[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez HaijTaczi w 28 Maj 2012, 15:41

Ciekawe jakie będą wymagania moda w wersji 2.0 . Mod ma być gotowy w drugim kwartale 2012 , tak pisało jakiś czas temu chyba na początku kiedy zaczynali prace nad tym projektem :| . Mam nadzieje że dotrzymają terminu i będzie to dopracowane . Graficznie jak dla mnie jest ok i nie potrzeba nic zmieniać pod tym względem.
Awatar użytkownika
HaijTaczi
Stalker

Dołączenie: 18 Lut 2012, 13:27
Ostatnio był: 30 Lis 2015, 19:36
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 18

Reklamy Google

Postprzez trojanuch w 29 Maj 2012, 09:48

Ciśniemy z tematem, także bez obaw - jednakowoż o termin co o jakość :)
Image
Crazy Misery Brewer
Awatar użytkownika
trojanuch
Modder

Dołączenie: 17 Gru 2007, 07:31
Ostatnio był: 03 Lis 2021, 13:37
Miejscowość: Łódź
Kozaki: 160

Postprzez Cromm Cruac w 29 Maj 2012, 12:14

Graficznie to się trochę zmieni bo wrzucamy nowe Absolute Nature do MISERY. Screeny co prawda z AN3 ale mniej więcej tak to będzie wyglądać.
ImageImageImageImageImageImage
Wymagania sprzętowe w związku z tym również wzrosną o jakieś 30%.
Image

"Twoja opowieść mnie znudziła albowiem nie była o mnie" - Król Julian

Za ten post Cromm Cruac otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Junx, caleb59.
Awatar użytkownika
Cromm Cruac
Modder

Dołączenie: 22 Sty 2010, 19:01
Ostatnio był: 30 Lis 2024, 16:35
Miejscowość: Londyn / Bielsko-Biała
Kozaki: 1080

Postprzez Junx w 29 Maj 2012, 12:24

To już coś zaczyna mieć "ręce i nogi" :)

Na jakim etapie jesteście aktualnie oprócz dodawania AN3?
Ryzen 5600x || 32gb DDR4 || RTX 2080 Super
Awatar użytkownika
Junx
Modder

Dołączenie: 15 Kwi 2008, 09:39
Ostatnio był: 15 Gru 2024, 03:49
Miejscowość: Na co Ci to :)
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 358

Postprzez Cromm Cruac w 29 Maj 2012, 13:33

Nad modem pracuje w tej chwili z 10 osób. Ciężko mi powiedzieć kto, co konkretnie robi bo nie jestem szefem tego projektu ale co będzie dodane w wersji 2.0 macie na tym obrazku:
:

Image
Image

Awatar użytkownika
Cromm Cruac
Modder

Postprzez Rumcajs93 w 29 Maj 2012, 14:33

Nie wiem czemu ale szczególnie ciekawi mnie ta unikatowa wersja M.S.O. oraz Prypeć jako strefa wojny :)
Ja Tu Tylko Sprzątam
:

Swierzbią Paluszki. Co ??
Awatar użytkownika
Rumcajs93
Łowca

Dołączenie: 22 Lip 2011, 19:32
Ostatnio był: 19 Lut 2023, 12:57
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 86

Postprzez HaijTaczi w 29 Maj 2012, 20:04

Unikatowa wersja M.S.O to coś czego brakowało w tym modzie od początku, interesuje mnie też to czy nie będzie bugów związanych np z formowaniem własnego oddziału, teraz pewnie w niejednej sytuacji się przyda pomoc kolegów stalkerów . Wiadomo już co zostano poprawione ?.
Awatar użytkownika
HaijTaczi
Stalker

Dołączenie: 18 Lut 2012, 13:27
Ostatnio był: 30 Lis 2015, 19:36
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 18

Postprzez Rumcajs93 w 29 Maj 2012, 20:21

@Cromm
A istnieje opcja że do moda wrzucicie obok tych tekstur HD tekstury słabszej rozdzielczości?
Bo jak widze AF3, AN3 i nowe HD-tektury dla broni to zdaje sobie spraw że mój komp tego nie udźwignie nawet na najniższych detalach.
Albo istnieje jakiś sposób aby przy instalacji gracz mógł wybrać czy chce instalować AtmosFear3 i Absolute Nature.
Ja Tu Tylko Sprzątam
:

Swierzbią Paluszki. Co ??
Awatar użytkownika
Rumcajs93
Łowca

Dołączenie: 22 Lip 2011, 19:32
Ostatnio był: 19 Lut 2023, 12:57
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 86

Postprzez Cromm Cruac w 29 Maj 2012, 20:32

Nie ma możliwości wyboru instalacji AF3 czy AN3. Są integralnymi częściami moda połączonymi z AI, spawnem etc.
A jak chcesz mieć tekstury niższej rozdzielczości to po prostu przesuń suwak szczegółowości tekstur w lewo.
Image

Awatar użytkownika
Cromm Cruac
Modder

Postprzez Gizbarus w 29 Maj 2012, 21:15

Nie odpowiada mi fakt, że Prypeć ma być teraz polem bitwy...:/ Co się tak modderzy na to upierają? Za mało Call of Duty było w SoC...?
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 27 Sie 2024, 20:51
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez impulse_101 w 30 Maj 2012, 09:12

Jeśli to będzie coś na wzór ewakuacji helikopterami z Prypiatu albo walk pod sarkofagiem w SoC to może się okazać całkiem ciekawe. Zropienie z mapy Prypiatu Call of Duty nie bardzo pasuje do ideologi twórców MISERY wiec o to bym się nie martwił. Coś czuje ze jeśli tam będzie naprawdę gorąco to skończy się na przemykaniu skulonym pod ścianami budynków przy gradzie kul tuż na głowa bo jeśli 3 bandytów z AK jest wyzwaniem to co dopiero pluton Monolitow z VSS.
Image
Awatar użytkownika
impulse_101
Legenda

Dołączenie: 20 Sty 2009, 16:47
Ostatnio był: 08 Lut 2020, 16:44
Ulubiona broń: Viper 5
Kozaki: 275

Postprzez trojanuch w 30 Maj 2012, 12:17

Aaroe trochę przesadził z tym 'polem bitwy'.

Po trzykrotnym całkowitym przerobieniu Prypeci pod względem spawnów i a-lifa w końcu jestem zadowolony (jak i reszta teamu) z tego co mi wyszło.

A wyszło tak, że Prypeć, tak jak pozostałe mapy jest teraz podzielona na 'strefy wpływów': mamy więc strefę neutralną wokół Pralni gdzie jest w miarę spokojnie, strefę (a właściwie 2) Monolitu, 'strefę' mutantów (większa część mapy), wydzielony kawałek terenu w który przejęły pijawki etc.
Oczywiście w ten czy inny sposób aktywne są wszystkie budynki - albo pełniąc rolę 'ogólnych' kryjówek dla frakcji albo leż jakichś poważniejszych stworów: chimer, burerów itp. (potworki te - jak w MSO - wychodzą z nich w nocy).

Generalnie jest tak, że przebycie nawet kilkudziesięciu metrów terenu stanowi wyzwanie (zważywszy że ogólnie jest mało zasobów) i na ogół polega na jak najszybszym sprincie od jednego budynku w którym możemy się schronić do drugiego (czesem po takim sprincie okazuje się, że budynek ma już lokatorów którzy niekoniecznie są mili ;) ).

Na ogół też 'w tle' zawsze słychać jakieś strzały, napotykamy się na ślady odbytych walk, często jesteśmy 'oblężeni' w jakimś budynku otoczeni przez stado psów lub snorków i trzeba wymyśleć co zrobić (np strzykawa adrenaliny w serce i sprint) etc.

Także ogólnie wyszło spoko - efekt kilku nieprzespanych nocy ;)
Image
Crazy Misery Brewer

Za ten post trojanuch otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Junx, Gizbarus.
Awatar użytkownika
trojanuch
Modder

Dołączenie: 17 Gru 2007, 07:31
Ostatnio był: 03 Lis 2021, 13:37
Miejscowość: Łódź
Kozaki: 160

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość