Ściągnąłem modyfikację i jak narazie mogę dodać od siebie kilka informacji:
Stan przedmiotów w grze po wprowadzeniu modyfikacji wygląda mniej więcej tak:
- lista uzbrojenia wzrosła do 84:
1 karabin p-panc.,
2 wyrzutnie rakiet,
3 granatniki ręczne,
12 pistoletów,
1 pistolet automatyczny,
1 miotacz ognia,
13 strzelb,
9 karabinów wyborowych,
2 działka EM,
1 broń elektryczna,
3 pistolety maszynowe,
23 karabiny szturmowe,
6 karabinów maszynowych,
1 nieznana mi wogóle broń,
1 rodzaj min p-panc.,
5 rodzajów granatów ręcznych.
- 28 rodzajów amunicji
- liczba kombinezonów wzrosła do ok. 40 (przeniesione z OGSM 1.8) +1 kamizelka taktyczna (dodaje kieszenie szybkiego dostępu tylko nie patrzyłem jeszcze co to zmienia)
- ok. 70 artefaktów (oryginalne, modyfikaty, dodane przez moda)
Co do pozostałych kwestii:
- 1 nowa postać (pilot Sokolov)
- narazie dopatrzyłem się 4 nowych kwestów (trzy u Tyczkowa i jeden u nowej postaci) - więcej bym się nie spodziewał bo podglądałem pliki gry
- dodana encyklopedia żywcem przeniesiona z OGSM
- bardzo rozbudowany system expienia oraz rozwoju umiejętności [40 perków, każdy trzypoziomowy] - można rozwinąć praktycznie wszystko od zadawanych obrażeń z określonego typu broni, określonego celu aż po chwilowy GODMOD.
- dodany został śpiwór
Jeden z większych plusów modyfikacji to zmiana ustawień schowków - są już zapełnione
przed kupnem informacji o nich. Czyli jeżeli przypadkowo znajdziemy na naszej drodze jakiś schowek to śmiało możemy go opróżnić. Sprawdza się nawet na schowkach z pendrive'ami.
Jeszcze jutro dorzucę kilka screenshotów z początku rozgrywki. A tak wogóle to modyfikację polecam.
Tylko jedno małe pytanie - czy da się zwiększyć wytrzymałość NPC, bo na chwilę obecną jest to totalny hardcore (dziki tratują stalkerów jak pachołki, a stado psów jest w stanie położyć oddział złożony z 4 bandytów)
_____
Screeny:
Przed rozpoczęciem gry widzimy takie cudo:
Rozpoczynamy grę i po wczytaniu save widzimy takie coś:
Nowy PDA i perki:
Każda broń podniesiona z ziemi lub pancerz zdjęty z trupa dostaje specjalne oznaczenie oraz zużywa się dużo szybciej niż broń zdobyta ze schowka lub od handlarza:
Możliwości ustawienia dynamicznych anomalii dały taki efekt na bagnach:
Dodano sporo nowych tekstur które sprawiły że według mnie gra wygląda lepiej:
W opcjach można wreszcie bez kombinowania ustawić tryb trzecioosobowy:
Dla tych co dotrwali do końca mojego postu dorzucam moją polonizacje. Zawiera liczne błędy ale chyba powinno się dać grać bez większych problemów. U mnie nie wywoływała żadnych błędów:
http://www.sendspace.pl/file/9df5a71ad7010e0fee32258