[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez swirekster w 31 Lip 2012, 23:58

O co chodzi z tym poziomem trudności?
Misery udało mi się przejść w 2 dni grając po 4 godzinki dziennie, dodatkowo nie śpiesząc się, używając honorowego pma niemal przez całość rozgrywki...
Kasy nigdy nie brakowało, tak samo jedzenia i amunicji, mimo początku, na którym wydaje nam się, że "Uhuhu, zombiak ma przy sobie jeno 3 naboje, jak ja kupię mój ulubiony fn2000..."

Wystarczy się troszkę porozglądać (i to nawet nie w skrytkach) i ma się tego fn2000 już w Zatonie, mimo że ja preferuję biedniejsze i bardziej klimatyczne w użyciu pistolety maszynowe.

Na początku był problem z żarciem, ale po kilku rozgrywkach nawyk kupowania całego jedzenia dostępnego u handlarza stał się codziennością. Potem było zdziwienie, że mogą nas zabić byle pierdnięciem. Minęło kiedy z typowo stalkerowego nawyku: "farmię na wszystkich napotkanych przeciwnikach" zmieniło się na "wrogi patrol mnie chyba nie zauważył, mogę ruszać". Może dla kogoś, kto lubi typowe strzelanie w przeciwnikach na terenie Czarnobyla ten mod nie będzie odpowiedni, ja jednak bawiłem się przy tym modziwie dużo lepiej niż przy innych, nowych grach.
Awatar użytkownika
swirekster
Tropiciel

Dołączenie: 06 Cze 2010, 20:36
Ostatnio był: 21 Mar 2017, 23:22
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 178

Reklamy Google

Postprzez djcycu w 01 Sie 2012, 00:00

Poziom trudności to ja wiem jak obniżyć ale chciałem (jak z resztą w każdym modzie) po raz pierwszy zagrać według zasad twórców moda... Ale niestety nie grało mi się komfortowo. Wielu powie że mod na myślenie i tu się nie można zgodzić. W modzie istniała masa sytuacji bez wyjścia które zmuszały do zaczynania od starszego save albo od nowa... To największy minus ale cóż się można spodziewać od twórców moda którzy ścigają się w pomysłach jak grę utrudnić na maksa... Wkurza mnie też podejście modderów do sprawy a mianowicie budowanie moda pod uj wie jaki komputer. Potem liczą na tańce śpiewy i oklaski kiedy to większość graczy yebnie tym modem za to że się wywala do pulpitu z powodu braku pamięci...
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Rozdupnik w 01 Sie 2012, 00:01

Jeśli jest już
Biedaznędzą2.0
to czy ktoś wie czy zawiera patcha łączącego mso i swm? Podobno było coś takiego w planach.
Rozdupnik
Stalker

Dołączenie: 02 Lut 2012, 23:03
Ostatnio był: 22 Wrz 2015, 16:47
Kozaki: 3

Postprzez swirekster w 01 Sie 2012, 00:08

Poczytaj ficzery wersji 2.0.
I nie, wersji 2.0 jeszcze nie ma.

Wyjdzie pewnie kiedy wyjdzie LA

a kiedy wyjdzie LA?

Kowek pewnie będzie wiedział :)

Co do awaryjności Biedyznędzą...

Wywaliło mnie raz. Bo prąd odcieli.
Mam komputer 2 letni. Misery działało mi świetnie nawet kiedy miałem 2 gb ramu.
Awatar użytkownika
swirekster
Tropiciel

Postprzez El Diablo w 01 Sie 2012, 00:44

swirekster napisał(a):Wywaliło mnie raz. Bo prąd odcieli.
Mam komputer 2 letni. Misery działało mi świetnie nawet kiedy miałem 2 gb ramu.

A jeśli tak, to i ja zaliczyłem wypad z powodu braku prądu :P A poza tym, to mam sys 64bit i 4gb ram, kompa ponad 3letniego(po lekkim OC) i śmigało, więc z tym że mod lubuje się w 6gb i więcej to tak na spokojnie ;)
Image
Awatar użytkownika
El Diablo
Tropiciel

Dołączenie: 09 Gru 2008, 22:17
Ostatnio był: 05 Paź 2021, 14:47
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 53

Postprzez Rozdupnik w 01 Sie 2012, 00:49

A kto określał wymagania? Chyba syn tego co określał wymagania do metro 2033 bo tam też nieźle przewalone było.
wersji 2.0 jeszcze nie ma.

Czyli nigdy nie wyjdzie.
Rozdupnik
Stalker

Dołączenie: 02 Lut 2012, 23:03
Ostatnio był: 22 Wrz 2015, 16:47
Kozaki: 3

Postprzez Xen w 01 Sie 2012, 03:00

Przy tym modzie trzeba się wysilić już bardziej, np. na taką wyprawę do X8 trzeba się solidnie przygotować ulepszyć pancerz itd. Pełno zombiaków przy vanilli wyglądało to inaczej. trochę naboi jedna dwie konserwy i wsio. Szczególnie misja zlecona od naukowców badania anomalii nad kopaczi. Chmara zombiaków napadała ze wszystkich stron i co chwile musiałem headshota strzelać, okazało się że zombiaki czasami mają lepsza celność no i z ledwością przeszedłem ten kawałek zewa, na szczęście nikt nie padł, ale znowu kupę pieniędzy na naprawę kombinezonu wydałem. Wyrwałem chwasta.
Awatar użytkownika
Xen
Ekspert

Dołączenie: 13 Lut 2011, 12:34
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 16:48
Miejscowość: Poznań
Ulubiona broń: --
Kozaki: 116

Postprzez Baron w 01 Sie 2012, 17:50

Mod nie jest trudny. Dużo trudniej było np. w Tajnych Ścieżkach do SoC. Jednakże bezużyteczność snajperek skutecznie odrzuca mnie od tego moda. ;/ Może gdyby przywrócić fabryczne celowniki?

BTW. mi mod chodzi bardzo dobrze, a mam tylko 9600 GT. Zero crashy i prawie wszystko wymaksowane poza AA.
Baron
Stalker

Dołączenie: 16 Wrz 2008, 11:21
Ostatnio był: 01 Cze 2020, 23:05
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 7

Postprzez djcycu w 01 Sie 2012, 23:43

Może aż taki trudny to nie ale wkurzający w wielu kwestiach. Głównie przy męczeniu się postaci z ledwie załadowanym plecakiem.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez jalkavaki w 02 Sie 2012, 06:46

Zmienili to w którejś łatce. W wersji 2.0 w ogóle zniosą limit obciążenia i zastapią "czymśtam".
To, że wywalało przy save/load itp. to wina braku pamięci RAM a nie moda. Mi na 3Gb RAMu tez wywalało, podobnie jak "I work alone" czy "PGR". Dlatego nie wypowiadałem się o tych modach, a nie pisałem, że są do pupy.
A mod jest trudny i absurdów nie zauważyłem jakoś. Trzeba po prostu, jak ktoś wcześniej napisał, zmienić zupełnie sposób myslenia. To już nie jest ten sam, beztroski STALKER.
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 29 Lis 2024, 20:50
Miejscowość: Stetinum
Kozaki: 194

Postprzez Cromm Cruac w 02 Sie 2012, 07:19

swirekster napisał(a):I nie, wersji 2.0 jeszcze nie ma.

Zgadza się, we wrześniu :)
Tako rzecze Development Report

A na razie do pobrania Texture Optimization Pack dający ok 10-15% FPSów więcej w starym MISERY.
Image

"Twoja opowieść mnie znudziła albowiem nie była o mnie" - Król Julian
Awatar użytkownika
Cromm Cruac
Modder

Dołączenie: 22 Sty 2010, 19:01
Ostatnio był: 30 Lis 2024, 16:35
Miejscowość: Londyn / Bielsko-Biała
Kozaki: 1080

Postprzez swirekster w 02 Sie 2012, 22:06

Chcesz nam od tak wmówić, że LA będzie? :ati:

prawie uwierzyłem, ale zaraz przypomniałem sobie wartości głoszone przez Świętego Kowka, patrona mego.

Czorcie jeden.

N.aaroeuol wychwala trojanucha, a ten się kolegom na forum nie pochwali bo udaje skromnego
Powiedziałbyś, brzydalu, co-nieco o tych wszystkich wspaniałościach :darthrexfilologbezpracyiperspektyw:
Awatar użytkownika
swirekster
Tropiciel

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości