Ta, no to od początku... Czuję że was już troszkę denerwuje tymi problemami z sdk, sam długo robie mapy do innej gry i często pomagałem tym mniej doświadczonym, i wiem że czasem może to troche wkur...zyć

1. Pierwsze co zrobiłem to oczywiście instalacja SDK, według
tego tutoriala.
2. Potem zdekompilowałem kilka vaniliowych mapek (nie wszystkie, bo mi się nie chciało czekać) komendą
- Kod: Zaznacz wszystko
converter -level l05_bar -mode le -with_lods
żeby zobaczyć jak wogóle taka gotowa mapa wygląda w edytorze.
3. Zrobiłem prosty eren w 3dsmax i wyeksportowałem go do .object, potem zimportowałem do level editora.
4. Zrobiłem wszystko według
tego tutoriala, jednak okazało się, że mapa nie chce się skompilować, konsola krzyczała że nie ma HOM'a, dodałem go więc według
tego tutoriala (dlaczego w tym pierwszym nie było o tym mowy?).
5. Po skompilowaniu uruchomiłem xrLC.bat z nazwą mapy, potem to samo z xrDo_light.bat.
6. Wrzuciłem wszystkie potrzebne pliki do gamedaty jako l01_escape, dałem nową gre... i nic.
7. Dałem na moją mape graph_pointa, a na kordon level_changera, (no i dopiero jak mi powiedziałeś, zobaczyłem że trzeba zedytowac 2 configi), jednak i tak nie widać nazwy mojej mapy w liście "level to change"

I to by było na tyle, mam nadzieję że nic nie pominąłem.
PS. Pytanie troche z innej beczki, ale żeby nie zakładać nowego tematu. Pewnie większość widziala mój model gitary z działu "modyfikacje gotowe", otóż z nim poszło w miarę gładko, tylko że po wyimportowaniu do actor editora miał wszystkie face'y odwrócone. Wie ktoś może dlaczego? Poradziłem sobie z tym przez zaznaczenie całego modelu w maxie i przeflipowanie ścianek modelu, jednak to dość lamerskie rozwiązanie