więc jedną z tych nazw można dać w opisie :)
Związki na odległość to ch*j, a czołgi same się nie zatankują, pamiętaj.
Wave

Zostawiasz wóz na parkingu pod Tesco i jedziesz do sąsiedniego miasta to ch*j wie co się z nim może stać.
Wave
Awatar użytkownika
Juraszka
Łowca

Dołączenie: 21 Cze 2010, 11:08
Ostatnio był: 21 Lut 2020, 16:06
Miejscowość: Gniezno
Kozaki: 70

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości