Wiec ja jestem bardziej wybredny niz ustawa przewiduje
. W kazdym razie to co zrobilo na mnie najlepsze wrazenie to scenka zniszczenia tej chaty przez pedzaca ciezarówke (chociaz to w sumie nic nadzwyczajnego, po prostu jeszcze nie wykorzystuje sie zniszczen na taka skale) i fragment, gdzie liscie reagowaly w czasie rzeczywistym na przechodzacego obok nich zolnierza. Reszte juz sie wlasciwie widzialo. Jedyne co mnie razi to ta bajecznosc. Podobnie jak w FC kolory sa tak przesycone, ze az oczy od tego bola. FC byl dla mnie strasznie sztuczny dopuki nie wlaczylem renderu COLD. Poza tym prawda jest taka (twórcy gier tego najwyrazniej nie zauwazaja), ze w rzeczywistosci kolory sa raczej wyblakle, mniej kontrastowe. Moze nie zawsze, ale... Wystarczy spojzec na FC z cold i bez. Albo jeszcze lepiej na filmik z HL2, moze niektórzy go znaja/pamietaja, dziejacy sie na wybrzezu, kiedy Gordon wsiada z shotgunem do buggyiego i napotyka gunshipa, z którym walczy do konca filmiku. Zauwazcie, ze w tym trailerze kolory sa bardzo nie kontrastowe, takie szare. Dodam tylko, ze w finalnym hl2, kolory sa juz kontrastowe i mniej rzeczywiste. Albo diablo2... grafika znacznie bradziej mi sie podobala, kiedy zmniejszylem kontrast na min. Moze to moje subiektywne odczucie, ale raczej nie. Chcialbym, zeby w stalkerze byla mozliwosc ustawienia renderu w stylu cold. Uwazam, ze wszystko wygladaloby wtedy znacznie lepiej.